• УКР
  • РУС
  • vidido.ua
  • pogliad.ua
  • Транспорт
  • Нерухомість
  • Каталог фірм
Pogliad.ua – Четвер, 26 Квітня 2018
  • Новини 
    • Чернівці
    • Буковина
    • Україна
    • Світ
    • Політика
    • Гроші
    • Інтерв'ю
    • Кримінал
    • Здоров'я
    • Освіта
    • Культура
    • Спорт
    • Архів
  • Фото
  • Відео
  • Блоги
  • Афіша
  • Знижки 
    • Авто
    • Побут
    • Будівництво
    • Гардероб
    • Продукти
    • Послуги
    • Різне
  • Конкурси 
    • Вікторини
  • Life 
    • Авто
    • Леді
    • Кухня
    • Історія
    • Наука
    • Відпочинок
    • Поради
    • Цікаве
  • Прес-релізи
X
Пошук по сайту
Додати
X
Додати оголошення / новину
Новину на pogliad.ua
Оголошення на vidido.ua
Оголошення в газету Від і дО
Розміщення інформації на ресурсах Від і дО
X

Нове фото


Форма заявки

X
Розміщення оголошення за допомогою форми - це зручний спосіб, який економить Ваш час. Після заповнення заявки з Вами зв'яжеться оператор "Від і дО" з 9-00 до 18-00.
Увага! Останній термін подачі оголошення через сайт - вівторок, 18 год.



Дякуємо за ваш відгук!

Ласуємо смачними салатами

Кухня
02.06.2016 | 15:35
0
721
Коментувати
Поділитись
Facebook Google+ Twitter Viber Telegram Whatsapp
Роздрукувати
Ласуємо смачними салатами
A A A
Свіженька городина проситься в тарілки, щоб збагатити організм вітамінами

Початок літа – чи не найліпший період для поповнення своєї книги рецептів новими видами салатів. Пахучі овочі та зелень зараз такі смачні, як ніколи, тому у приготуванні запросто можна обійтися без засушених заморських приправ.

Своїми рецептами смачних салатів ділиться з читачами «Погляду» професійний кухар Юлія Харик. 

Салат зі шпинату, родзинок та горішків

Інгредієнти: 500 г шпинату, 25 г родзинок, 1 зубчик часнику, 1 ст. л. кедрових горішків і оливкової олії, сіль.

Спосіб приготування:

Теплою кип’яченою водою залити родзинки, залишити на 15 хвилин, потім відкинути на друшляк. Промити шпинат, зрізати грубі частини на листках, викласти в каструлю, включити сильний вогонь і відразу як тільки листя почнуть злегка в’янути, зняти шпинат з плити, охолодити його і крупно нарізати. Тонко нарізати часник пластинками, обсмажити його разом з горішками на вершковому маслі протягом 3 хвилин, покласти родзинки і шпинат, підсолити, поперчити, помішуючи готувати 5 хвилин. Перед подачею салат можна не остуджувати.

Ласуємо смачними салатами
 

Салат зі шпинату з грибами і бринзою

Інгредієнти: 225 г свіжого шпинату, 200 г бринзи, по 125 г помідорів (ліпше чері) і свіжих печериць, 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. оцту, 1 ч. л. цукру, авокадо.

Спосіб приготування:

Пластинками нарізати помиті гриби, нарізати шпинат, обчистити і тонко нарізати авокадо, видаливши кісточку, розрізати на половинки помідори чері, або звичайні томати, кубиками нарізати бринзу. Викласти підготовлені інгредієнти у салатник, перемішати. З’єднати оливкову олію, цукор, сіль і оцет, заправити салат, перемішати.

P.S. Печериці для цього салату можна обсмажити, якщо ви не хочете їсти їх сирими, як зазначено в рецепті. 

З риби зі шпинатом і беконом

Інгредієнти: 50-100 г бекону, 50 г сиру, 10-15 маслин, 10 печериць, 1-2 огірки, 1 пучок шпинату, банка тунця, варене яйце, листя салату, виноград, сухарі, сіль, часник, олія оливкова.

Спосіб приготування:

Нарвати руками помиті салат і шпинат, викласти в салатник. Кубиками нарізати огірки і сир, викласти на листя, покласти виноград і нарізані оливки, посолити. Тунець розім’яти виделкою, викласти на салат, полити олією. Добре розігріти олію й обсмажити гриби, вилити на салат, потім укласти обсмажений бекон. Зверху на салат викласти сухарики, нарізане гаряче яйце, відразу подати салат теплим. 

Зі шпинатом та яйцем

Інгредієнти: 500 г шпинату, 2 яйця, сухарики за смаком, 2 ст. л. тертого твердого сиру, сіль та перець до смаку, 1/3 склянки оливкової олії, лимон, півчайної ложки меду.

