• УКР
  • РУС
  • vidido.ua
  • pogliad.ua
  • Транспорт
  • Нерухомість
  • Робота
Pogliad.ua – Субота, 27 Лютого 2021
  • Новини 
    • Чернівці
    • Буковина
    • Україна
    • Світ
    • Політика
    • Гроші
    • Інтерв'ю
    • Кримінал
    • Здоров'я
    • Освіта
    • Культура
    • Спорт
    • Архів
  • Фото
  • Відео
  • Блоги
  • Афіша
  • Пропозиції 
    • Авто
    • Побут
    • Будівництво
    • Гардероб
    • Продукти
    • Послуги
    • Різне
  • Life 
    • Авто
    • Леді
    • Кухня
    • Історія
    • Наука
    • Відпочинок
    • Поради
    • Цікаве
  • Прес-релізи
X
Пошук по сайту
Додати
X
Додати оголошення / новину
Новину на pogliad.ua
Оголошення на vidido.ua
Оголошення в газету Від і дО
Розміщення інформації на ресурсах Від і дО
X

Нове фото


Форма заявки

X
Розміщення оголошення за допомогою форми - це зручний спосіб, який економить Ваш час. Після заповнення заявки з Вами зв'яжеться оператор "Від і дО" з 9-00 до 18-00.
Увага! Останній термін подачі оголошення через сайт - вівторок, 18 год.



Дякуємо за ваш відгук!

Дивовижні ласощі на святковий стіл: найкращі рецепти десертів

Кухня
02.01.2021 | 15:10
0
634
Коментувати
Поділитись
Facebook Google+ Twitter Viber Telegram Whatsapp
Роздрукувати
Дивовижні ласощі на святковий стіл: найкращі рецепти десертів
Ефектні новорічні десерти прикрасять святковий стіл
pixabay.com
A A A
Смачні та яскраві десерти добре смакуватимуть і дорослим і малим

Десерт - це обов'язкова частина святкового столу. Ефектні новорічні десерти прикрасять святковий стіл і порадують своїм смаком як дорослих, так і дітей.

Бананове парфе

  • Банан - 2 шт.
  • Вершки - 300 мл
  • Яєчні жовтки - 3 шт.
  • Цукор - 70 г
  • Сир - 150 г
  • Шоколад - 30 г
  • Апельсин - 1 шт.

З апельсина зняти цедру. Половину цедри залишити для прикрашання, а решту викласти в сотейник разом із цукром і 70 мл води. Зварити сироп – цукор має розчинитися, а сироп загуснути.

Жовтки збити міксером до пишної піни, влити у них гарячий сироп, швидко розмішуючи все лопаткою.

Банани очистити від шкірки, відриваючи тільки одну смужку. Акуратно шматочками витягнути м'якоть, щоб шкірка не пошкодилася (її не викидати). М'якоть нарізати невеликими кружальцями і додати до решти інгредієнтів. Пробити масу в блендері до однорідності.

В окремій ємності збити вершки і сир до загустіння. Додати бананову суміш, добре вимішати. В третину суміші додати розтоплений у мікрохвильовці шоколад. Отриману масу викласти в шкірку банана. Перед тим її внутрішню частину ретельно за допомогою силіконового пензлика змастити олією, включаючи смужки. Накрити суміш шкіркою банана й помістити в морозилку на годину.

Форму для парфе вистелити харчовою плівкою. Викласти половину бананової суміші.

Дістати банан з морозильної камери, зняти шкірку. Викласти утворений шоколадний банан посередині ємності.

Викласти решту бананової суміші. Прикрити кінцями харчової плівки поверхню суміші. Відправити форму в морозильну камеру мінімум на 2 години.

Готове бананове парфе дістати з форми, викласти на блюдо, прикрасити за бажанням. Нарізати парфе на порційні шматочки і відразу ж подавати до столу.

Мандариново-вершковий десерт

  • Мандарини - 550 г (4-5 шт.)
  • Вершки 33% (охолоджені) - 150 мл
  • Білки яєчні - 2 шт.
  • Цукрова пудра - 80 г
  • Желатин (швидкорозчинний) - 10 г

Для прикрашання

  • Мандарини - 2-3 шт.
  • Фісташки - за смаком
  • Шоколад - 1 шт.
  • М'ята свіжа - кілька гілочок

Підготувати желатин згідно з інструкцією на упаковці. Мандарини очистити від шкірки та подрібнити в блендері. Потім протерти їх через сито, щоб позбутися плівок.

Мандариновий сік з'єднати з желатином, перемішати. Нагріти на невеликому вогні, помішуючи, щоб желатин повністю розчинився, але не кип'ятити. Залишити масу остигати.

