Китайський чай – це завжди витвір мистецтва. І навіть якщо смола пуера здається чимось надсучасним і не надто натуральним, ми вас ощасливимо: Ча Гао має навіть більше переваг, ніж традиційний чай. Про неї нам розповіли фахівці інтернет-магазину NewTea.
Здавалося б, більш довершеного і витонченого напою, ніж пуєр, просто не існує. Однак, не дарма смола пуера в Києві стає все більш популярною. Це не лише чай пуер, зручний у заварюванні, а й напій із численними іншими перевагами. Про основні з них розповість наша стаття.
Ча Гао – гранульований, і настільки ж високоякісний пуер
Для виготовлення 100 г Ча Гао використовується приблизно 8-10 кг пуерного листа, а отже – це справжній екстракт, серце чаю. Для виробництва може відбиратися:
- лист зі старих пуерних дерев – саме такий, як відбирають для Шен пуера;
- лист із більш молодих чайних кущів, однак, не менш запашний, із якого виготовляється Шу, або чорний пуер.
Саме тому чайна смола може мати різну ціну: так само, як ви можете купити пуер різних видів за неоднаковою вартістю.

Ідеальний пуерний смак чайної смоли
Сучасний метод холодної екстракції дозволяє зберегти не лише користь, а й увесь смак напою. Саме тому, як і в традиційному пуері, у завареній Ча Гао ви відчуєте:
- хлібні ноти та ноти випічки;
- фруктовість та горіховість;
- нюанси сухофруктів і диму;
- легеньку гірчинку;
- довгий солодкий післясмак.
Все залежить від сировини, з якої виготовляється технологічний чай.
Смола пуера – це теж історія
Здавалося б, зручний у заварюванні напій мали винайти зовсім нещодавно. Однак, виварений екстракт пуера пресували й подавали до китайського імператорського столу. Виготовленням Ча Гао займалися найбільш умілі майстри, а створення такого дива потребувало надзвичайної уваги та якості сировини. Ця традиція дійшла до нас до сьогодні.
Пуерна смола – це корисно та «ефективно»
Може ви й не відчуєте славетного «чайного сп’яніння», як із чорним пуером, та користь напою і благотворний уплив на стан та настрій неможливо переоцінити. Все тому, що пуерна смола:
- допомагає прокинутися та зосередитися;
- прискорює метаболізм і сприяє схудненню;
- підтримує нормальний рівень тиску;
- зміцнює стінки судин і знижує рівень холестерину;
- м’яко впливає на шлунково-кишковий тракт і не подразнює шлунок;
- нейтралізує дію алкоголю та допомагає зняти похмілля.
А головне – всього цього можна домогтися, просто поклавши гранулу в заварник, термос або термокружку дорогою на роботу.
Чайна смола – це максимально зручно
Смола пуера легко розчиняється у воді та не потребує довгого заварювання. До того ж, одна гранула ідеально підходить для однієї порції чаю (150-200 мл). А за бажання пригостити оточуючих – всю «шоколадку» можна опустити у прозорий типод і насолоджуватися швидким заварюванням неймовірного чаю.
Ідеально на щодень, чи не так?
