
Натомість подешевшали свинина, яловичина та цукор
За останню декаду лютого на Буковині хліб подорожчав на 5,4-11,4%. Подорожчали популярні у населення сорти хлібу – «Орільський», « Прутський», «Прикарпатський» та «Алчевський». Причинами збільшення оптово-відпускних цін на хліб є ріст цін на борошно та зменшення збитковості виробництва даних видів хліба. Про це повідомили 1 березня у Держінспекції з контролю за цінами у Чернівецькій області.
У торговельній мережі Буковини хліб з борошна першого сорту подорожчав на 7,9% ( з 3,54 до 3,82 грн/кг), хліб житньо-пшеничний – на 5,4% (з 3,35 до 3,53 грн/кг), хліб з борошна вищого сорту – на 11,4% (з 3,86 до 4,30 грн/кг.). Оптово-відпускні ціни на хліб підняли ВАТ «Чернівецький хлібокомбінат», який є монополістом на ринку хлібопродуктів, а також приватний підприємець В.Чоботар.
Окрім хліба, у торговельній мережі на 2,5% подорожчала крупа гречана (з 7,07 грн/кг до 7,25 грн/кг) та на 0,6% соняшникова олія (з 10,90 грн/л до 10,97 грн/л.).
На ринках області ціна на крупу гречану зросла на 5,1% (з 7,50 грн/кг до 7,88 грн/кг), а також подорожчали капуста (на 6,3% – з 4,90 грн/кг до 5,21 грн/кг), морква (на 2,0% – з 5,60 грн/кг до 5,71 грн/кг;), буряки (на 11,9% – з 5,05 грн/кг до 5,65 грн/кг) та цибуля (на 5,1% – з 5,90 грн/кг до 6,20 грн/кг). Водночас подешевшали яловичина ( на 4,0% – з 41,05 грн/кг до 39,40 грн/кг), свинина ( на 4,1% – з 41,90 грн/кг до 40,20 грн/кг) та цукор (на 3,2% – з 10,65 грн/кг до 10,31 грн/кг).
Ріст цін на крупу гречану викликаний підвищенням оптово-відпускних цін виробників, які розташовані за межами Буковини – в Хмельницькій, Вінницькій та Тернопільській областях. Подорожчання овочів спричинене скороченням їх запасів за рахунок сезонного фактору. Повідомляє Західна інформаційна корпорація.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Залишити коментар