• УКР
  • РУС
  • vidido.ua
  • pogliad.ua
  • Транспорт
  • Нерухомість
  • Каталог фірм
Pogliad.ua – Середа, 25 Квітня 2018
  • Новини 
    • Чернівці
    • Буковина
    • Україна
    • Світ
    • Політика
    • Гроші
    • Інтерв'ю
    • Кримінал
    • Здоров'я
    • Освіта
    • Культура
    • Спорт
    • Архів
  • Фото
  • Відео
  • Блоги
  • Афіша
  • Знижки 
    • Авто
    • Побут
    • Будівництво
    • Гардероб
    • Продукти
    • Послуги
    • Різне
  • Конкурси 
    • Вікторини
  • Life 
    • Авто
    • Леді
    • Кухня
    • Історія
    • Наука
    • Відпочинок
    • Поради
    • Цікаве
  • Прес-релізи
X
Пошук по сайту
Додати
X
Додати оголошення / новину
Новину на pogliad.ua
Оголошення на vidido.ua
Оголошення в газету Від і дО
Розміщення інформації на ресурсах Від і дО
X

Нове фото


Форма заявки

X
Розміщення оголошення за допомогою форми - це зручний спосіб, який економить Ваш час. Після заповнення заявки з Вами зв'яжеться оператор "Від і дО" з 9-00 до 18-00.
Увага! Останній термін подачі оголошення через сайт - вівторок, 18 год.



Дякуємо за ваш відгук!

Майонез виготовляють з порошків, Е-домішок та модифікованого крохмалю

Чернівці
03.02.2010 | 08:32
3
984
Коментувати
Поділитись
Facebook Google+ Twitter Viber Telegram Whatsapp
Роздрукувати
Майонез виготовляють з порошків, Е-домішок та модифікованого крохмалю
A A A
А у кетчупі – лише барвники та ароматизатори
Юлія ХОРОШУН july-kh@mail.ru У складі сучасного майонезу, яким завалено полиці торгових закладів, від класичного рецепту залишилася лише питна вода і звичайна кухонна сіль. Олія, яку додають у майонез, переважно рафінована та дезодорована. У такій олії не залишилося не тільки домішок, але й корисних вітамінів та мінералів. Яєчний жовток у вигляді порошку, гірчицю замінено ароматизатором, перець та інші спеції часто також. Це ж стосується й кетчупу. Основу цього соусу складає переважно відновлений томатний порошок, рідко томатна паста та ціла купа консервантів, згущувачів, ароматизаторів, підсилювачів смаку та барвників, більш відомих як різні Е-домішоки. Що коротший термін придатності, то більше натуральності у майонезі Споживачі, часто купуючись на гарне пакування та популярні нині написи «без ГМО» та «не містить консервантів», навіть не звертають увагу на маркування на звороті упаковки. А дарма. З дрібних написів можна дізнатися багато цікавої й корисної інформації, яка може зберегти здоров’я і навіть життя. У маркуванні виробник, хоче він того чи ні, має зазначати усі інгредієнти, які він використав, виготовляючи продукт. Нічого не вдієш, такі правила. Знайти на прилавках майонез чи кетчуп, до складу яких би не входив, скажімо, модифікований крохмаль, нині складно. При цьому на упаковці виробник вказує, що його продукт не містить генетично модифікованих організмів. І справді, як пояснила начальник сектору сертифікації продовольчої продукції Наталія Наконечна, модифікований крохмаль не є модифікованим генетично. Він просто має змінену формулу. До складу такого крохмалю входять екстракти екзотичних дерев, які добре поглинають вологу. Тому його використовують як загущувач. Загалом він не є небезпечним, звісно, якщо виробник не перевищив допустимої дози. Колись майонез робили зі справжніх яєць, олії, гірчиці, оцту, солі та цукру. Такий соус міг зберігатися від семи до тридцяти діб. Нині майонез, якщо вірити виробникам, буде їстівним протягом півроку. звісно, натурального у цьому продукті є мало. Тож, що коротший термін зберігання майонезу, то більше у ньому натуральних інгредієнтів й менше консервантів, які подовжують йому «життя». Скляна тара вбереже майонез від окислення Придатний для споживання майонез має мати кремове забарвлення. Якщо соус жовтий, це свідчить про наявність у ньому барвників або про те, що внаслідок неправильного зберігання жири, які є у його складі, окислилися. Якість та придатність майонезу до споживання повною мірою залежать від упаковки, в якій його зберігають. Найбезпечнішою й найбільш придатною тарою для майонезу є скляна. Скло не окислюється, а отже до продукту не потраплять сторонні речовини. Полімерне упакування забезпечити чистоту майонезові не може. Що довше соус знаходиться в пакуванні, то більша імовірність того, що до його складу потраплять токсичні речовини.

Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter

X
Орфографічна помилка в тексті:

Залишити коментар

Мінімальна довжина коментаря 5 символів  Вихід
Unknown user
nnn
nnn 03.02.2010 13:15:27
Нещодавно на своє День народження зробила із подругою справжній майонез. Зробіть і підра***те наскільки він дешевший і ккорисніший від магазинного.Збиваєте міксером два яйця, ложечка гірчиці (можна магазинної або порошок, який в аптеках) сіль та ложечка олії. Потрохи вливаєте під час збивання олію. Десь півсклянки. Бажано брати прозору олію. Чим прозоріша, тим краще. Можна також сік лимона влити. Виходить півлітрова банка майонеза.
Відповісти
JULIK
JULIK 03.02.2010 14:46:37
я тоже уже давно делаю майонез, кетчуп и мороженое дома. так надежней. и вообще, переписали ГОСТы под ППшников и радуются.
Відповісти
Словянин
Словянин 03.02.2010 16:06:51
Не радуются, я сомневаюсь что кто-то будет радоваться тому что продает родину. Люди нужно менять отношения к себе и к людям. Начать нужно с себя...
Відповісти
Мінімальна довжина коментаря 5 символів  Вихід
Unknown user
Ми на зв’язку!

Популярні новини

Модна весна-2018: мінімалізм, клітинка, багато фіолетового…
Модна весна-2018: мінімалізм, клітинка, багато фіолетового… 14.04 12:54
  0   10765
У Румунії мікроавтобус впав в річку, загинули дев'ять осіб
У Румунії мікроавтобус впав в річку, загинули дев'ять осіб 05.04 23:07
  0   6041
Водій у Чернівцях влаштував справжній Форсаж
Водій у Чернівцях влаштував справжній Форсаж 04.04 10:23
  7   5131
У Румунії сталася аварія на атомній електростанції
У Румунії сталася аварія на атомній електростанції 29.03 14:29
  0   4929
На Буковині Мерседес влетів у дерево: пасажир загинув на місці, а водій втік
На Буковині Мерседес влетів у дерево: пасажир загинув на місці, а водій втік 30.03 16:11
  5   4373

Прес-релізи

Бруківка. Правильне встановлення - запорука довгої експлуатації
Бруківка. Правильне встановлення - запорука довгої експлуатації 11 Лип 2016 о 14:44
Такі необхідні шенген-візи
Такі необхідні шенген-візи 23 Чер 2016 о 13:05
Жизнь со вкусом, или Шопинг в Brandcod
Жизнь со вкусом, или Шопинг в Brandcod 29 Кві 2016 о 17:12
Зробіть акцент на своїй індивідуальності
Зробіть акцент на своїй індивідуальності 21 Чер 2016 о 14:02
Центр Ерудит пропонує навчання на курсах у Чернівцях
Центр Ерудит пропонує навчання на курсах у Чернівцях 13 Тра 2016 о 10:53

Новини партнерів

redtram.com

Loading...
*Розділ «Новини партнерів» містить матеріали, підготовлені редакцією партнерських програм «Погляд»
© 2003 – 2018
Використання матеріалів pogliad.ua дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на pogliad.ua.
Проект входить в медіагрупу

Фоторепортажі

В Чернівцях ОДА та ЧНУ підписали меморандум про співпрацю
В Чернівцях ОДА та ЧНУ підписали меморандум про співпрацю Вчора о 14:31
Тетяна Гакман запрошує чернівчан на виставку Фарби і звуки
Тетяна Гакман запрошує чернівчан на виставку Фарби і звуки Вчора о 12:00
 В Чернівцях відкрили ІХ-й Міжнародний вокально-хоровий конкурс-фестиваль
В Чернівцях відкрили ІХ-й Міжнародний вокально-хоровий конкурс-фестиваль 23 Кві 2018 о 21:38

Відеорепортажі

В Чернівцях ОДА та ЧНУ підписали меморандум про співпрацю
В Чернівцях ОДА та ЧНУ підписали меморандум про співпрацю Вчора о 14:31
 В Чернівцях відкрили ІХ-й Міжнародний вокально-хоровий конкурс-фестиваль
В Чернівцях відкрили ІХ-й Міжнародний вокально-хоровий конкурс-фестиваль 23 Кві 2018 о 21:38
Коли бізнес з душею, а кози – відрада
Коли бізнес з душею, а кози – відрада 23 Кві 2018 о 16:22

Меню

  • Чернівці
  • Буковина
  • Україна
  • Світ
  • Політика
  • Гроші
  • Кримінал
  • Здоров'я
  • Освіта
  • Культура
  • Спорт

Редакція

  • Контакти
  • Рекламодавцям
  • Від і дО
  • Передплата та кур'єрська служба

Контакти

(0372) 522-080

poglyad.chn@gmail.com

м. Чернівці, пр. Незалежності 96, 6 поверх

Соцмережі

Розробка сайту – Brilliant IT
  • Новини
  • Фото
  • Відео
  • Блоги
  • Інтерв’ю
  • Афіша
  • Life
  • Новини компаній
  • Карта сайту