
Складно уявити Новий Рік без смачної їжі на столі і алкоголю. Втім свято проходить, а от неприємний осад у вигляді похмілля залишається.
Головний біль, нудота, інтоксикація - ці ознаки ви часто відчуваєте, якщо "перебрали" неякісного спиртного. Але не весь алкоголь однаково впливає на організм - все залежить від його складу. Найбільш складно протікає похмілля після вживання таких напоїв як коньяк, бренді, віскі і різні шипучі вина. Сильний головний біль викличе червоне вино - через вміст у ньому тираміну. Вчені довели: міцні напої темного забарвлення викликають більш важке похмілля, ніж світлі. Наприклад, похмілля після віскі буде сильнішим, ніж після горілки.

В той же час виробники горілки теж не "гребують" додавати у свій продукт речовини, які покращують смак і аромат, але похмілля після них дуже сильне. Лікарі радять стежити за складом горілки: якщо в якості пом'якшувача в ній присутній цукор - від такого напою краще відмовитися, адже він тільки посилює згубний ефект. Також багато брендів для пом'якшення додають у горілку гліцерин. Але він також лише підсилює згубну дію напою на організм, чим викликає похмілля. Різні "смачні" добавки найчастіше маскують неякісний спирт, але аж ніяк не додають нам здоров'я.
Не менш шкідливою для організму є присутність в алкоголі цинку та інших металів, які виробники використовують для підсолоджування напою. Наприклад , якщо ви спостерігаєте у себе такі класичні синдроми похмілля як головний біль, озноб, порушення функцій нирок і печінки - скоріш за все у випитому алкоголі був надлишок міді.
Вибираючи алкоголь для святкового столу - уважно читайте етикетку. Рекомендуємо віддати перевагу горілці, яка очищена за допомогою класичної технології - без застосування добавок.
Джерело: interfax.com.ua
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Залишити коментар