• УКР
  • РУС
  • vidido.ua
  • pogliad.ua
  • Транспорт
  • Нерухомість
  • Робота
Pogliad.ua – Неділя, 17 Січня 2021
  • Новини 
    • Чернівці
    • Буковина
    • Україна
    • Світ
    • Політика
    • Гроші
    • Інтерв'ю
    • Кримінал
    • Здоров'я
    • Освіта
    • Культура
    • Спорт
    • Архів
  • Фото
  • Відео
  • Блоги
  • Афіша
  • Пропозиції 
    • Авто
    • Побут
    • Будівництво
    • Гардероб
    • Продукти
    • Послуги
    • Різне
  • Life 
    • Авто
    • Леді
    • Кухня
    • Історія
    • Наука
    • Відпочинок
    • Поради
    • Цікаве
  • Прес-релізи
X
Пошук по сайту
Додати
X
Додати оголошення / новину
Новину на pogliad.ua
Оголошення на vidido.ua
Оголошення в газету Від і дО
Розміщення інформації на ресурсах Від і дО
X

Нове фото


Форма заявки

X
Розміщення оголошення за допомогою форми - це зручний спосіб, який економить Ваш час. Після заповнення заявки з Вами зв'яжеться оператор "Від і дО" з 9-00 до 18-00.
Увага! Останній термін подачі оголошення через сайт - вівторок, 18 год.



Дякуємо за ваш відгук!

Домашня грибна ікра: рецепти смачної закуски

Кухня
20.10.2020 | 19:11
0
795
Коментувати
Поділитись
Facebook Google+ Twitter Viber Telegram Whatsapp
Роздрукувати
Домашня грибна ікра: рецепти смачної закуски
Для приготування цієї смачної закуски підійдуть практично будь-які гриби
poradum.com.ua
A A A
Така ікра буде як чудовою закускою, так і хорошою складовою для випічки або супів

Грибна ікра – універсальна страва. Це і закуска на тости та бутерброди, і начинка для овочів або домашньої випічки. Можна її також зробити про запас на зиму.

Для приготування цієї смачної закуски підійдуть практично будь-які гриби. Головне, щоб вони були не зіпсованими.

Ікра з печериць

  • Печериці - 500 г
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 шт.
  • Рослинна олія - 3 ст. л.
  • Вершкове масло - 70 г
  • Сіль, чорний мелений перець - за смаком

Гриби вимити й очистити, дрібно порізати.

Очистити цибулю, дрібно порізати та обсмажити на олії до м'якості. Додати гриби, смажити до випаровування рідини й повної готовності грибів.

Посолити, поперчити за смаком, додати вершкове масло і зняти гриби з вогню. Масло має розтанути, а гриби трохи охолонути. Теплі гриби добре подрібнити.

Покласти грибну ікру в банку і відправити в холодильник на 1-2 години для охолодження. Для красивої подачі ікри можна використовувати тарталетки.

Грибна ікра з морквою та цибулею

  • Гриби (свіжі) - 2 кг
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Помідори - 1 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Рослинна олія - 3 ст.л.
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком

Насамперед треба помити й почистити гриби. Налити в каструлю холодну воду, висипати гриби та посолити, довести до кипіння, зняти піну і варити 30-40 хвилин.

Очистити моркву, натерти її на великій тертці. Обсмажити моркву на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії до напівготовності.

Дрібно нарізати цибулю й додати її на сковороду до моркви. Помідор нарізати кубиками і також додати до овочевої суміші. Туди ж додати подрібнений часник, посолити і поперчити на власний смак. Смажити 7 хвилин, помішуючи. Готову овочеву суміш зняти зі сковороди й перекласти в інший посуд.

Обсмажити на сковороді гриби (за 10 хвилин до цього їх слід відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина). Коли гриби охолонуть, перемолоти їх за допомогою м'ясорубки або блендера. Те ж саме зробити з обсмаженими овочами. Змішати подрібнені гриби та овочі в глибокій тарі.

Ікру можна їсти відразу, а можна закрутити на зиму. Для цього гарячу ікру розкласти в підготовлені стерилізовані банки й закатати їх стерилізованими кришками. Перевернути банки, укутати й даємо повністю охолонути. Зберігати в прохолодному місці.

Ікра з сушених лісових грибів

  • Сушені лісові гриби (білі, підберезовики або інші) - 100 г
  • Цибуля - 2 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Олія - 3-4 ст.л.
  • Сіль, перець - за смаком

Гриби залити холодною водою й залишити на 1-2 години. Потім промити під проточною водою. Відварити до готовності (приблизно 30-40 хвилин). Відкинути на друшляк і підсушити.

