• УКР
  • РУС
  • vidido.ua
  • pogliad.ua
  • Транспорт
  • Нерухомість
  • Робота
Pogliad.ua – Субота, 16 Січня 2021
  • Новини 
    • Чернівці
    • Буковина
    • Україна
    • Світ
    • Політика
    • Гроші
    • Інтерв'ю
    • Кримінал
    • Здоров'я
    • Освіта
    • Культура
    • Спорт
    • Архів
  • Фото
  • Відео
  • Блоги
  • Афіша
  • Пропозиції 
    • Авто
    • Побут
    • Будівництво
    • Гардероб
    • Продукти
    • Послуги
    • Різне
  • Life 
    • Авто
    • Леді
    • Кухня
    • Історія
    • Наука
    • Відпочинок
    • Поради
    • Цікаве
  • Прес-релізи
X
Пошук по сайту
Додати
X
Додати оголошення / новину
Новину на pogliad.ua
Оголошення на vidido.ua
Оголошення в газету Від і дО
Розміщення інформації на ресурсах Від і дО
X

Нове фото


Форма заявки

X
Розміщення оголошення за допомогою форми - це зручний спосіб, який економить Ваш час. Після заповнення заявки з Вами зв'яжеться оператор "Від і дО" з 9-00 до 18-00.
Увага! Останній термін подачі оголошення через сайт - вівторок, 18 год.



Дякуємо за ваш відгук!

Добре варення любить не лише Карлсон

Кухня
19.07.2020 | 16:12
0
1210
Коментувати
Поділитись
Facebook Google+ Twitter Viber Telegram Whatsapp
Роздрукувати
Добре варення любить не лише Карлсон
A A A
Як приготувати смачні заготовки на зиму – розповідає «Погляду» конфітюрниця і пастельє Ірина Микитеєк

За словами пані Ірини, саме із троянд розпочинається її кожен конфітюрний сезон.

- Аромат конфітюру, або варення з троянд занурює у спогади про дитинство навіть неемоційних чоловіків, одразу виникають розповіді про бабусю, яка варила його, - каже І. Микитеєк. - Дівчата теж згадують, як допомагали бабусям готувати це варення, а потім таємно відкривали баночку в коморі і їли по ложці.

Експертка із доброго конфітюру переконана, що варення з троянд має бути в кожному домі. Щоб поринати у світ дитинства, де є бабуся та варення, а значить, все в порядку.


Конфітюр з пелюсток троянд

Добре варення любить не лише Карлсон

Інгредієнти: 400 г пелюсток троянд, кілограм цукру, чайна ложка лимонної кислоти, вода.

Спосіб приготування:

400 г пелюсток троянд миють, складають у каструлю і пересипають цукром 500 г. Додають одну чайну ложку лимонної кислоти, розчиненої в 1/4 склянці води. Потім треба все перемішати і залишити на шість годин.

Згодом в 500 г цукру додають одну склянку води, кип'ятять і гарячим сиропом заливають пелюстки, які настоювалися шість годин.

Варять до готовності.

Готове варення гарячим розливають в сухі банки.


Джем зі слив з шоколадом та горіхами

Добре варення любить не лише Карлсон

Інгредієнти: 1 кг слив, 600 г цукру, 100 г чорного шоколаду, 100 г подрібнених волоських горіхів.

Спосіб приготування:

Сливи помити, видалити кісточки, пересипати цукром. Коли пустять сік, довести до кипіння і варити 20 хвилин. Потім відкласти на 12 годин. Опісля - знову довести до кипіння, додати шматочки шоколаду і горіхи.

Варити до повного розчинення шоколаду, і ще 10 хвилин.

Гаряче варення розлити у стерилізовані банки, закупорити і остудити.


Конфітюр з чорниці та лаванди

Добре варення любить не лише Карлсон

Інгредієнти: 1 кг чорниці, 1 кг цукру, 2 ст. ложки соку лимона, 2 ст. ложки сушених квітів лаванди.

Спосіб приготування:

Чорницю миють, змішують з цукром та лавандою. Дають настоятися добу в холодильнику.

Потім додають лимонний сік, доводять до кипіння і варять 20 хвилин.

Готове варення розливають у стерилізовані банки, закупорюють.


Яблучний джем-желе з прянощами

Добре варення любить не лише Карлсон

Інгредієнти: 1 кг яблук, 2 палички кориці, 5 зірочок бодяну,1 тертий мускатний горіх, 4 горошини духмяного перцю, цедра 1 апельсина, 5 гвоздичок, 8 лаврових листків, 500 г цукру, 600 мл води.

Спосіб приготування:

Яблука помити, розрізати на дрібні шматочки, разом зі шкіркою і серцевиною.

