
Попри те, що чимало буковинців чкурнули на фінську та польську полуницю, багато сезонників уже за кордон не їздять, а шукають роботу в Україні.
Приблизно по дві-три тисячі гривень на місяць можна заробити й у Криму. Тим паче, що збір полуниці плавно переходить у збір черешень, малини, персиків та винограду. Загалом сезон починається у травні, а завершується у вересні. Як і за кордоном, сезонників забезпечують безкоштовним житлом і їжею за пільговими талонами. Торік обід у середньому обходився в 11 гривень, а вечеря – у 6. Щоправда, більшість роботодавців обов'язково вимагають довідку від терапевта (працювати доводиться під палючим сонцем) і флюорографію, а в кадрових агенціях ще й питають про знання російської, бодай на побутовому рівні.
Як розповіли в одній із місцевих кадрових агенцій, влітку найбільш затребуваними вакансіями на півострові є прибиральниці, бармени, кухарі, офіціанти й будівельники. Місцеве населення зазвичай на таку роботу не погоджується, тож конкуренції не створює.
Чи не найбільш прибутковою у Криму є робота покоївки у приватних готелях та пансіонатах. Як розповіла чернівчанка Аліна Ковальчук, яка вже третій тиждень працює у одному із готелів Ялти, платять по 3-4 тисячі гривень (залежно від вартості готелю). Робота не важка й вигідна тим, що робочий день триває півдня, тож можна ще й відпочити на пляжі.
Юлія ХОРОШУН
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Залишити коментар