
2015 буде роком Кози, а тому на новорічний стіл, аби заручитися підтримкою цього символу, українським господиням радять включити до меню якомога більше зелені, фруктів та овочів. І це так доречно, адже, зважаючи на статки, які нині вже і статками язик назвати не повертається, новорічне застілля більшості українців так і виглядатиме – як зелена галявина. М’ясо, рибні делікатеси, сири, звісно, на столі також будуть, проте це буде, радше, дуже бюджетний варіант звичних новорічних страв.
За рік ціни на продукти зросли вдвічі, а деякі навіть втричі.
Пропонуємо економні рецепти, які прикрасять Ваш новорічний стіл.
Салат із печінкою тріски

Знадобиться:
- печінка тріски, 1 банка - 12 грн.
- салат-мікс, 300 грамів - 24-35 грн.
- перепелині яйця, 4-5 штук - 5 грн.
- томати, 2 шт.
Для заправки:
- сік 0,5 лимона
- гірчиця із зернятками – 2-3 столових ложки
- йогурт без наповнювача, 200 мл. - 7 грн.
- оливкова олія – 1 ст. л.
- сіль, перець
Святковий напій

Знадобиться:
- 1 стакан журавлини (заморожена) – 20 грн.;
- 2 апельсина – 10 грн.;
- 2 палички кориці – 5 грн.;
- мускатний горіх на кінчику ножа - 0,50 грн.
- кілька квіточок гвоздики - 0,50 грн.
- цукор за смаком.
У холодну воду покласти журавлину і апельсин з корицею, довести до кипіння і варити на повільному вогні 15 хвилин, потім додати інші прянощі і цукор, варити ще 5-7 хвилин. Новорічний напій можна подавати гарячим або холодним.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Залишити коментар