• УКР
  • РУС
  • vidido.ua
  • pogliad.ua
  • Транспорт
  • Нерухомість
  • Робота
Pogliad.ua – Субота, 28 Травня 2022
  • Новини 
    • Чернівці
    • Буковина
    • Україна
    • Світ
    • Політика
    • Гроші
    • Інтерв'ю
    • Кримінал
    • Здоров'я
    • Освіта
    • Культура
    • Спорт
    • Архів
  • Фото
  • Відео
  • Блоги
  • Афіша
  • Пропозиції 
    • Авто
    • Побут
    • Будівництво
    • Гардероб
    • Продукти
    • Послуги
    • Різне
  • Life 
    • Авто
    • Леді
    • Кухня
    • Історія
    • Наука
    • Відпочинок
    • Поради
    • Цікаве
  • Прес-релізи
X
Пошук по сайту
Додати
X
Додати оголошення / новину
Новину на pogliad.ua
Оголошення на vidido.ua
Оголошення в газету Від і дО
Розміщення інформації на ресурсах Від і дО
X

Нове фото


Форма заявки

X
Розміщення оголошення за допомогою форми - це зручний спосіб, який економить Ваш час. Після заповнення заявки з Вами зв'яжеться оператор "Від і дО" з 9-00 до 18-00.
Увага! Останній термін подачі оголошення через сайт - вівторок, 18 год.



Дякуємо за ваш відгук!

Продукти на ринку мають перевіряти щодня

Чернівці
27.03.2016 | 09:47
0
1667
Коментувати
Поділитись
Facebook Twitter Viber Telegram Whatsapp
Роздрукувати
Продукти на ринку мають перевіряти щодня
Купуючи сметану на ринку, спитайте, чи її перевіряли
Фото \
A A A
Щоправда, недобросовісні продавці з неякісною продукцією є все одно

Де купувати продукти – звісно ж, вибір кожного. Щоправда, тут вносить корективи і те, що коли у крамниці молоко не з молока, а сир тим паче, а м’ясо вже давно не першої свіжості, покупці змушені шукати інші варіанти, аби не викидати гроші на вітер. Таким собі острівцем натуральної продукції поки що залишаються у нас хіба що ринки. Проте і тут не все так просто. Хімії тут майже немає, а ось різні паразити бути можуть. Тому перевіряти безпеку продуктів тут повинні лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи.

Майже 350 порушень за рік

Думки вголос

Чи довіряєте продукції на ринку? 

Продукти на ринку мають перевіряти щодня
Ірина, більд-редактор

На ринку завжди купую свіжі овочі. Вони там значно дешевші, ніж у торгових центрах. До того ж досить часто можна побачити фермерів зі своїм товаром. Також на ринку купую іноді одяг, хоча не часто. Ось що вже точно не буду брати – це м`ясо. Адже невідомо, якої воно якості.

Продукти на ринку мають перевіряти щодня
Сергій, далекобійник

Завжди все купую на ринку. Думаю, різниця в якості між товаром на ринку і товаром у магазині невелика. А на базарі все-таки дешевше. Зараз у торговельні центри навіть не заходжу – там ціни космічні. А якість, м`яко кажучи, не найкраща.

Продукти на ринку мають перевіряти щодня
Христина, соцпрацівник

Намагаюся купувати і продукти, і одяг на ринках якнайрідше. По-перше, невідомо, якої вони якості, бо не думаю, що їх хтось перевіряє, по-друге, в магазинах часто бувають акції та знижки, тому можна зекономити. Взагалі тепер часто купую імпортну продукцію. Вона, порівняно з деякими нашими товарами, навіть дешевша.

Продукти на ринку мають перевіряти щодня
Сергій, вчитель

Купую там, де доведеться. Але спеціально кудись їхати, аби купити кілька кілограмів картоплі чи цибулі не буду. Як на мене, продукція однакова всюди. Звісно, якщо продають молочні продукти чи м`ясо під сонцем – я брати їх не буду.

Продукти на ринку мають перевіряти щодня
Олеся, продавець

Не довіряю продукції на ринку. Вдома маленька дитина, тому вимушена купувати лише якісні товари. Часто заходжу в магазини з імпортною продукцією, вона, як на мене, якісніша. І дитині більше подобається.

Опитувала і фотографувала Яна МАРІЯНЧУК

- Всього на території Чернівецької області функціонують - 32 агропродовольчі ринки. Продукцію тваринного та рослинного походження можна реалізувати тут лише після проведення ветеринарно-санітарної експертизи державними лабораторіями. Їх у нас є 21. Всі лабораторії атестовані в єдиній системі вимірювань, забезпечені висококваліфікованими спеціалістами, приладами, обладнанням, реактивами та методиками для проведення всіх необхідних досліджень, - розповідає голова комісії з реорганізації Головного управління ветеринарної медицини у Чернівецькій області Борис Тодорюк. - Завідуючими лабораторій на ринках, які одночасно є державними інспекторами ветеринарної медицини, постійно здійснюється державний ветеринарно-санітарний контроль та нагляд. У випадку встановлення порушень під час реалізації неякісної, неперевіреної продукції чи продукції  сумнівного походження, складають справи про адміністративні правопорушення. 2015 року державними інспекторами ветеринарної медицини - завідуючими ДЛВСЕ було складено 337 справ про порушення на загальну суму 17187 гривень.

