• УКР
  • РУС
  • vidido.ua
  • pogliad.ua
  • Транспорт
  • Нерухомість
  • Робота
Pogliad.ua – Понеділок, 04 Липня 2022
  • Новини 
    • Чернівці
    • Буковина
    • Україна
    • Світ
    • Політика
    • Гроші
    • Інтерв'ю
    • Кримінал
    • Здоров'я
    • Освіта
    • Культура
    • Спорт
    • Архів
  • Фото
  • Відео
  • Блоги
  • Афіша
  • Пропозиції 
    • Авто
    • Побут
    • Будівництво
    • Гардероб
    • Продукти
    • Послуги
    • Різне
  • Life 
    • Авто
    • Леді
    • Кухня
    • Історія
    • Наука
    • Відпочинок
    • Поради
    • Цікаве
  • Прес-релізи
X
Пошук по сайту
Додати
X
Додати оголошення / новину
Новину на pogliad.ua
Оголошення на vidido.ua
Оголошення в газету Від і дО
Розміщення інформації на ресурсах Від і дО
X

Нове фото


Форма заявки

X
Розміщення оголошення за допомогою форми - це зручний спосіб, який економить Ваш час. Після заповнення заявки з Вами зв'яжеться оператор "Від і дО" з 9-00 до 18-00.
Увага! Останній термін подачі оголошення через сайт - вівторок, 18 год.



Дякуємо за ваш відгук!

Із якого м'яса готувати фарш

Кухня
31.01.2016 | 14:34
0
11250
Коментувати
Поділитись
Facebook Twitter Viber Telegram Whatsapp
Роздрукувати
Із якого м'яса готувати фарш
Якісний фарш може бути лише з якісного м’яса
queen-time.ru
A A A
Аби не купувати кота у мішку, готувати його краще самому

Нині на прилавках ринків та крамниць є м’ясні продукти на будь-який смак. Фарш – один із тих продуктів, які мають велику популярність серед покупців. Адже з нього можна приготувати чимало страв, та й коштує він відносно недорого. В асортименті фарш з птиці, свинини, яловичини, фарші-асорті тощо. Проте якість та склад магазинного фаршу частенько викликає багато запитань. Отож потрібно дуже ретельно обирати, щоб не переплачувати за перемелені відходи та не ризикувати здоров’ям, купивши несвіжий продукт.

Свіжий фарш пахне м’ясом

- Хороший свіжий фарш повинен мати запах м'яса, яскравий колір. Ніякого запаху прянощів бути не повинно. Якщо відчули запах перцю або часнику, то, швидше за все, виробник вирішив таким чином замаскувати не надто свіже м'ясо. Такий фарш купувати точно не варто, - радить технолог харчової промисловості Лариса Козак. - Варто також звернути увагу і на сік, який виділяє розморожений фарш. Якщо його немає зовсім, значить, у продукт були додані добавки, що утримують вологу. Якщо фарш свіжий, то сік буде рожевого кольору, а якщо він пролежав на прилавку занадто довго, то рідина буде каламутною, темною з неприємним запахом. Якщо ви купуєте фарш в упаковці, то перевіряйте також її цілісність. 

Фарш – продукт, що швидко псується

- Купуйте фарш тільки у перевірених магазинах, в яких є документи, що підтверджують якість товару. Звертайте увагу на спосіб і термін зберігання. Охолоджений фарш може зберігатися при температурі від 0° C до +4° C не більше 24 годин. Але виробники мають право встановлювати збільшені строки зберігання за умови, що можуть забезпечити та обгрунтувати безпеку своєї продукції протягом усього терміну придатності, - каже фахівець.

Споживачі часто скаржаться, що фарш несвіжий та має неприємний запах

Матова поверхня та плями – ознака зіпсованості

Фахівці радять також звертати увагу на те, що якісний фарш повинен мати однорідну консистенцію, без будь-яких хрящів, кісток, шкірок тощо. Не повинно бути також плям. Якщо фарш має матову поверхню з сіруватим кольором, то це ознака псування продукту. У свіжого фаршу вона повинна бути блискучою, а колір має бути приємним та яскравим.