У каструлю покласти прянощі, апельсинову цедру, 2 зірочки бодяну, 4 бутони гвоздики, 2 лаврових листки та подрібнені яблука. Додати 600 мл води. Закип’ятити.

Зменшити вогонь і тушкувати під кришкою 1,5-2 години.

Яблучну суміш викласти в сито і залишити стікати над каструлею.

Отриману рідину, приблизно 600 мл, вилити в каструлю і додати цукор. Варити на маленькому вогні. Постійно помішувати, доки цукор цілком не розчиниться.

Збільшити вогонь, довести до кипіння. Варити 15 хвилин. Розкласти желе в банки, у кожну з них перед цим покласти лавровий лист та бодян, які залишились.

Смачного!

Теги: кухня – приготування – рецепти – варення – джем – заготовка

Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter

Схожі записи

Закатуємо в банки смородину, малину, абрикоси та персики
Закатуємо в банки смородину, малину, абрикоси та персики
Варимо ягідне варення
Варимо ягідне варення
Готуємо вдома корисні смузі
Готуємо вдома корисні смузі
Ніжно-повітряні оладки: як приготувати смаколик на кефірі
Ніжно-повітряні оладки: як приготувати смаколик на кефірі
Olga Shupenia
X
Орфографічна помилка в тексті:

Залишити коментар

Мінімальна довжина коментаря 5 символів  Вихід
Unknown user
Мінімальна довжина коментаря 5 символів  Вихід
Unknown user

Популярні новини

Поганий знак: У соборі Неаполя не відбулося щорічне диво Януарія
Поганий знак: У соборі Неаполя не відбулося щорічне диво Януарія 18.12.2020 20:37
  3   68600
Стало відомо, коли в Україну прийдуть справжні морози
Стало відомо, коли в Україну прийдуть справжні морози 29.12.2020 16:14
  0   50259
Українців попередили про погіршення погодних умов
Українців попередили про погіршення погодних умов 27.12.2020 16:37
  0   13944
У річці, поблизу Рима, виявили тіло українки
У річці, поблизу Рима, виявили тіло українки 07.01 23:05
  0   11325
На Буковині 15-річна дівчина покінчила з життям, наковтавшись пігулок
На Буковині 15-річна дівчина покінчила з життям, наковтавшись пігулок 23.12.2020 09:52
  0   9013

Кухня

< >
Покроковий рецепт лінивих пельменів з імбирем
Покроковий рецепт лінивих пельменів з імбирем
14 Січ 2021 о 19:52
  286

Блоги

< >
Наталія
 542
Маленьке горе - маленької людини Наталія Батракова
© 2003 – 2021
Використання матеріалів pogliad.ua дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на pogliad.ua.
Проект входить в медіагрупу

Фоторепортажі

Депутати Чернівецької районної ради зібралися на чергову сесію
Депутати Чернівецької районної ради зібралися на чергову сесію Вчора о 13:39
Твори Тамари Покотило в техніці батик із колекції художнього музею Чернівців
Твори Тамари Покотило в техніці батик із колекції художнього музею Чернівців Вчора о 13:10
У Чернівецькій ОДА розповіли про зміни в отриманні субсидій у 2021 році
У Чернівецькій ОДА розповіли про зміни в отриманні субсидій у 2021 році Вчора о 12:49

Відеорепортажі

Наталія Гусак: У минулому році на території Буковини запрацювала перша патронатна сім'я
Наталія Гусак: У минулому році на території Буковини запрацювала перша патронатна сім'я Вчора о 15:19
Н. Гусак: З 1 квітня документи прийматимуть тільки в електронному вигляді через систему Соціальна громада
Н. Гусак: З 1 квітня документи прийматимуть тільки в електронному вигляді через систему Соціальна громада Вчора о 14:49
Іларій Мінтянський: На оздоровлення дітей Буковини передбачено 8,5 млн грн
Іларій Мінтянський: На оздоровлення дітей Буковини передбачено 8,5 млн грн Вчора о 14:14

Меню

  • Чернівці
  • Буковина
  • Україна
  • Світ
  • Політика
  • Гроші
  • Кримінал
  • Здоров'я
  • Освіта
  • Культура
  • Спорт

Редакція

  • Контакти
  • Рекламодавцям
  • Від і дО

Контакти

(0372) 522-080

poglyad.chn@gmail.com

м. Чернівці, пр. Незалежності 96, 6 поверх

Соцмережі

Розробка сайту – Brilliant IT
  • Новини
  • Фото
  • Відео
  • Блоги
  • Інтерв’ю
  • Афіша
  • Life
  • Новини компаній
  • Карта сайту