• УКР
  • РУС
  • vidido.ua
  • pogliad.ua
  • Транспорт
  • Нерухомість
  • Каталог фірм
Pogliad.ua – П’ятниця, 27 Квітня 2018
  • Новини 
    • Чернівці
    • Буковина
    • Україна
    • Світ
    • Політика
    • Гроші
    • Інтерв'ю
    • Кримінал
    • Здоров'я
    • Освіта
    • Культура
    • Спорт
    • Архів
  • Фото
  • Відео
  • Блоги
  • Афіша
  • Знижки 
    • Авто
    • Побут
    • Будівництво
    • Гардероб
    • Продукти
    • Послуги
    • Різне
  • Конкурси 
    • Вікторини
  • Life 
    • Авто
    • Леді
    • Кухня
    • Історія
    • Наука
    • Відпочинок
    • Поради
    • Цікаве
  • Прес-релізи
X
Пошук по сайту
Додати
X
Додати оголошення / новину
Новину на pogliad.ua
Оголошення на vidido.ua
Оголошення в газету Від і дО
Розміщення інформації на ресурсах Від і дО
X

Нове фото


Форма заявки

X
Розміщення оголошення за допомогою форми - це зручний спосіб, який економить Ваш час. Після заповнення заявки з Вами зв'яжеться оператор "Від і дО" з 9-00 до 18-00.
Увага! Останній термін подачі оголошення через сайт - вівторок, 18 год.



Дякуємо за ваш відгук!

Заморожуйте овочі та фрукти правильно

Чернівці
18.07.2008 | 08:41
0
8557
Коментувати
Поділитись
Facebook Google+ Twitter Viber Telegram Whatsapp
Роздрукувати
Заморожуйте овочі та фрукти правильно
A A A
Аби ласувати свіжими літніми овочами та фруктами цілу зиму
Тетяна ПАВЛЕНКО t_pavlenko@ukr.net В домашніх умовах заморожувати овочі та фрукти можна як у спеціальних морозильних камерах із функцією так званої сухої заморозки, так і в морозилці звичайного холодильника. Як зазначає мешканка Чернівців Валентина Вакарчук, яка ось уже понад 10 років надає перевагу заморожуванню продуктів на зиму, свідомо відмовившись від консервації, так зберігати продукти набагато легше і головне – корисніше: - Я не визнаю маринадів і консервації, оскільки це шкодить здоров’ю та дуже обтяжливо фізично. Окрім того, заморожені продукти – це дуже зручно. Заморожую на зиму абсолютно все – від зелені до найрізноманітніших фруктів та овочів. За багато років набула досвіду в цій справі й з упевненістю можу стверджувати, що овочі й фрукти для запасу на зиму мають бути повністю стиглими. Аби процес заморозки відбувся якомога швидше, раджу використовувати мілку тару, а продукти викладати не надто товстим шаром. Я використовую для цього пластикові контейнери – вони щільно закриваються та не пропускають повітря. Це важливо, оскільки овочі та фрукти не втратять вологу та не вбиратимуть сторонніх запахів. Всі овочі та фрукти спочатку сортую, очищаю, видаляю шкірочку, насіння. Важлива порада від пані Валентини: малину, оскільки вона дуже ніжна, очищають вже після розморожування, а заморожують через 3 години після збирання врожаю. Плоди обов'язково потрібно висушити. Зелень кропу й петрушки краще заморожувати у маленьких поліетиленових пакетах, радить господиня. Вимитий та очищених від насіння солодкий перець можна заморозити як нарізаним, так і цілим, складаючи їх один в один. Використовувати заморожений перець потім можна в салатах, супах, для рагу й фарширування. - Помиту й очищену моркву нарізаю соломкою або натираю на великій терці, - ділиться досвідом Пані Валентина. - Можна також додати до неї зелень петрушки й кропу. Ще кілька корисних порад Перебрані й вимиті ягоди чорної, білої, червоної смородини, обліпихи, калини заморожують як без цукру, так і в сиропі (1 л води на 1 кг цукру). Підготовлені ягоди малини й ожини розкладають у мішечки й пересипають цукром (1 кг ягід на 200 г цукру). Або заморожують ягоди в малиновому соку. Ягоди суниці перебирають, миють і висушують на рушнику, потім заморожують у поліетиленових пакетах. Сливи та вишні заморожують цілими, разом з кісточками. А наша співрозмовниця поділилася ще однією корисною порадою: - Дуже зручно робити овочеву суміш для супів з нарізаної моркви, свіжої квасолі, можна й стручкову, горошку та зелені. Все змішую, запаковую порціями в поліетиленові пакети і взимку, не розморожуючи, закидаю до супу. Після заморожування продукти виймають із контейнерів, кладуть у сухі пакети й добре зав'язують, обов'язково випустивши з них повітря. Варто зазначити, що після заморожування будь-які фрукти й овочі збільшуються в розмірі, тому наповнювати контейнери треба не надто щільно. І наостанок ще одна порада: не рекомендовано заморожувати продукти, які щойно відтанули, по кілька разів, оскільки вони втрачають вітаміни й будуть рідкими при наступному розморожуванні. Терміни зберігання заморожених продуктів Смородина, аґрус, ревінь, малина, суниця – до 1 року. Зелена цибуля, горошок, квасоля, солодкий перець – півроку. Яблука, цвітна капуста – 5-6 місяців. Абрикоси, персики, сливи, вишні – 5-6 місяців. Підпис фото: Заморожувати кілька разів овочі та фрукти не рекомендовано – так вони втратять усі корисні вітаміни.

Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter

X
Орфографічна помилка в тексті:

Залишити коментар

Мінімальна довжина коментаря 5 символів  Вихід
Unknown user
Мінімальна довжина коментаря 5 символів  Вихід
Unknown user
Ми на зв’язку!

Популярні новини

Математик вирахував дату початку Третьої світової війни
Математик вирахував дату початку Третьої світової війни 24.04 22:47
  9   18829
Ситуація у Банилові-Підгірному: отруїлися люди, загинули бджоли, кролики та риба
Ситуація у Банилові-Підгірному: отруїлися люди, загинули бджоли, кролики та риба 25.04 16:34
  0   11919
Модна весна-2018: мінімалізм, клітинка, багато фіолетового…
Модна весна-2018: мінімалізм, клітинка, багато фіолетового… 14.04 12:54
  0   10848
У Румунії мікроавтобус впав в річку, загинули дев'ять осіб
У Румунії мікроавтобус впав в річку, загинули дев'ять осіб 05.04 23:07
  0   6140
Водій у Чернівцях влаштував справжній Форсаж
Водій у Чернівцях влаштував справжній Форсаж 04.04 10:23
  8   5221

Прес-релізи

Центр Ерудит пропонує навчання на курсах у Чернівцях
Центр Ерудит пропонує навчання на курсах у Чернівцях 13 Тра 2016 о 10:53
Дерев’яні сходи – краса та затишок у Вашій оселі
Дерев’яні сходи – краса та затишок у Вашій оселі 16 Чер 2016 о 09:18
Теплоізоляція – найефективніше вкладення коштів!
Теплоізоляція – найефективніше вкладення коштів! 25 Гру 2015 о 15:02
Іспаський кар’єр пропонує високоякісний гранітний, гравійний щебінь та пісок
Іспаський кар’єр пропонує високоякісний гранітний, гравійний щебінь та пісок 15 Кві 2016 о 11:58
Гідроізоляція – надійний захисник від сирості та грибків
Гідроізоляція – надійний захисник від сирості та грибків 09 Бер 2016 о 17:59

Новини партнерів

redtram.com

Loading...
*Розділ «Новини партнерів» містить матеріали, підготовлені редакцією партнерських програм «Погляд»
© 2003 – 2018
Використання матеріалів pogliad.ua дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на pogliad.ua.
Проект входить в медіагрупу

Фоторепортажі

Чернівчани вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС
Чернівчани вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС Вчора о 18:46
Чернівчанам показали творчість банкіра
Чернівчанам показали творчість банкіра Вчора о 12:24
Ситуація у Банилові-Підгірному: отруїлися люди, загинули бджоли, кролики та риба
Ситуація у Банилові-Підгірному: отруїлися люди, загинули бджоли, кролики та риба 25 Кві 2018 о 16:34

Відеорепортажі

За 5 днів на Буковині виявили більше сотні порушень у сфері пасажироперевезень
За 5 днів на Буковині виявили більше сотні порушень у сфері пасажироперевезень Вчора о 17:26
Ситуація у Банилові-Підгірному: отруїлися люди, загинули бджоли, кролики та риба
Ситуація у Банилові-Підгірному: отруїлися люди, загинули бджоли, кролики та риба 25 Кві 2018 о 16:34
Ломаченко провів відкрите тренування перед боєм з Лінаресом
Ломаченко провів відкрите тренування перед боєм з Лінаресом 25 Кві 2018 о 13:17

Меню

  • Чернівці
  • Буковина
  • Україна
  • Світ
  • Політика
  • Гроші
  • Кримінал
  • Здоров'я
  • Освіта
  • Культура
  • Спорт

Редакція

  • Контакти
  • Рекламодавцям
  • Від і дО
  • Передплата та кур'єрська служба

Контакти

(0372) 522-080

poglyad.chn@gmail.com

м. Чернівці, пр. Незалежності 96, 6 поверх

Соцмережі

Розробка сайту – Brilliant IT
  • Новини
  • Фото
  • Відео
  • Блоги
  • Інтерв’ю
  • Афіша
  • Life
  • Новини компаній
  • Карта сайту