Охолоджені вершки збити до густої пишної маси (до стійких піків). Коли вершкова маса почне тримати форму, перестати збивати.

Збити білки, додаючи цукрову пудру частинами, до стійких піків. До остиглого мандаринового соку додати збиті вершки, перемішати вінчиком до однорідності. Далі поступово додати збиті білки, акуратно перемішуючи силіконовою лопаткою. Потім перемішати вінчиком. Маса повинна вийти однорідною.

Повітряну масу розкласти по склянках, келихах або креманках. Покласти в холодильник для охолодження і застигання на 2-3 години.

Тим часом зробити прикраси для десерту. Очищені мандаринові дольки викласти на тарілку й відправити у морозильну камеру на 10 хвилин.

Шоколад розламати на маленькі шматочки, скласти в чашку і розтопити.

Мандаринові дольки занурити наполовину в розтоплений шоколад, потім викласти на пергамент і посипати подрібненими горішками. Для повного застигання шоколаду мандаринові дольки відправити у холодильник на 10-15 хвилин.

Готовий десерт прикрасити мандариновими шматочками в шоколаді, горішками та свіжою м'ятою.

Дивовижні ласощі на святковий стіл: найкращі рецепти десертів

Торт "Дров’яний стіс"

Для тіста

  • Цукор - 1 ст.
  • Яйця - 2 шт.
  • Борошно - 4-5 ст.
  • Маргарин (масло вершкове) - 200 г
  • Сметана - 1 стакан (15%)
  • Розпушувач - 2 ч. л.
  • Ізюм - 100 г

Для крему

  • Сметана (від 27%) - 600 мл
  • Цукор - 2 ст.
  • Сіль - дрібка

Змішати м'який маргарин, яйця, сіль та сметану. Додати борошно з розпушувачем, а також родзинки. Замісити тісто. Воно буде дуже м'яке, як на пельмені. Покласти в холодильник мінімум на годину.

Приготування крему. Змішати цукор зі сметаною (вона має бути дуже хорошої жирності й густою).

Дістати тісто, поділити на частини. Розкачати ковбаски. Вони повинні бути товщиною приблизно в палець та однакової довжини. Випікати їх 20 хвилин при 180°С.

Взяти форму або глибоке блюдо. Покласти палички й полити їх кремом, або можна вмочувати кожну й викладати. Спочатку один ряд, потім інший але вже поперек. І так далі поки не закінчаться. Зверху полити кремом. Відправити у холодильник на ніч.

Потім можна прикрасити торт шоколадом, або ж можна також посипати кокосом.

Дивовижні ласощі на святковий стіл: найкращі рецепти десертів

Шоколадний десерт "Гормон щастя"

  • Шоколад темний (57% вміст какао) - 180 г
  • Вершки 33% - 50 мл
  • Згущене молоко (або мед, або інвертний сироп) - 2 ст. л.
  • Масло вершкове - 50 г
  • Коньяк - 1 ст. л.
  • Вишня - 10-12 шт. (без кісточок, свіжоморожена)
  • Бісквітна крихта - 50 г (або бісквітне печиво)
  • Кокосова стружка - 2 ст. л.

Свіжозаморожену вишню розморозити за кімнатної температури, дати стекти на сито. Масло заздалегідь дістати з холодильника, воно повинно стати кімнатної температури.

Бісквітну крихту з'єднати з подрібненою кокосовою крихтою. Форми для кексів вистелити харчовою плівкою, на дно насипати шар бісквітно-кокосової крихти.

У каструльці з подвійним дном з'єднати вершки, шматочки шоколаду та згущене молоко. Нагріти майже до кипіння, постійно помішуючи, і зняти з вогню.

Додати вершкове масло і для аромату влити коньяк.

Додати вишню, перемішати. Вилити шоколадну суміш на бісквітну крихту, зверху посипати, трохи притиснути. Покласти десерт у морозильник на ніч для стабілізації.

Дивовижні ласощі на святковий стіл: найкращі рецепти десертів

Апельсиновий пиріг зі шматочками шоколаду

  • Апельсин - 1,5 шт.
  • Шоколад молочний - 180 г
  • Борошно - 70 г
  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 150 г
  • Розпушувач для тіста - 0,5 ч. л.
  • Ванільний цукор - 5 г
  • Масло вершкове - 20 г + для змащування форми
  • Шоколадні краплі (для прикрашання) - 10 г

Насамперед духовку розігріти до 180°С. Цілий апельсин залити водою і варти 5 хвилин після закипання води. Дати йому охолонути й видалити кісточки. Апельсин подрібнити блендером.

Шоколад подрібнити ножем.

У борошно додати розпушувач, перемішати.

Збити яйця з цукром (130 г) та ванільним цукром до пишної піни. Додати борошно з розпушувачем і замісити тісто. Додати подрібнений апельсин та шоколад шматочками. Ретельно перемішати.

