
Усе про смачні сніданки для всієї родини знає професійний кухар Юлія Харик. Вона завжди ділиться з читачами «Погляду» найліпшими рецептами. Каже, літо – чудова пора для смачних і легких сніданків! Свіжі овочі та зелень, ягоди і фрукти – можна приготувати практично все, що душа забажає!
– Часто люди відмовляються навіть від легкого сніданку, – розповідає Ю. Харик. – Це велика помилка, адже вранішня їжа не позначається на фігурі та допомагає отримати заряд енергії на цілий день. Проведіть експеримент: поснідайте і порівняйте свої сили протягом дня без сніданку і з ним. Якщо ж боїтеся набрати зайвої ваги, відмовтеся краще від вечері і випийте кефір, але сніданок пропускати не можна. Ранковий прийом їжі запускає роботу шлунка і кишечнику. На повний шлунок і працюється легше, ви не будете відволікатися на бурчання у животі.
Багет з авокадо і огірком

Інгредієнти: багет або булочка, півавокадо, 2 чайні ложки лимонного соку, огірок , сіль і перець за смаком.
Спосіб приготування
Хліб трохи підсмажуємо у тостері або кладемо на суху, розігріту сковорідку. Авокадо обчищаємо, ріжемо невеликими шматочками і розминаємо виделкою, змішуючи з соком лимона. Солимо і перчимо до смаку. Огірок розрізаємо на тоненькі кружечки або напівкружечки. На хліб викладаємо пасту з авокадо і зверху огірок.
Ще один варіант – замість огірків зверху викладаєте тонкі шматочки слабосоленої сьомги або іншої червоної риби.
Яєчня з томатами та шпинатом у піті

Інгредієнти: 4 яйця, півчашки свіжого шпинату, оливкова олія, 2-3 томати, піта, сіль і перець до смаку
Спосіб приготування
Піту розрізаємо навпіл і трохи підсушуємо з одного боку. На розігріту сковороду вливаємо оливкову олію, потім вбиваємо яйця і починаємо інтенсивно перемішувати. Потім додаємо нарізані невеликими шматочками томати і шпинат, сіль та перець до смаку, і добре все перемішуємо.
Знімаємо з вогню і викладаємо на половинки піти.
Холодна вівсянка з ягодами

Інгредієнти: вівсяні пластівці, ягоди, молоко, сметана або грецький йогурт, цукор
Спосіб приготування
Для того щоб каша вийшла справді ніжною, ліпше взяти вівсяні пластівці швидкого приготування (як варіант – німецькі пластівці). Висипаєте у глибоку тарілку свою звичайну порцію пластівців, додаєте зовсім небагато цукру і заливаєте холодним молоком так, щоб воно покривало вівсянку і зверху був шар молока товщиною 1 палець. Накриваєте тарілку і кладете у холодильник на ніч. Вранці дістаєте вівсянку, додаєте декілька столових ложок сметани або грецького йогурту і улюблені фрукти-ягоди.
Якщо ж хочете приготувати декілька порцій, тоді змішуєте молоко з вівсянкою у невеликій мисочці або каструлі.
Окрім того, не забувайте про ягідно-фруктові салати! А якщо змішати в блендері до суцільної маси простий сир, полуницю, трохи вершків 10% і цукрову пудру, то вийде дуже ніжний і смачний сирний десерт!
Персики з медовим кремом

Інгредієнти: 4 персики, 50 г лимону, 60 г кедрових горіхів, 150 г кисломолочного сиру, 2 ст. л. меду, 30 г цукру ванільного
Спосіб приготування
Розігріваємо духовку до 200°C. Персики миємо, обсушуємо, розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. Деко застеляємо пергаментом, розкладаємо на ньому персики зрізом вгору. Поливаємо медом і запікаємо в духовці 20 хвилин, до м’якості.
Горіхи обсмажуємо на сухій сковорідці до золотистого кольору. Знімаємо з вогню.
Перемішуємо сир з ванільним цукром і лимонним соком. Кладемо по 1 ст. л. суміші на персики, посипаємо горіхами і подаємо до столу.
Вівсянка з яблуками у духовці

Інгредієнти: 1,5 склянки «Геркулесу», 1 чайна ложка кориці, 1/4 чайної ложки мускатного горіха, 1/4 чайної ложки солі, 2 столових ложки меду, 1 столова ложка коричневого цукру, 1,5 шт. нарізаних великих яблук, 2/3 склянки яблучного соку
Спосіб приготування
Нагріваємо духовку до 175 градусів. У великій мисці змішуємо всі інгредієнти.
Перекладаємо суміш у деко і випікаємо впродовж 20-25 хвилин. Подаємо страву гарячою.
Ароматні сирники

Інгредієнти: 400 г 9% сиру, 2 ст. л. борошна, яйце, 2 ст. л. цукру, 100 г родзинок, 100 г кураги, 2 г ванільного цукру, сіль до смаку.
Спосіб приготування
Сухий сир викладаємо в миску, додаємо цукор, перемішуємо. Збиваємо окремо білок і жовток. У білок при збиванні додаємо дрібку солі.
Перемішуємо сир, жовток, борошно і ванільний цукор.
Додаємо до маси білок і акуратно перемішуємо. У результаті вийде однорідна густа маса.
Додаємо до маси нарізану курагу і родзинки, перемішуємо.
Формуємо сирники: набираємо ложкою сир, обвалюємо його в борошні, трохи приплюскуємо і викладаємо на пергамент.
Кладемо у духовку на 15-20 хвилин (180-200 градусів).
Закусочні булочки

Інгредієнти: 6 невеликих булочок, 6 яєць (ліпше перепелині), 120 г шинки, 1 солоний огірок, 90 г вершкового масла, 3 ст. ложки молока, 3 ст. ложки майонезу, 1 ч. ложка гірчиці, перець чорний мелений до смаку, зелень (кріп, петрушка)
Спосіб приготування
Тоненько зрізаємо верхівку булок, виймаємо м’якуш.
Огірок і шинку нарізаємо соломкою, змішуємо з майонезом та гірчицею.
Заглиблення булочок змочуємо молоком (по півстолової ложки) і змащуємо вершковим маслом. Потім у кожну булочку кладемо начинку, посипаємо зеленню і вбиваємо по яйцю. Жовтки посипаємо чорним меленим перцем.
Запікаємо при 200 градусах до загущення яєчного білка.
Булочки вийдуть злегка хрусткі, але дуже смачні!
Підготувала Ольга ШУПЕНЯ
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Залишити коментар