Спосіб приготування:

Спершу промийте шпинат кілька разів, щоб очистити його від бруду, після чого обсушіть. Покладіть листя шпинату у велику салатницю. Приготуйте заправку. Змішайте оливкову олію, сік лимона, сіль, перець і мед у маленькій мисці. Збийте все до однорідності. Заправку вилийте на листя шпинату. Ретельно перемішайте. Яйця розріжте на четвертинки та додайте у салат разом із сухариками. Посипте зверху все тертим сиром. 

Зі шпинатом, помідорами і авокадо

Інгредієнти: 150 г свіжого шпинату, соковита салатна цибулина, авокадо, 2 помідори, 200 г печериць, 1 ст. л. кедрових горішків, 4 столові ложки оливкової олії, столова ложка бальзамічного оцту, лимонний сік, сіль, цукор, перець до смаку, зелень.

Спосіб приготування:

Шпинат для салату ретельно промити в декількох водах і викласти на паперовий рушник, щоб листочки просохли. Після цього їх можна скласти в пакет і в холодильник, щоб вони зберегли свою свіжість і хрусткість.

Печериці вимити, обсушити, нарізати і замаринувати в суміші оливкової олії, солі, перцю і лимонного соку.

Помідори і авокадо обчистити від шкірки і нарізати кубиками, відразу ж збризнути лимонним соком. Додати в салатник нарізану тонкими напівкружальцями цибулину, листя шпинату, промариновані гриби і полити все заправкою.

Рецепт заправки: змішати оливкову олію, бальзамічний оцет, цукор, сіль, перець, і все злегка збити. Посипати салат зі шпинатом горішками і прикрасити зеленню. 

Салат із руколи

Інгредієнти: 10 листочків руколи, 3 помідори, 3 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. лимонного соку, один зубчик часнику, 100 г горіхів, сіль до смаку, 100 г сиру (найліпше «Пармезан»).

Спосіб приготування:

Спочатку потрібно гарненько помити листочки, просушити їх і покласти на плоский таріль. Викладайте так, щоб у вас вийшли кошики. Далі візьміть помідорчики, так само добре їх промийте, просушіть і поріжте тонкими кружечками. Потім викладайте на листя руколи і зверху полийте невеликою кількістю оливкової олії і соком лимона. Потім потріть сир на крупній тертці, посипте зверху помідори. Далі очистіть зубок часнику, подрібніть його, потім кедрові горішки, змішайте з часником і знову посипте салат цими інгредієнтами. 

Салат з руколою й апельсинами

Інгредієнти: 200 г руколи, 5 апельсинів, 1 банка маслин.

Для заправки: одна цибуля-шалот, 50 г свіжої м’яти, 2 ч. л. гірчиці, 5 ст. л. оливкової олії, чайна ложка цукру, сіль до смаку.

Спосіб приготування:

Промийте, просушіть і порвіть руками руколу. Потім промийте під проточною водою апельсини, очистіть від шкірки і за допомогою гострого ножа зніміть білу шкірку. Вийміть з фрукта кісточки і поріжте м’якуш середніми шматочками. Потім покладіть апельсини в друшляк і підставте під нього тарілочку, це потрібно зробити для того, щоб сік, який стікав з фрукта залишився, бо він стане вам у пригоді. Потім почистіть цибулю і подрібніть її. Далі помийте листочки м’яти і так само подрібніть. Візьміть посудину, покадіть у неї цибулю і м’яту, додайте лимонного соку і гірчиці. Починайте змішувати і додавайте потихеньку оливкову олію, цукор, сіль і трохи перцю. Сюди ж – половину соку апельсина і добре все перемішайте.

Тепер візьміть салатницю, покладіть у неї руколу, м’якуш апельсина, маслини і залийте приготовленою заправкою. Поставте салат на годину в холодильник, потім посипте ароматною зеленню. І можете подавати до столу. 

З кропивою і горіхами

Інгредієнти: 500 г листя кропиви, по 50 г петрушки і кропу, 4 зубчики часнику, 1-2 ядра волоського горіха, 3-4 ст. л. олії, 1 ст. л. соку лимона, сіль.

Спосіб приготування:

Промити кропиву і залити підсоленою киплячою водою, 3-4 хвилини проварити, дістати, відкинути на друшляк, злегка розім’яти, перекласти в миску. Перемішати олію з товченим часником і сіллю, покласти суміш до кропиви разом із посіченими кропом і петрушкою, а також потовченим горіхом, скропити соком лимона. 

З кропиви, зеленої цибулі та яблук

Інгредієнти: по 50 г листя кропиви та зеленої цибулі, одне середнє яблуко, 2 ст. л. сметани (чи 1 ч. л. яблучного оцту та 1 ст. л. олії), сіль до смаку.

Спосіб приготування:

Дрібно порізати листя кропиви (попередньо ошпарене) та цибулю, крупно потерти яблуко. Усе змішати, посолити, заправити сметаною (чи олією з оцтом). 

Легкий салат із кульбаби

Інгредієнти: 50 г листя кульбаби, 1 яйце, кріп, сметана, сіль.

