• УКР
  • РУС
  • vidido.ua
  • pogliad.ua
  • Транспорт
  • Нерухомість
  • Робота
Pogliad.ua – Понеділок, 08 Березня 2021
  • Новини 
    • Чернівці
    • Буковина
    • Україна
    • Світ
    • Політика
    • Гроші
    • Інтерв'ю
    • Кримінал
    • Здоров'я
    • Освіта
    • Культура
    • Спорт
    • Архів
  • Фото
  • Відео
  • Блоги
  • Афіша
  • Пропозиції 
    • Авто
    • Побут
    • Будівництво
    • Гардероб
    • Продукти
    • Послуги
    • Різне
  • Life 
    • Авто
    • Леді
    • Кухня
    • Історія
    • Наука
    • Відпочинок
    • Поради
    • Цікаве
  • Прес-релізи
X
Пошук по сайту
Додати
X
Додати оголошення / новину
Новину на pogliad.ua
Оголошення на vidido.ua
Оголошення в газету Від і дО
Розміщення інформації на ресурсах Від і дО
X

Нове фото


Форма заявки

X
Розміщення оголошення за допомогою форми - це зручний спосіб, який економить Ваш час. Після заповнення заявки з Вами зв'яжеться оператор "Від і дО" з 9-00 до 18-00.
Увага! Останній термін подачі оголошення через сайт - вівторок, 18 год.



Дякуємо за ваш відгук!

Найсмачніша запіканка з грибами: як приготувати ситну страву

Кухня
20.01.2021 | 12:25
0
468
Коментувати
Поділитись
Facebook Google+ Twitter Viber Telegram Whatsapp
Роздрукувати
Найсмачніша запіканка з грибами: як приготувати ситну страву
Смачна запіканка з грибами - рецепт
ua.depositphotos.com
A A A
Така запіканка – чудова ідея для вечері в компанії близьких людей

Запіканка з грибами – дуже смачна, ситна й ароматна страва. Гриби при цьому можна використовувати будь-які, на власний смак. Найчастіше грибну запіканку роблять із картоплею, проте можливі комбінації з іншими овочами або м’ясом.

Картопляна запіканка з грибами й свининою

  • Свинина - 500 г
  • Гриби - 300 г
  • Картопля - 500 г
  • Булочка - 60 г
  • Молоко - 100 мл
  • Цибулю - 2 шт.
  • Вершкове масло - 1 ст. л.
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • Твердий сир - 150 г
  • Рослинна олія - 2 ст. л.
  • Зелень - за смаком

Підготувати свинячий фарш, пропустивши м'ясо через м'ясорубку.

Замочити булочку в молоці. Все змішати, попередньо віджавши хліб від зайвого молока.

Нарізати цибулю та гриби. Обсмажити в олії цибулю, потім додати до них фарш, теж обсмажити. Покласти гриби, перець, сіль, смажити ще близько 20 хвилин.

Відварити картоплю, дрібно нарізати зелень.

З вареної картоплі зробити пюре, змішати з молоком (50-70 мл) та маслом, поперчити й посолити. Вмішати рубану зелень.

На дрібній тертці натерти сир.

Перекласти фарш із грибами в форму, зверху – картопляне пюре. Присипати тертим сиром й запікати за температури 180°С впродовж 15-20 хвилин.

Запіканка з куркою та грибами

  • Картопля - 1 кг
  • Куряче філе - 500 г
  • Печериці - 250 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Черемша - 0,5 пучка
  • Олія - 3 ст. л.
  • Сіль і перець чорний мелений - за смаком
  • Сир твердий тертий - 2-3 ст. л.

Всі овочі та куряче філе помити, обсушити. Картоплю почистити, помити й залити чистою водою. Нарізати картоплю і відварити у підсоленій воді до готовності.

Цибулю обсмажити до готовності на олії. Додати нарізані дрібними кубиками гриби, готувати 5 хвилин. Додати нарізану черемшу (замість неї можна додати зубчик часнику).

Нарізати дрібними кубиками куряче філе, додати в сковороду й готувати 1-2 хвилини. Філе має лише злегка побіліти, адже воно ще буде запікатися.

Злити із відвареної картоплі воду, приготувати пюре, додати трішки молока.

Форму для запікання злегка змастити олією, викласти шар картопляного пюре. На картоплю викласти курку з грибами. Зверху викласти решту картоплі.

Верх запіканки посипати тертим твердим сиром. Запікати за температури 190°С у режимі верхнього та нижнього нагріву 30 хвилин.

Запіканка з грибами й броколі

  • Броколі - 200 г
  • Печериці - 150 г
  • Яйця - 5 шт.
  • Молоко - 0,5 ст.
  • Борошно - 0,5 ст.
  • Твердий сир - 100 г
  • Сіль - за смаком
  • Олія - 2 ст. л.