Сказ пожвавив пильність покупців

Тема сказу, яка нещодавно набула розголосу через виявлення його випадків, більше насторожила покупців. Багато хто й справді замислився над питанням, чи справді безпечним є те, що ми їмо. 

- Сказ - дуже небезпечне, вірусне захворювання всіх теплокровних тварин, птахів та людини, яке майже завжди веде до загибелі. Характеризується ураженням центральної нервової системи, проявляється нервовими збудженнями та паралічами. Наявність природних вогнищ зі збудником інфекції сприяє поширенню сказу серед тварин. Джерелом збудника є хворі тварини, - каже фахівець. - Вірус сказу досить стійкий у зовнішньому середовищі, виділяється зі слиною й передається від хворої тварини найчастіше через укус. Зараження може також відбуватися через слизові оболонки, кон'юнктиву ока. Вірус поширюється по нервових волокнах до головного і спинного мозку, де інтенсивно розмножується і викликає запалення.

Наразі зареєстровано сказ собак у м. Чернівці - 11 січня, с. Шилівці Хотинського району - 16 лютого, с. Недобоївці Хотинського району - 17 лютого, м. Новоселиця - 1 березня та 4 березня 2016 року. При епізоотичному розслідуванні комісій у вогнищах сказу підтверджено зараження домашніх тварин сказом червоною лисицею.

Неперевірена продукція тваринного походження до реалізації не допускається, оскільки несе велику загрозу щодо перенесення небезпечних інфекційних захворювань, а саме антропозоонозів - спільних для людей і тварин, таких як сибірка, туберкульоз, трихінельоз, сальмонельоз, тощо, а також може спричинити виникнення гострих харчових отруєнь.

Як та на що перевіряють м'ясо

Вид м’яса

Як перевіряють

Яким має бути

Свинина

1.Органолептичні показники, що включають зовнішній вигляд, запах, наявність крововиливів, консистенції, колір тощо

2. Бактеріоскопія, що включає дослідження на сибірку

3. Фіноз та інші паразитологічні дослідження на наявність ехінококозу та інших паразитологічних хвороб

4. Проба варіння, що дає можливість визначити кнура, свіжість м’яса, та наявність сторонніх невластивих запахів

5. Трихінелоскопія, що визначає небезпечне паразитарне захворювання спільне для людей і тварин трихінельоз

6. рН, визначення кислотності

7. Реакція на пероксидази

8. Реакція з CuSO4 - допомагає визначити стан свіжості м’яса, та стан тварини перед забоєм

9. Формольна проба - дозволяє визначити, від якої тварини отримано м’яса хворої чи в стані агонії

10. Радіологічні показники

М'ясо молодих свиней блідо-рожевого або рожево-сірого кольору, середнього віку - блідо-червоного кольору, ніжної та пружної консистенції, на розрізі дрібнозернисте, з помітним прошарком жиру.

 

Яловичина,

баранина

1. Органолептичні показники, що включають зовнішній вигляд, запах, наявність крововиливів, консистенції, колір тощо

2. Бактеріоскопія, що включає дослідження на сибірку

 3. Фіноз та інші паразитологічні дослідження на наявність фасціольозу та інших паразитологічних хвороб

 4. Проба варіння, що дає можливість визначити свіжість м’яса, та наявність сторонніх невластивих запахів

5. рН, визначення кислотності; 6. Реакція на пероксидазу

7. Реакція з CuSO4 - допомагає визначити стан свіжості м’яса та стан тварини перед забоєм

8. Формольна проба

9. Радіологічні показники

 

Яловичина має інтенсивно червоний колір, що змінюється від світлих до темних відтінків залежно від віку забитої тварини. Жирна яловичина має добре виражену мармуровість і незначну кількість сполучнотканинних прошарків.

 

Птиця

1. Органолептичні показники, що включають зовнішній вигляд, запах, наявність крововиливів, консистенції, колір тощо

2. Бактеріоскопія, що включає дослідження на сальмонельоз

3.  Кислотне число, що дає можливість визначити свіжість м’яса 4. Проба варіння, що дає можливість визначити свіжість м’яса, та наявність сторонніх невластивих запахів

5. рН, визначення кислотності

6. Реакція на пероксидазу - що дозволяє встановити наявність ферменту пероксидази в екстракті з м’язової тканини

7. Аміак та солі амонію - визначає стан свіжості м’яса

8. Леткі жирні кислоти

9. Радіологічні показники

 

У свіжого м'яса птиці м'язи злегка вологі, не залишають вологої плями на фільтрувальному папері, блідо-рожевого кольору у курей та індиків, червоного - у качок і гусей. У м'яса сумнівної свіжості м'язи вологі, залишають вологу пляму на фільтрувальному папері, злегка липкі, більш темного кольору. У несвіжого м'яса м'язи вологі, залишають вологу пляму на фільтрувальному папері, липкі, більш темного кольору.

