Новини

10 яскравих салатів з гранатом

10 Яскравих Салатів з Гранатом

Смачні поєднання з м’ясом, овочами, фруктами та горіхами.

1. Салат з гранатом та помідорами

Інгредієнти
– 1 цибуля
– 3 помідори
– 1 маленький пучок кінзи або петрушки
– 50 г зерен граната
– 1 столова ложка оливкової олії
– сіль — за смаком

Приготування
Почніть з нарізки цибулі тонкими півмісяцями та кубиками помідорів. Дрібно наріжте зелень. Поєднайте їх у великій мисці разом з яскравими зернами граната. Заправте суміш оливковою олією, посоліть за смаком і перемішайте до однорідності.

2. Салат з гранатом, морквою та часником

Інгредієнти
– 1 морква
– ½ граната
– 1 зубчик часнику
– 1 гілочка м’яти
– майонез — за смаком

Приготування
Натріть моркву на крупній тертці. Витягніть зерна граната. За допомогою преса подрібніть часник. Дрібно наріжте 1-2 листя м’яти. У мисці змішайте натерту моркву з часником і майонезом. Можна або посипати зернами граната зверху, або перемішати їх в суміші, а наприкінці прикрасити листям м’яти.

3. Салат з гранатом, капустою та куркою

Інгредієнти
– 1 маленька копчена куряча грудинка
– 500 г капусти
– 1 гранат
– 1 цибуля
– 1 столова ложка соєвого соусу
– сіль — за смаком
– 2-3 столові ложки майонезу
– кунжут — за бажанням

Приготування
Наріжте копчену курку на шматочки та нашинкуйте капусту. Обережно витягніть зерна з граната. Дрібно наріжте цибулю і замочіть її в соєвому соусі на 7-10 хвилин. Змішайте всі підготовлені інгредієнти в мисці, посоліть і заправте майонезом. Зверху за бажанням посипте кунжутом для елегантності.

4. Салат з гранатом, яблуком та селери

Інгредієнти
– 200 г кореня селери
– 1 яблуко
– 1 цибуля
– ¼ граната
– 2 столові ложки майонезу
– 1 чайна ложка меду
– 2 столові ложки яблучного оцту
– сіль — за смаком

Приготування
Наріжте селеру та яблуко на тонкі палички, а цибулю — тонкими півмісяцями. Витягніть зерна з граната. У великій мисці збийте майонез, мед і оцет з сіллю до однорідної консистенції. Нехай цибуля замаринується в цій заправці 10-15 хвилин, потім змішайте з селерою, яблуком та зернами граната, обережно перемішуючи.

5. Салат з гранатом, рисом та мигдалем

Інгредієнти
– 100 г диких рису
– 50 г мигдалю
– 150 г фети
– 1 пучок салату
– 1 гранат
– 2 цибулі
– 5 столових ложок оливкової олії
– 1 столова ложка меду
– 2 столові ложки лимонного соку
– 1 чайна ложка оцту
– 4 столові ложки води
– сіль — за смаком

Приготування
Зваріть рис до готовності та дайте охолонути. Замочіть мигдаль у киплячій воді на 5 хвилин, потім грубо наріжте. Розкриште фету та порвите листя салату. Витягніть зерна граната та наріжте цибулю, обсмажуючи її на 1 столовій ложці олії на середньому вогні кілька хвилин. З’єднайте це з рештою олії, медом, лимонним соком, оцтом, водою та сіллю. У мисці з’єднайте рис, мигдаль, зерна граната, салат і сир, поливши заправкою перед змішуванням.

6. Салат з гранатом, шинкою та огірками

Інгредієнти
– 3 яйця
– 4-5 картоплин
– 1-2 морквини
– 1 буряк
– 1 яблуко
– 150 г твердого сиру
– 2-3 маринованих огірка
– 300 г шинки
– 1 зубчик часнику
– 1 гранат
– майонез — за смаком

Приготування
Зваріть яйця до твердого стану та відваріть картоплю, моркву та буряк до повної готовності. Натріть відварені овочі, яблуко, сир та яйця на крупній тертці. Наріжте огірки та шинку на маленькі шматочки. Подрібніть часник, потім витягніть зерна з граната. У великій мисці викладіть інгредієнти, додаючи майонез за смаком.

7. Салат з гранатом, буряком та морквою

Інгредієнти
– 1½ столові ложки оливкової олії
– 1 столова ложка лимонного соку
– 1 чайна ложка меду
– 1 морква
– 1 буряк
– ½ червоної цибулі
– ½ граната
– 30 г волоських горіхів
– сіль — за смаком
– чорний перець — за смаком

Приготування
У мисці збийте оливкову олію, лимонний сік і мед. Натріть як моркву, так і буряк на крупній тертці. Тонко наріжте цибулю на четверті частини й обережно витягніть зерна з граната. Обсмажте горіхи для додаткового хрускоту. З’єднайте терту моркву, буряк, зерна граната та цибулю у великій мисці, завершивши поливкою заправки та приправивши сіллю і перцем, добре перемішавши. Прикрасьте волоськими горіхами для додаткової текстури.

8. Салат з гранатом, куркою, ананасом та кукурудзою

Інгредієнти
– 400 г курячого філе
– 4 яйця
– 200 г твердого сиру
– 150 г консервованих ананасів
– 200 г консервованої кукурудзи
– ½ граната
– сіль — за смаком
– 3 столові ложки майонезу

Приготування
Приготуйте курку до готовності та зваріть яйця. Наріжте куряче філе, сир, яйця та ананаси на зручні шматочки. Додайте кукурудзу та свіжі зерна граната, приправте щіпкою солі, та заправте майонезом, обережно перемішуючи.

9. Салат з гранатом, грибами та язиком

Інгредієнти
– 1 яловичий або свинячий язик
– 100-150 г курячого філе
– 2 яйця
– 1 гранат
– ½ маленького пучка зелені
– 200 г маринованих грибів
– сіль — за смаком
– чорний перець — за смаком
– 100 г майонезу

Приготування
Зваріть язик та курку до готовності, а яйця — до твердого стану. Витягніть зерна з граната. Наріжте гриби, курку, язик та яйця на маленькі шматочки. Приправте суміш сіллю, перцем та змішайте з майонезом. Заверште прикрасою зі свіжої зелені та зерен граната для презентації.

10. Салат з гранатом та яловичиною

Інгредієнти
– 2 яйця
– 250 г яловичини
– ½ цибулі
– 1 морква
– 150 г твердого сиру
– ½ граната
– 60 г волоських горіхів
– 4-5 пір’я зеленого цибулі
– 1 чайна ложка оцту
– 1 чайна ложка цукру
– сіль — за смаком
– 100 мл води
– 150-200 г майонезу

Приготування
Зваріть яйця та ретельно приготуйте яловичину. Наріжте м’ясо та овочі на маленькі шматочки, усунувши зерна з граната. Замочіть цибулю в суміші оцту, цукру та щіпки солі для покращення смaku. Розкладайте інгредієнти в мисці, чергуючи шарами майонез, врешті-решт прикрашаючи зеленим цибулею та зернами граната для привабливої презентації.

Схожі публікації

Як вибрати ідеальні військові черевики?

Oleksandr

Які лікарські рослині найчастіше використовують при хворобах

Volodymmyr

Популярні малолітражні автомобілі

Oleksandr