Капусту броколі відварити у підсоленій воді до напівготовності.

Розділити на суцвіття, викласти у вогнетривку форму, розподіливши рівномірно по всьому дну.

Гриби добре промити під холодною проточною водою, нарізати скибочками або на чверть. Викласти їх у форму, поверх капусти. Скропити все олією.

Курячі яйця збити з молоком, посолити за смаком. Додати просіяне борошно (частинами, щоб не утворилося грудочок) та перемішати. Невелику кількість тертого сиру відкласти для посипання запіканки зверху. Решту додати в тісто, перемішати виделкою.

Залити капусту броколі та гриби отриманим тістом. Присипати рештою тертого сиру.

Форму загорнути фольгою або накрити кришкою. Випікати запіканку в духовці за температури 180°С градусів близько 30 хвилин. Перед подачею запіканку трохи остудити, порційно нарізати та подавати до столу.

Теги: гриби – страва – кухня – рецепт – гаряча страва – запіканка

Джерело: Уніан

Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter

Схожі записи

Суп харчо: рецепт пряного і густого смачного другої страви
Суп харчо: рецепт пряного і густого смачного другої страви
Овочеве рагу - прості рецепти смачної і корисної страви
Овочеве рагу - прості рецепти смачної і корисної страви
Ароматний сирний суп із грибами: як приготувати поживну страву
Ароматний сирний суп із грибами: як приготувати поживну страву
Гриби на мангалі: як готувати смачні печериці на багатті
Гриби на мангалі: як готувати смачні печериці на багатті
Альвіна Абрамчук
X
Орфографічна помилка в тексті:

Залишити коментар

Мінімальна довжина коментаря 5 символів  Вихід
Unknown user
Мінімальна довжина коментаря 5 символів  Вихід
Unknown user

Популярні новини

Стрілкам годинника дамо спокій
Стрілкам годинника дамо спокій 28.02 11:05
  6   43926
Магнітні бурі у березні будуть штормити дуже сильно
Магнітні бурі у березні будуть штормити дуже сильно 28.02 19:21
  0   24283
Молочний завод у Чернівцях виробляє молоко, кефір та сметану під 2-ма марками
Молочний завод у Чернівцях виробляє молоко, кефір та сметану під 2-ма марками 19.02 13:55
  1   16737
На польському кордоні затримали 42-х українців
На польському кордоні затримали 42-х українців 08.02 23:10
  2   11416
У Чернівецькому районі зіткнулися дві автівки
У Чернівецькому районі зіткнулися дві автівки 22.02 14:26
  0   9767

Кухня

< >
Найсмачніші млинці на Масницю: рецепти найкращих святкових ласощів
Найсмачніші млинці на Масницю: рецепти найкращих святкових ласощів
Сьогодні о 14:06
  208

Блоги

< >
Наталія
 1539
Кожного разу, коли потрібно вирішувати проблему насильства у сім’ї, я вкотре переживаю свою… Наталія Батракова
© 2003 – 2021
Використання матеріалів pogliad.ua дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на pogliad.ua.
Проект входить в медіагрупу

Фоторепортажі

Жахлива ДТП у Польщі: медики розповіли про порятунок українців
Жахлива ДТП у Польщі: медики розповіли про порятунок українців 06 Бер 2021 о 17:20
Цікаві ідеї, як прикрасити торт по-весняному
Цікаві ідеї, як прикрасити торт по-весняному 06 Бер 2021 о 14:23
До Чернівців із зони проведення ООС повернулися 20 буковинських поліцейських
До Чернівців із зони проведення ООС повернулися 20 буковинських поліцейських 06 Бер 2021 о 12:13

Відеорепортажі

Цього року на Буковині реконструюють Їжівську школу
Цього року на Буковині реконструюють Їжівську школу 05 Бер 2021 о 14:57
Пікет під Чернівецькою ОДА: ресторатори вимагають пільг та гарантій
Пікет під Чернівецькою ОДА: ресторатори вимагають пільг та гарантій 05 Бер 2021 о 12:43
Марія Поліщук: Ми вакцинувати повинні не тільки багато, але й швидко
Марія Поліщук: Ми вакцинувати повинні не тільки багато, але й швидко 04 Бер 2021 о 20:08

Меню

  • Чернівці
  • Буковина
  • Україна
  • Світ
  • Політика
  • Гроші
  • Кримінал
  • Здоров'я
  • Освіта
  • Культура
  • Спорт

Редакція

  • Контакти
  • Рекламодавцям
  • Від і дО

Контакти

(0372) 522-080

poglyad.chn@gmail.com

м. Чернівці, пр. Незалежності 96, 6 поверх

Соцмережі

Розробка сайту – Brilliant IT
  • Новини
  • Фото
  • Відео
  • Блоги
  • Інтерв’ю
  • Обзор
  • Life
  • Новини компаній
  • Карта сайту