 

Уляна ДЕЛІКАТНА

Теги: перевірка – продукти – ринок – споживач – молоко – м'ясо

Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter

Схожі записи

Якісні засоби, розроблені для дітей, є безпечнішими за дорослі
Якісні засоби, розроблені для дітей, є безпечнішими за дорослі
Кисломолочний сир має бути із молока
Кисломолочний сир має бути із молока
Із якого м'яса готувати фарш
Із якого м'яса готувати фарш
І в магазині, і на ринку варто просити документ, що підтверджує якість м’яса
І в магазині, і на ринку варто просити документ, що підтверджує якість м’яса
irinamatsko (irinamatsko)
X
Орфографічна помилка в тексті:

Залишити коментар

Мінімальна довжина коментаря 5 символів  Вихід
Unknown user
Мінімальна довжина коментаря 5 символів  Вихід
Unknown user
Ми на зв’язку!

Популярні новини

Буковина втратила ще одного Героя, захисника та вірного сина
Буковина втратила ще одного Героя, захисника та вірного сина 11.05 12:52
  0   27196
Буковина проводить в останній шлях трьох відважних захисників України
Буковина проводить в останній шлях трьох відважних захисників України 23.05 09:56
  1   22206
У боях проти російської армії загинув 19-річний військовий з Буковини
У боях проти російської армії загинув 19-річний військовий з Буковини 02.05 08:41
  5   17926
Поліцейські Буковини викрили масштабний шахрайський call-центр
Поліцейські Буковини викрили масштабний шахрайський call-центр 19.05 14:50
  0   13947
На Буковині авто Fiat з'їхало на узбіччя і перекинулося: водій загинув
На Буковині авто Fiat з'їхало на узбіччя і перекинулося: водій загинув 02.05 17:32
  0   13698

Прес-релізи

Художня школа в Чернівцях запрошує на навчання
Художня школа в Чернівцях запрошує на навчання 13 Жов 2016 о 13:25
«Ін’єкції краси» зробили революцію в косметології
«Ін’єкції краси» зробили революцію в косметології 09 Лис 2018 о 14:56
Кондитерська посипка для торта − секрети прикраси
Кондитерська посипка для торта − секрети прикраси 13 Січ 2021 о 15:10
Підвісні стелі - ознака сучасності
Підвісні стелі - ознака сучасності 29 Бер 2016 о 16:48
Столы-трансформеры: как выбрать модели для кухни и гостиной
Столы-трансформеры: как выбрать модели для кухни и гостиной 16 Бер 2021 о 13:00
© 2003 – 2022
Використання матеріалів pogliad.ua дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на pogliad.ua.
Проект входить в медіагрупу

Фоторепортажі

Стиральная машина. Как выбрать качественную технику
Стиральная машина. Как выбрать качественную технику Вчора о 09:00
Базу для проживання переселенців створили у Великокучурівській громаді
Базу для проживання переселенців створили у Великокучурівській громаді 26 Тра 2022 о 09:05
Чотири художники з різних міст створили новий об'єкт стінопису у центрі Чернівців
Чотири художники з різних міст створили новий об'єкт стінопису у центрі Чернівців 24 Тра 2022 о 15:58

Відеорепортажі

У 2-му пологовому будинку в Чернівцях з 24 лютого народилися 356 дітей
У 2-му пологовому будинку в Чернівцях з 24 лютого народилися 356 дітей 26 Тра 2022 о 15:34
На Буковині останній дзвоник пролунає для 6384 одинадцятикласників
На Буковині останній дзвоник пролунає для 6384 одинадцятикласників 25 Тра 2022 о 10:27
У Порубному завадили іноземцю вивезти з України 62 кг бурштинових виробів
У Порубному завадили іноземцю вивезти з України 62 кг бурштинових виробів 24 Тра 2022 о 13:27

Меню

  • Чернівці
  • Буковина
  • Україна
  • Світ
  • Політика
  • Гроші
  • Кримінал
  • Здоров'я
  • Освіта
  • Культура
  • Спорт

Редакція

  • Контакти
  • Рекламодавцям
  • Від і дО

Контакти

(050) 374-25-22

[email protected]

м. Чернівці, пр. Незалежності 96, 6 поверх

Соцмережі

Розробка сайту – Brilliant IT
  • Новини
  • Фото
  • Відео
  • Блоги
  • Інтерв’ю
  • Обзор
  • Life
  • Новини компаній
  • Карта сайту