Цибулю та моркву нарізати невеликими шматочками. Часник пропустити через прес.

У сковороді розігріти олію на середньому вогні. За 4-5 хвилин підрум'янити цибулю, вкинути моркву і смажити ще 10-15 хвилин, постійно помішуючи. Додати гриби з часником. Посолити, поперчити й обсмажувати ще 5-7 хвилин.

Подрібнити гриби з овочами блендером або пропустити через м'ясорубку. Таку ікру можна зберігати в холодильнику декілька днів.

Теги: гриби – страва – рецепт – ікра

Джерело: Уніан

Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter

Схожі записи

Запашна гречка з грибами: як приготувати ситну страву
Запашна гречка з грибами: як приготувати ситну страву
Ароматний сирний суп із грибами: як приготувати поживну страву
Ароматний сирний суп із грибами: як приготувати поживну страву
Гриби на мангалі: як готувати смачні печериці на багатті
Гриби на мангалі: як готувати смачні печериці на багатті
Як приготувати баклажанну ікру: найкращі рецепти смачної закуски
Як приготувати баклажанну ікру: найкращі рецепти смачної закуски
Альвіна Абрамчук
X
Орфографічна помилка в тексті:

Залишити коментар

Мінімальна довжина коментаря 5 символів  Вихід
Unknown user
Мінімальна довжина коментаря 5 символів  Вихід
Unknown user

Популярні новини

Поганий знак: У соборі Неаполя не відбулося щорічне диво Януарія
Поганий знак: У соборі Неаполя не відбулося щорічне диво Януарія 18.12.2020 20:37
  3   68668
Стало відомо, коли в Україну прийдуть справжні морози
Стало відомо, коли в Україну прийдуть справжні морози 29.12.2020 16:14
  0   50289
Українців попередили про погіршення погодних умов
Українців попередили про погіршення погодних умов 27.12.2020 16:37
  0   13958
У річці, поблизу Рима, виявили тіло українки
У річці, поблизу Рима, виявили тіло українки 07.01 23:05
  0   11502
На Буковині 15-річна дівчина покінчила з життям, наковтавшись пігулок
На Буковині 15-річна дівчина покінчила з життям, наковтавшись пігулок 23.12.2020 09:52
  0   9045

Кухня

< >
Апетитний запечений хек: як приготувати смачну рибу в духовці
Апетитний запечений хек: як приготувати смачну рибу в духовці
Сьогодні о 14:55
  251

Блоги

< >
Наталія
 662
Маленьке горе - маленької людини Наталія Батракова
© 2003 – 2021
Використання матеріалів pogliad.ua дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на pogliad.ua.
Проект входить в медіагрупу

Фоторепортажі

У Єгипті археологи виявили поховальний храм, понад 50 дерев’яних саркофагів
У Єгипті археологи виявили поховальний храм, понад 50 дерев’яних саркофагів Сьогодні о 19:24
Депутати Чернівецької районної ради зібралися на чергову сесію
Депутати Чернівецької районної ради зібралися на чергову сесію 15 Січ 2021 о 13:39
Твори Тамари Покотило в техніці батик із колекції художнього музею Чернівців
Твори Тамари Покотило в техніці батик із колекції художнього музею Чернівців 15 Січ 2021 о 13:10

Відеорепортажі

Наталія Гусак: У минулому році на території Буковини запрацювала перша патронатна сім'я
Наталія Гусак: У минулому році на території Буковини запрацювала перша патронатна сім'я 15 Січ 2021 о 15:19
Н. Гусак: З 1 квітня документи прийматимуть тільки в електронному вигляді через систему Соціальна громада
Н. Гусак: З 1 квітня документи прийматимуть тільки в електронному вигляді через систему Соціальна громада 15 Січ 2021 о 14:49
Іларій Мінтянський: На оздоровлення дітей Буковини передбачено 8,5 млн грн
Іларій Мінтянський: На оздоровлення дітей Буковини передбачено 8,5 млн грн 15 Січ 2021 о 14:14

Меню

  • Чернівці
  • Буковина
  • Україна
  • Світ
  • Політика
  • Гроші
  • Кримінал
  • Здоров'я
  • Освіта
  • Культура
  • Спорт

Редакція

  • Контакти
  • Рекламодавцям
  • Від і дО

Контакти

(0372) 522-080

poglyad.chn@gmail.com

м. Чернівці, пр. Незалежності 96, 6 поверх

Соцмережі

Розробка сайту – Brilliant IT
  • Новини
  • Фото
  • Відео
  • Блоги
  • Інтерв’ю
  • Афіша
  • Life
  • Новини компаній
  • Карта сайту