Аби знати з чого зроблено фарш, його доведеться приготувати власноруч

Найкраще, коли фарш готують при покупцеві

Із якого м'яса готувати фарш
Надія Кутиніна, в. о. начальника Чернівецької обласної інспекції з питань захисту прав споживачів 

Найкраще, коли продавець робить фарш безпосередньо при покупцеві. Себто споживач купує м'ясо і його йому тут же перемелюють. Тоді принаймні можна оцінити якість м’яса та достеменно знати, з чого фарш зроблено.

Щодо покупки готового фаршу, то тут слід звертати увагу на дані про продукт. На етикетці має бути розміщена повна інформація про товар: категорія, склад, харчова цінність, дата виробництва, термін придатності, адреса і телефон виробника. Якщо фарш виготовлений безпосередньо у магазині, дані про нього мають бути у продавця.

Обов’язково повинно бути зазначено, з якого м’яса зроблено продукт.  Якщо фарш зроблено з кількох видів м’яса, то повинно бути вказане відсоткове співвідношення. 

Скарги на купований фарш були. Зазвичай споживачі скаржаться, що м'ясо несвіже, має неприємний запах.

- Найперше – для приготування хорошого фаршу вибирайте якісне м’ясо. На фарш бажано брати свіже парне м'ясо, але можна купити і заморожене у вакуумній упаковці. Визначити ступінь свіжості м'яса можна візуально - оцінивши колір, наявність жиру, м'якість. Свіже м'ясо має яскраво виражене червоне забарвлення - в яловичини трохи яскравіше, ніж у свинини. Якщо шматок яловичини занадто темний, від покупки краще відмовитися. Забарвлення повинно бути рівномірним, без плям і засохлих країв. Сильно натисніть на м'ясо. Якщо слід від пальця пропаде швидко - продукт якісний і його можна сміливо купувати. Огляньте уважно жир на шматку м'яса. У свіжої свинини він білий, в яловичини жовтий. Якщо жир покритий шаром товстої плівки - це м'ясо старої тварини. Однозначно насторожити покупця повинно яскраво-рожеве забарвлення жирового прошарку - такий колір набуває жир після обробки шматка марганцівкою. Цей метод використовують продавці, намагаючись надати м'ясу, що вже давно лежить, вигляду свіжого. Що ж до запаху, то він має бути нейтральним. Для фаршу найкраще підходить м'ясо, яке не містить багато хрящів і жил, - каже продавець на ринку Юлія Муха. - Вибрати м'ясо на фарш можна також на підставі того, яку страву збираєтеся приготувати - для пельменів можна брати чисту свинину, для котлет - яловичину. У змішаний фарш можна додавати практично будь-який вид м'яса, крім баранини.

Щодо того, з чого ж приготувати фарш, то тут все залежить від особистих уподобань. Досить класичним є поєднання свинини та яловичини. Фарш із кролика завдяки своєму специфічному смаку може поєднуватися тільки з куркою. А баранину добре використовувати тільки окремо.

Робити фарш краще безпосередньо перед приготуванням або заморожуванням, оскільки мікроби у фарші розмножуються набагато швидше, ніж у цілому шматку м'яса. Якщо готуєте фарш із різних сортів м'яса, то перемелювати і зберігати всі види фаршу потрібно окремо, змішуючи безпосередньо перед приготуванням.

Аби фарш був м’яким, його потрібно відбити

Для того щоб фарш вийшов м'яким, його бажано кілька разів пропустити через м'ясорубку та додати у  суміш цибулю та спеції. Потім кухарі радять фарш  як слід відбити. Необхідно взяти у руки масу і різко кинути на стіл, процедуру повторити 15 до 20 разів. Завдяки цьому фарш розм'якшується. Відбита суміш добре починає віддавати сік.

