
Сезон консервацій нині у розпалі: буковинці скуповують на ринках овочі, хоча за останні декілька тижнів деякі з них вже почали додавати у ціні. За словами продавчині ринку "Верхнього" Ілони, зараз найбільше купують помідори, перець та баклажани.
– Максимум господині беруть до 10 кілограмів, аби закрити хоча б декілька банок консервів на зиму, - каже Ілона. – Люди кажуть, що закрутки нині є дорогим задоволенням. Хоча, зроблені вдома, вони вартують набагато менше, аніж магазинні.
Аби визначити, що вигідніше: купувати консерви чи все-таки робити їх вдома, порівняємо вартість маринованих помідорів. У магазинах літрова банка вартує в середньому 12-15 гривень.
– Вартість домашнього маринаду залежить від рецепту, - каже технолог плодово-консервного заводу Надія Мокрицька. – Втім, в середньому на літрову банку потрібно 570 грамів помідорів, по одній столовій ложці солі, цукру, та оцту, спеції (перець, часник, цибуля, зелень). Якщо порахувати, то літр обійдеться у 11 гривень 40 копійок (за умови, що 3 гривні вартує банка та 40 копійок кришка для консервів).
Ірина ВОРНІЧЕСА
Вартість овочів у Чернівцях, грн.
|
Ринок |
Супермаркет |
Помідори |
3-5 |
2,5-8 |
Огірки |
8-10 |
10 |
Перець |
4-5 |
4,5 |
Баклажани |
від 3,5 |
3,44 |
Капуста |
6 |
3,67 |
Картопля |
2-2,5 |
2 |
Морква |
5-6 |
3,55 |
Буряк |
5 |
2,5 |
Часник |
15 |
29 |
Цибуля |
3 |
2,5 |
Набір зелені (насіння та зелень кропу, листя та корінь хрону) |
3 |
- |
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Залишити коментар