
Прохолодної пори року, коли за вікном негода, хочеться ще більше створити тепла та затишку в оселі. Професійний кухар Юлія Харик каже, що один з найліпших способів – здивувати домочадців кольоровими млинцями чи варениками. І, погодьтеся, втілювати кулінарні задуми біля плити тепер значно комфортніше, аніж коли до тепла від розжареної пательні додається літня спека.
– Щоб млинці чи вареники, які готуєте, мали яскраве забарвлення, необхідно до тіста додати харчові натуральні барвники, – ділиться своїм кулінарним секретом із читачами «Погляду» Юлія. – Червоний колір забезпечить сік буряку або вишні, оранжевий – сік моркви або куркуми, зелений – пюре шпинату, коричневий – порошок какао.
Ольга ШУПЕНЯ
Млинці на молоці
Інгредієнти: яйця – 3 шт., борошно – 2 склянки, молоко – 3 склянки, цукор – 1-2 столові ложки, олія соняшникова – 2-3 столові ложки, розпушувач – 3/4 чайної ложки, сіль кухонна – 1/2 чайної ложки, масло вершкове – 100 г, сметана або солодке варення – 4-5 столових ложок.
Спосіб приготування:
Борошно необхідно просіяти у велику миску, розбити яйця і додати їх до борошна, посолити, додати цукор, розпушувач і молоко (півсклянки). Усі ці інгредієнти збити віничком, міксером або блендером до утворення однорідної маси без грудочок. Потім поступово вливайте молоко і олію, усе знову розмішайте до утворення рідкого тіста.
Сковорідку необхідно нагріти і змастити олією. Рівномірно розливаємо тісто на сковороді. Кожен млинець обсмажуємо з двох боків по 1-2 хвилині, перевертаємо лопаткою.
Начинки для млинців:
З сиром та часником

Спосіб приготування:
Сир чи плавлений сирок натерти, яйце натерти, часник розчавити. Усе змішати та заправити майонезом.
З куркою та грибами
Спосіб приготування:
М’ясо зварити, гриби порізати та посмажити. Змішати м’ясо та гриби, посолити, можна поперчити.
З яблуком та горіхами
Спосіб приготування:
З яблука зняти шкірку, нарізати кубиками. Посипати цукром та корицею, додати подрібнені ядра горіхів. Загорнути начинку у млинці. Яблуко можна тушкувати упродовж 10 хвилин на слабкому вогні.
З сиром та родзинками
Спосіб приготування:
Сир розім’яти виделкою, заправити цукром та сметаною. Родзинки замочити у гарячій воді на 10-15 хвилин, щоб були м’якими, потім додати до сиру.
З бананом та шоколадом
Спосіб приготування:
Банан порізати кружальцями. Млинці змастити «Нутеллою» або посипати тертим шоколадом. Зверху покласти кружечки банану. Загорнути млинці.
Смачні вареники
Інгредієнти: 3 склянки (450 г) борошна, 3 ст. ложки сметани, 1/2 ч. ложки солі, близько 100 мл (1/2 склянки) води кімнатної температури.
Спосіб приготування:
Просіяти борошно у миску і перемішайти його з сіллю. Додати сметану і знову добряче перемішати.
Сметану додати у борошно, перемішати і, постійно помішуючи підливати воду, щоб вийшло тісто середньої густини. Добре вимісіть його і загорніть на 15-20 хвилин у харчову плівку, щоб тісто трохи вистоялося і не обвітрилося. Далі ділимо тісто на невеличкі частини та розкачуємо тоненьким шаром. Формочкою робимо кружальця, викладаємо начинку та заліплюємо краї.
Начинки:
З вишні
Спосіб приготування:
Спочатку ягоди потрібно промити і обсушити паперовим рушником. Вишня – чудово підходить для начинки, але у неї є одна особливість – кісточка. Вишні з кісточками ми у начинку класти не будемо, оскільки це шкідливо і небезпечно, адже кісточку можна проковтнути або пошкодити нею зуби. Тому слід вийняти кісточки. Після цього посипати вишню цукром.
Грибна
Спосіб приготування:
Дрібно нарізаємо цибулю і гриби. На середньому вогні розігріваємо сковороду, наливаємо трохи олії і викладаємо обсмажуватися спочатку цибулю, а коли вона стане прозорою – гриби. Смажимо під кришкою на повільному вогні до готовності. Солимо до смаку.
Картопляна
Спосіб приготування:
Промиваємо під струменем проточної водою обчищену картоплю. Ріжемо її на великі шматочки. Кладемо картоплю варити близько 25 хвилин, солимо. Цибулю чистимо і ріжемо кубиками. Смажимо її на середньому вогні до золотистого кольору, близько 5 хвилин. Цибулю періодично помішуємо лопаткою. До вареної картоплі додаємо вершкове масло, третю частину смаженої цибулі і розминаємо товкачиком. Потім солимо, перчимо до смаку і ретельно перемішуємо ложкою. Викладаємо начинку в тарілку і залишаємо остигати.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Залишити коментар