
Купівля домашньої випічки та кондитерських виробів в Україні зараз переживає пік популярності. Багато хто хоче порадувати своїх близьких та друзів вишуканими та незвичайними солодощами й тортами. Однак експерт попереджає, що така продукція може виявитися менш якісною, ніж, приміром, торти з супермаркету.
Про це експерт із якості та безпеки харчових продуктів, кандидат економічних наук, доцент Марія Янчик.
Експерт наголошує, що таку продукцію можна купувати тільки у перевірених продавців.
"Підтримую, тільки якщо це перевірена людина, якій ви довіряєте і вже неодноразово у неї купували. Є ряд недоліків", - сказала вона.
Саморобні кекси від домашніх любительок випічки можуть нести в собі ряд небезпек. Основних – три, вважає фахівець.
- Перше: ви не контролюєте сировину, його походження і безпеку.
- Друге: ви не контролюєте санітарні умови, в яких виконується даний продукт. Наприклад, цим ножем ріжуть масло, далі їм ріжуть бісквіт і тому подібне.
- Третє: якщо з вами щось трапиться, ви отруїтеся - вам ні до кого звернутися, вам нікуди поскаржитися.
Крім того, головними споживачами випічки або солодощів є діти. Саме тому вибирати кондитерку потрібно особливо серйозно.
Джерело: РБК-Україна
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Залишити коментар