
У вересні 2009 року до закладів громадського харчування Чернівців надійшли приписи санітарно-епідеміологічної станції з рядом нових для підприємців „завдань ”
Так, у документі підприємців зобов`язали зберігати добові проби у скляних банках у холодильниках, вести облік дезінфекційних засобів та генеральних прибирань, їм заборонили використовувати продукти та напої від замовників банкетів.
Підприємці, які організують вже не перший рік обслуговування людей в закладах громадського харчування були дуже здивовані новими вимогами, які не підтверджені жодними нормативними актами. Голова Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Оксана Продан звернулась до Міністерства охорони здоров`я із запитом про правомірність виданих в.о. головного лікаря м. Чернівці дозволів.
Щодо цих приписів Головний санітарний лікар України повідомив Оксані Продан, що вони не відповідають чинному законодавству і, відповідно, не підлягають виконанню. Більше того, на адресу в.о. санітарного лікаря м. Чернівці В.А. Вострікова Міністерством охорони здоров`я направлено лист від 08.10.09 р. №05.041131 про необхідність їх скасування.
Таким чином, заклади громадського харчування м. Чернівці при наданні послуг повинні дотримуватись санітарно-епідеміологічних норм і правил визначених для них, а не для дитячих садочків.
БукІнфо
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Залишити коментар