Змастити форму маслом, помістити туди тісто. Відправити форму в розігріту до 180°С духовку приблизно на 40 хвилин.

Для прикрашання треба карамелізувати апельсин: розтопити вершкове масло з цукром, що залишився, і викласти нарізані трикутничками апельсини.

Дістати апельсиновий пиріг з шоколадом із форми й дати охолонути. На остиглий пиріг викласти карамелізовані апельсини у вигляді ялинки і прикрасити шоколадними крапельками.

Теги: кухня – рецепт – солодощі – поради – рецепти – святковий стіл – десерт – десерти

Джерело: Уніан

Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter

Схожі записи

Смак, знайомий із дитинства: як приготувати смачне тістечко Картопля
Смак, знайомий із дитинства: як приготувати смачне тістечко Картопля
Як приготувати безе вдома: три прості рецепти
Як приготувати безе вдома: три прості рецепти
Ароматно-соковита тушкована капуста: як приготувати апетитну страву
Ароматно-соковита тушкована капуста: як приготувати апетитну страву
Ніжні заварні тістечка: як приготувати неймовірні профітролі із сирним кремом
Ніжні заварні тістечка: як приготувати неймовірні профітролі із сирним кремом
Альвіна Абрамчук
X
Орфографічна помилка в тексті:

Залишити коментар

Мінімальна довжина коментаря 5 символів  Вихід
Unknown user
Мінімальна довжина коментаря 5 символів  Вихід
Unknown user

Популярні новини

Спалах трихінельозу зафіксували на Буковині
Спалах трихінельозу зафіксували на Буковині 28.01 18:41
  0   32178
Молочний завод у Чернівцях виробляє молоко, кефір та сметану під 2-ма марками
Молочний завод у Чернівцях виробляє молоко, кефір та сметану під 2-ма марками 19.02 13:55
  1   16175
У Румунії під час хрещення захлинулася півторамісячна дитина
У Румунії під час хрещення захлинулася півторамісячна дитина 05.02 22:45
  3   15242
На польському кордоні затримали 42-х українців
На польському кордоні затримали 42-х українців 08.02 23:10
  2   11169
На вулиці Комарова автомобіль поліції врізався у легковик
На вулиці Комарова автомобіль поліції врізався у легковик 01.02 21:10
  9   9820

Кухня

< >
Ароматно-соковита тушкована капуста: як приготувати апетитну страву
Ароматно-соковита тушкована капуста: як приготувати апетитну страву
Вчора о 19:43
  264

Блоги

< >
Наталія
 657
Кожного разу, коли потрібно вирішувати проблему насильства у сім’ї, я вкотре переживаю свою… Наталія Батракова
© 2003 – 2021
Використання матеріалів pogliad.ua дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на pogliad.ua.
Проект входить в медіагрупу

Фоторепортажі

У Чернівцях відкрили виставку Вічні скарби Георгія Гараса
У Чернівцях відкрили виставку Вічні скарби Георгія Гараса Вчора о 21:07
На Буковині щеплення від COVID-19 отримали вже 114 медиків
На Буковині щеплення від COVID-19 отримали вже 114 медиків Вчора о 18:38
Депутати Чернівецької райради висловили стурбованість якістю та ефективністю вакцини від COVID-19
Депутати Чернівецької райради висловили стурбованість якістю та ефективністю вакцини від COVID-19 Вчора о 12:24

Відеорепортажі

У Чернівцях відкрили виставку Вічні скарби Георгія Гараса
У Чернівцях відкрили виставку Вічні скарби Георгія Гараса Вчора о 21:07
Депутати Чернівецької райради висловили стурбованість якістю та ефективністю вакцини від COVID-19
Депутати Чернівецької райради висловили стурбованість якістю та ефективністю вакцини від COVID-19 Вчора о 12:24
У Чернівцях відкрили фотовиставку Леся Українка у фокусі ХХІ століття
У Чернівцях відкрили фотовиставку Леся Українка у фокусі ХХІ століття 25 Лют 2021 о 14:10

Меню

  • Чернівці
  • Буковина
  • Україна
  • Світ
  • Політика
  • Гроші
  • Кримінал
  • Здоров'я
  • Освіта
  • Культура
  • Спорт

Редакція

  • Контакти
  • Рекламодавцям
  • Від і дО

Контакти

(0372) 522-080

poglyad.chn@gmail.com

м. Чернівці, пр. Незалежності 96, 6 поверх

Соцмережі

Розробка сайту – Brilliant IT
  • Новини
  • Фото
  • Відео
  • Блоги
  • Інтерв’ю
  • Обзор
  • Life
  • Новини компаній
  • Карта сайту