А легкості фаршу додасть збитий яєчний білок. З ним фарш вийде пишним, а страви з нього ніжними. Курячий або яловичий фарш можна зробити більш соковитим, якщо додати невелику кількість вершків.

Якщо фарш вийшов рідким, додайте в нього товчену відварену картоплину або перемелену скоринку хліба. Бажано для цих цілей брати черствий батон чи хліб. Від свіжого хліба фарш втратить смак і стане в'язким, а також не таким соковитим.

Уляна ДЕЛІКАТНА

Опис

Ціна фаршу

Ціна м’яса

Плюси

Мінуси

Найчастіше фарш з яловичини складається з 80% м'яса і 20% жиру, хоча співвідношення може змінюватися для збільшення або зменшення жирності продукту. Якісний яловичий фарш забарвлений у темно-червоний колір з невеликими вкрапленнями білого жиру

68

44-95

Містить речовини, важливі для організму. Багатий білками. Є в ньому речовини, які важливі для краси шкіри, а також для хрящової і сполучної тканини.  Містить вітаміни групи В, які позитивно позначаються на обміні речовин та діяльності нервової системи, і низка мінералів, зокрема, калій, цинк. 

Варто враховувати і високу калорійність, тому зловживати ним не рекомендується, бо це може призвести до збільшення ваги і ожиріння. Протипоказані страви з фаршу людям з гастритом, панкреатитом і холециститом, оскільки яловичина збільшує кислотність середовища шлунково-кишкового тракту. 

Свинячий фарш має рожевий колір і досить велику кількість жирових вкраплень. Жирність продукту безпосередньо залежить від того, з якої частини буде приготовлений фарш.

 

57

34-95

Користь свинячого фаршу полягає в наявності необхідних для організму тваринних жирів і білка, а також вітамінів, макро- і мікроелементів, вітамінів групи В, які важливі для обміну речовин, нервової системи і для роботи багатьох внутрішніх органів, вітаміну Е, який необхідний для краси шкіри.

Страви, приготовані на його основі, забороняється вживати при ожирінні, а також при схудненні. Не рекомендується їсти страви з свинячого фаршу дітям, а також людям, у яких є проблеми з ШКТ, печінкою і підшлунковою. Виключити з раціону цей продукт варто при наявності проблем з обміном речовин. 

Курячий фарш дуже популярний завдяки своїй низькій калорійності. Для курячого фаршу характерний більш світлий колір порівняно з іншими варіантами, і більш ніжна консистенція. Для виготовлення цього продукту використовують м'ясо грудинки і стегенця. 

52

36-62

Це дієтичний продукт.  Білки, які є в фарші, швидко і легко засвоюються організмом. До складу курячого фаршу входить велика кількість заліза, яке поліпшує склад крові і процес кровотворення, тому страви з нього корисні при анемії. Є також в ньому фосфор, кальцій, калій і магній, вітаміни, наприклад, А, РР і група В.

Не рекомендується зловживати стравами, приготованими на його основі, бо це може спровокувати розвиток ожиріння, проблем з обміном речовин і з серцево-судинною системою. Крім цього, якщо ви купуєте курячий фарш у магазині, то варто враховувати, що до його складу можуть входити шкідливі речовини, які можуть викликати низку захворювань.

Фарш з м'яса індички вирізняється своєю ніжністю. Зовні він схожий на курячий фарш, тільки має більш темне забарвлення. 

62

50-100

Користь фаршу з м'яса індички полягає в його низькій калорійності. До складу фаршу з м'яса індички входить холін, вітамін РР, Е, а також група В. У великій кількості в такому фарші міститься калій, а завдяки наявності фосфору, активується процес відновлення кісткової тканини. 

Зашкодити фарш з індички може при наявності індивідуальної непереносимості цього продукту. Якщо купили неякісний фарш, то це може спровокувати розвиток різних захворювань. Так само має значення, де вирощували птицю та чим годували.

