
Для хорошого настрою треба їсти більше вуглеводів і відмовитися від споживання м`яса і молочних продуктів, - кажуть вчені
Вчені Національного фонду кардіології і Ради з медичних досліджень національного здоров`я Австралії обіцяють, що ті, хто сяде на вуглеводневу дієту і скоротить споживання м`яса і молочних продуктів, не тільки схудне, а й стане щасливішим.
У дослідженні взяли участь 106 осіб віком від 24 до 64 років, що страждають на зайву вагу.
Добровольців розділили на дві групи, які мали протягом року дотримуватися різних дієт: перша - вуглеводневої, де основу раціону становлять хліб, макарони і рис, а друга - жировою.
До другої групи увійшли ті, хто активно їсть м`ясо і молочні продукти.
Через вісім тижнів експерименту всі учасники почували себе добре, однак до кінця року настрій був кращим у тих, хто вживав більше вуглеводів.
Ті ж, хто дотримувався жирової дієти, по закінченні року виявилися більш агресивними і схильними до депресії, ніж ті, хто обмежував себе у м’ясі і молоці.
Зниження ваги в обох випадках було однаковим і становило приблизно 13,7 кілограма.
На думку австралійських учених, вуглеводнева і жирова дієти поліпшують пам’ять, проте швидкість розумових процесів по закінченні року залишається на тому самому рівні.
За матеріалами: УНІАН, ТСН
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Залишити коментар