Спосіб приготування:

Листя кульбаби подрібнити і посолити, почекати, поки воно пустить сік. Додати подрібнене варене яйце, кріп. Змастити сметаною. Такий салат корисний для підшлункової залози. 

Франкфуртський зелений салат

Інгредієнти: 150 г листя кульбаби, кропиви, трохи м’яти перцевої, щавеля, 2 яйця, 1 цибулину, 1/3 склянки кефіру, 1 ст. л. олії, невеликий пучок пряної зелені (кропу, петрушки, зеленої цибулі), сіль, оцет, спеції – за смаком.

Спосіб приготування:

Яйця зварені на твердо покришити. Щоб листя кульбаби менше гірчили, потрібно порізати їх і залити підсоленою водою на 20-30 хвилин. Що дрібніше порізане листя, то менше часу потрібно для вимочування. Зелень дрібно посікти, додати яйця і тонко порізану напівкружальцями цибулину. Заправити салат олією з кефіром, посолити, прикрасити зеленню. 

Теги: кухар – кухня – салат – Харик

Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter

Схожі записи

З кабачків, як і з картоплі, можна приготувати безліч різноманітних страв
З кабачків, як і з картоплі, можна приготувати безліч різноманітних страв
Як приготували салат на грилі
Як приготували салат на грилі
Готуємо голубці: класичні та незвичні рецепти
Готуємо голубці: класичні та незвичні рецепти
Рецепти приготування риби від кулінарного експерта Юлії Харик
Рецепти приготування риби від кулінарного експерта Юлії Харик
Olga Shupenia
X
Орфографічна помилка в тексті:

Залишити коментар

Мінімальна довжина коментаря 5 символів  Вихід
Unknown user
Мінімальна довжина коментаря 5 символів  Вихід
Unknown user

Популярні новини

Математик вирахував дату початку Третьої світової війни
Математик вирахував дату початку Третьої світової війни 24.04 22:47
  9   18348
Модна весна-2018: мінімалізм, клітинка, багато фіолетового…
Модна весна-2018: мінімалізм, клітинка, багато фіолетового… 14.04 12:54
  0   10826
Ситуація у Банилові-Підгірному: отруїлися люди, загинули бджоли, кролики та риба
Ситуація у Банилові-Підгірному: отруїлися люди, загинули бджоли, кролики та риба 25.04 16:34
  0   7792
У Румунії мікроавтобус впав в річку, загинули дев'ять осіб
У Румунії мікроавтобус впав в річку, загинули дев'ять осіб 05.04 23:07
  0   6105
Водій у Чернівцях влаштував справжній Форсаж
Водій у Чернівцях влаштував справжній Форсаж 04.04 10:23
  8   5192

Кухня

< >
Як правильно замаринувати шашлик у домашніх умовах
Як правильно замаринувати шашлик у домашніх умовах
21 Кві 2018 о 23:08
  1694

Блоги

< >
Микола
 637
Топимо в ненависті та злобі один одного Микола Альбота
© 2003 – 2018
Використання матеріалів pogliad.ua дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на pogliad.ua.
Проект входить в медіагрупу

Фоторепортажі

Чернівчанам показали творчість банкіра
Чернівчанам показали творчість банкіра Сьогодні о 12:24
Ситуація у Банилові-Підгірному: отруїлися люди, загинули бджоли, кролики та риба
Ситуація у Банилові-Підгірному: отруїлися люди, загинули бджоли, кролики та риба Вчора о 16:34
У Чернівцях провели мітинг-реквієм, присвячений 32-й річниці Чорнобильської трагедії
У Чернівцях провели мітинг-реквієм, присвячений 32-й річниці Чорнобильської трагедії Вчора о 13:41

Відеорепортажі

Ситуація у Банилові-Підгірному: отруїлися люди, загинули бджоли, кролики та риба
Ситуація у Банилові-Підгірному: отруїлися люди, загинули бджоли, кролики та риба Вчора о 16:34
Ломаченко провів відкрите тренування перед боєм з Лінаресом
Ломаченко провів відкрите тренування перед боєм з Лінаресом Вчора о 13:17
У гірських селах Буковини живуть найбільш беззубі українці
У гірських селах Буковини живуть найбільш беззубі українці Вчора о 08:56

Меню

  • Чернівці
  • Буковина
  • Україна
  • Світ
  • Політика
  • Гроші
  • Кримінал
  • Здоров'я
  • Освіта
  • Культура
  • Спорт

Редакція

  • Контакти
  • Рекламодавцям
  • Від і дО
  • Передплата та кур'єрська служба

Контакти

(0372) 522-080

poglyad.chn@gmail.com

м. Чернівці, пр. Незалежності 96, 6 поверх

Соцмережі

Розробка сайту – Brilliant IT
  • Новини
  • Фото
  • Відео
  • Блоги
  • Інтерв’ю
  • Афіша
  • Life
  • Новини компаній
  • Карта сайту