
За інформацією заступника головного лікаря ОКУ ЛШМД Миколи Щербана, щороку у лікарні, що на вул. Фастівській, 2, одержують медичну допомогу 15-16 тисяч хворих. Пропорційно до обсягів фінансування, на харчування одного хворого на добу виділяють 4 грн. 11 коп. за потреби 23 грн. 65 копійок. Потребу вираховують, виходячи з натуральних норм харчування для хворих, затверджених Міністерством охорони здоров’я України. У цьому переліку майже 40 найменувань продуктів, у тім числі, риба, продукти моря, свіжі фрукти, фруктові соки тощо. Хоча порівняно з попередніми роками грошей на харчування хворих цьогоріч виділено більше, для виконання натуральних норм Мінздоров’я їх все одно не вистачає. З цієї причини з майже 40 рекомендованих для хворих продуктів меню заледве складають із 17.
Анна ГАРГАЛЯ
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Залишити коментар