Теги: споживач – м'ясо – їжа – приготування – фарш

Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter

Схожі записи

Копченості продають дорого і неякісні
Копченості продають дорого і неякісні
У Чернівецькій області знову подорожчала курятина
У Чернівецькій області знову подорожчала курятина
І в магазині, і на ринку варто просити документ, що підтверджує якість м’яса
І в магазині, і на ринку варто просити документ, що підтверджує якість м’яса
Що потрібно знати, аби обрати свіже та якісне м'ясо у магазині
Що потрібно знати, аби обрати свіже та якісне м'ясо у магазині
krystik (krystik)
X
Орфографічна помилка в тексті:

Залишити коментар

Мінімальна довжина коментаря 5 символів  Вихід
Unknown user
Мінімальна довжина коментаря 5 символів  Вихід
Unknown user

Популярні новини

Буковинця вдарив бик: через кілька годин чоловік помер у лікарні
Буковинця вдарив бик: через кілька годин чоловік помер у лікарні 28.06 18:13
  0   12915
На Буковині за добу - 3 потопельники
На Буковині за добу - 3 потопельники 30.06 12:01
  0   11465
Колишнього гендиректора лікарні на Буковині, який присвоїв гумдопомогу, взяли під варту
Колишнього гендиректора лікарні на Буковині, який присвоїв гумдопомогу, взяли під варту 01.07 17:30
  7   11153
Укртрансбезпека провела рейд на під’їзді до МПП Порубне
Укртрансбезпека провела рейд на під’їзді до МПП Порубне 15.06 15:10
  0   9262
На Буковині втопився 22-річний юнак
На Буковині втопився 22-річний юнак 13.06 15:24
  0   8464

Кухня

< >
Як квашена капуста сприяє перемозі
Як квашена капуста сприяє перемозі
Вчора о 14:26
  259

Блоги

< >
Олександр
 1970
Укладання договорів: вимоги чинного законодавства Олександр Гермаковський
© 2003 – 2022
Використання матеріалів pogliad.ua дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на pogliad.ua.
Проект входить в медіагрупу

Фоторепортажі

На Буковині відзначили День Конституції
На Буковині відзначили День Конституції 28 Чер 2022 о 13:38
Ракетний удар по Кременчуку: в області оголошено день жалоби
Ракетний удар по Кременчуку: в області оголошено день жалоби 28 Чер 2022 о 10:56
У місті Чернівці відкрили дитячу інклюзивну виставку живопису та малюнку
У місті Чернівці відкрили дитячу інклюзивну виставку живопису та малюнку 28 Чер 2022 о 10:07

Відеорепортажі

Зібров розкрив, де зараз Аліна Гросу та її бойфренд-росіянин
Зібров розкрив, де зараз Аліна Гросу та її бойфренд-росіянин 02 Лип 2022 о 16:09
Студентський ансамбль Буковиночка ЧНУ виступив на фестивалі у Румунії
Студентський ансамбль Буковиночка ЧНУ виступив на фестивалі у Румунії 02 Лип 2022 о 10:08
Перемога за нами! Зеленський звернувся з нагоди Дня Конституції України
Перемога за нами! Зеленський звернувся з нагоди Дня Конституції України 28 Чер 2022 о 11:23

Меню

  • Чернівці
  • Буковина
  • Україна
  • Світ
  • Політика
  • Гроші
  • Кримінал
  • Здоров'я
  • Освіта
  • Культура
  • Спорт

Редакція

  • Контакти
  • Рекламодавцям
  • Від і дО

Контакти

(050) 374-25-22

[email protected]

м. Чернівці, пр. Незалежності 96, 6 поверх

Соцмережі

Розробка сайту – Brilliant IT
  • Новини
  • Фото
  • Відео
  • Блоги
  • Інтерв’ю
  • Обзор
  • Life
  • Новини компаній
  • Карта сайту