
З кулінарного конкурсу буковинські студенти привезли 3 золоті медалі, 2 срібні, 1 бронзову, а головне - Кубок переможця "Золотий український шеф-кухар (юніор)". Його виборола студентка 4 курсу ЧТЕІ КНТЕУ Ірина Антошків. Після участі у першому етапі конкурсу дівчину несподівано запросили до наступного. Переможниця каже, що це був справжній шок.
- Я навіть не думала про те, що пройду далі, - каже Ірина. - Хоча в глибині душі дуже на це сподівалася. Готувалися до другого дня змагань цілу ніч, оскільки ніяких продуктів не було, заготовок відповідно теж. Спершу дуже хвилювалася. Згідно з правилами, на все про все у мене було дві години. Готувала я рибний терен з сьомги, рулет з свинної вирізки з лисичками. На гарнір було гарбузове пюре з грибним соусом, а на десерт - торт з вершків. Більшість страв готувала вперше в житті, наприклад, лимонний соус.
У повсякденному житті І. Антошків таких страв не готує. Каже, у її - вівсянка, гречка, кефір.
Однокурсник Ірини Микола Манзюк теж взяв участь у конкурсі, щоправда в іншій номінації. Він виборов срібну медаль. Стверджує, що весь секрет в тому, що любить готувати.
– Хтось може подумати, що на таких конкурсах медалі роздають "на ліво й на право", - каже викладачка Олена Палагнюк. - Але це не так. Ми багато працювали, вишукували рецептуру, продумували оформлення страви на тарілці, готували технологічні документи і т.д. Насправді це важка праця.
Віталія КОЗМЕНКО
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Залишити коментар