1. Якщо Ви відмовились від споживання дикорослих грибів, як від продукту взагалі і споживаєте штучно вирощені печериці, гливи, що купуєте в магазинах, то отруєння виключається.
  2. Якщо Ви не можете відмовитись від цього продукту, то набагато безпечніше купувати гриби на стаціонарних ринках, де вони проходять відповідний контроль.
  3. Якщо Ви все ж таки відправились до лісу на "тихе полювання", необхідно знати наступне:
  • ніколи не збирайте грибів, яких не знаєте;
  • якщо гриб викликає хоч найменший сумнів, краще його позбутися;
  • намагайтесь шукати і збирати губчасті гриби "білі", "бабки", "моховики" тощо. В наших широтах серед них найменша кількість отруєних;
  • якщо Ви зібрали гриби і принесли їх додому, ретельно перевірте кожен гриб перед тим, як починати готувати страву або робити заготовки;
  • перед приготуванням страв з грибів їх необхідно ретельно промити, а перед сушінням обтерти вологою тканиною;
  • не вживайте сирих грибів;
  • перед приготуванням будь-якої страви гриби необхідно відварити у підсоленій воді протягом 10-15 хв;
  • готові страви з грибів необхідно зберігати на холоді, бажано не більше 24 годин в емальованому посуді;
  • не давайте грибів малолітнім дітям;
  • ніколи не застосовуйте "домашні" методи визначення отруйності грибів з використанням цибулини або срібних ложок, вони, окрім помилок нічого не дають.
  1. Якщо отруєння все ж таки виникло або Ви його підозрюєте:
  • негайно промийте шлунок слабким соляним розчином;
  • незважаючи на тимчасове полегшення Вашого стану, негайно зверніться до найближчої лікувальної установи.