
Поживність середньодобового раціону буковинця складає 3 тис.ккал, засвідчує статистика. Лише 1/4 середньодобового раціону забезпечується за рахунок споживання продуктів тваринного походження, що вдвічі менше за встановлені норми. Наразі буковинці споживають м’яcних та молочних продуктів, фруктів і риби в 1,9–1,6 раза менше, ніж необхідно для збалансованого раціонального харчування.
У порівнянні з 2010 роком, у 2011 середньостатистичний буковинець спожив більше молочних продуктів, яєць, картоплі, овочів, цукру та плодів (на 1–15%), тоді як м’яса, риби та олії – менше. Про це інформує Головне.net.
У 2011 році буковинець спожив в середньому 42 кг м’яса та м’ясних продуктів, 244 кг молока та молочних продуктів, 303 яйця, 119 кг хлібних продуктів, 167 кг овочів, 144 кг картоплі, 54 кгплодів, ягід та винограду, 38 кг цукру, 13 кг олії, 11 кг риби.
Хліба буковинці вживають на 7,5% більше, ніж в середньому в Україні. За обсягами споживання хлібних продуктів на одну особу Буковина зайняла 8 місце, молочних продуктів – 2, яєць – 14 місце.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Залишити коментар