
Під час новорічних свят українці викидають таку кількість страв, яка тотожна 30 тисячам тонн салату Олів’є. Такі дані отримали дослідники компанії AgriSurvey, повідомляє "Українська правда".
"Кількість харчових відходів з кожного новорічного столу України в середньому еквівалентна 199 гривням або ж 18% від прожиткового мінімуму 2013 року", - йдеться у відповідному прес-релізі Українського клубу аграрного бізнесу.
У 67% міського населення України (незалежно від віку та статі) новорічний стіл прикрашає традиційний олів’є.
- Такий обсяг втрат означає, що населення України викидає на смітник в середньому 4,8 кг салату "Олів’є" з розрахунку на один новорічний стіл, що в сумі складає 30,1 тисяч тонн олів’є загалом по країні, - підкреслює менеджер маркетингових і соціологічних досліджень AgriSurvey Ганна Квіт.
Новий рік в Україні: історія свята
За її словами у 39% міських жителів України зазвичай псується як мінімум до 5% їжі, а 15% жителів викидають понад 30% новорічних харчів. За результатами дослідження, найбільш економними у цьому плані люди зрілого і похилого віку, найбільш марнотратні - молодь та ті, хто святкує Новий рік у великих компаніях.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Залишити коментар