
За інформацією Департаменту агропромислового розвитку Чернівецької ОДА, станом на 10 вересня до регіональних запасів заготовлено 54,5% продовольчого зерна від доведених завдань. Через цьогорічні погодні умови в області майже немає зерна пшениці ІІ класу, а ІІІ класу є в незначній кількості, але саме таке зерно необхідне для забезпечення якості борошна.
Окрім того, з 12 вересня більше ніж на 20% зросла відпускна ціна на борошно вищого ґатунку, що призведе до значного зростання ціни на хліб та хлібобулочні вироби, пише buknews.com.ua.
Після обговорення непростої ситуації із формуванням запасів продовольчого зерна в області вирішено звернутись до міністерства аграрної політики і продовольства України про переміщення зерна пшениці ІІ класу Аграрного фонду на ДП "Неполоківецький КХП", який визначений оператором із заготівлі регіональних ресурсів продовольчого зерна, повідомляє прес-служба Чернівецької обласної ради.
Яке борошно купити, аби була смачною випічка, та що потрібно знати про нього
Як повідомив заступник начальника Головного управління статистики В.С. Дронь, станом на 1 вересня п.р. в області ранні зернові культури зібрано на площі 63 тис.га або 98% від посіяного (торік – 97%). Валовий збір зерна становив 281 тис.т (у початково оприбуткованій вазі).
Найбільші обсяги зернової продукції одержали сільськогосподарські підприємства Заставнівського, Кельменецького, Кіцманського та Новоселицького районів, намолотивши 128,3 тис.т зерна. Лідирують в області за урожайністю зернових культур агропідприємства Глибоцького, Кельменецького Заставнівського та Кіцманського районів, які в середньому отримали по 57,2–50,5 ц добірного зерна з гектара.
Наразі в Чернівецькій області нараховується 341 підприємство та 77 приватних підприємців – фізичних осіб, основним видом діяльності яких є вирощування сільськогосподарської продукції (овочевих, зернових та олійних культур) – інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Залишити коментар