• УКР
  • РУС
  • vidido.ua
  • pogliad.ua
  • Транспорт
  • Нерухомість
  • Робота
Pogliad.ua – Вівторок, 26 Січня 2021
  • Новини 
    • Чернівці
    • Буковина
    • Україна
    • Світ
    • Політика
    • Гроші
    • Інтерв'ю
    • Кримінал
    • Здоров'я
    • Освіта
    • Культура
    • Спорт
    • Архів
  • Фото
  • Відео
  • Блоги
  • Афіша
  • Пропозиції 
    • Авто
    • Побут
    • Будівництво
    • Гардероб
    • Продукти
    • Послуги
    • Різне
  • Life 
    • Авто
    • Леді
    • Кухня
    • Історія
    • Наука
    • Відпочинок
    • Поради
    • Цікаве
  • Прес-релізи
X
Пошук по сайту
Додати
X
Додати оголошення / новину
Новину на pogliad.ua
Оголошення на vidido.ua
Оголошення в газету Від і дО
Розміщення інформації на ресурсах Від і дО
X

Нове фото


Форма заявки

X
Розміщення оголошення за допомогою форми - це зручний спосіб, який економить Ваш час. Після заповнення заявки з Вами зв'яжеться оператор "Від і дО" з 9-00 до 18-00.
Увага! Останній термін подачі оголошення через сайт - вівторок, 18 год.



Дякуємо за ваш відгук!

Незвичайне варення з дині: як приготувати яскраву заготовку на зиму

Кухня
23.07.2020 | 19:16
0
665
Коментувати
Поділитись
Facebook Google+ Twitter Viber Telegram Whatsapp
Роздрукувати
Незвичайне варення з дині: як приготувати яскраву заготовку на зиму
Смачне варення з дині - рецепт
gastronom.ru
A A A
Ароматне варення готується на основі дині та цукрового сиропу

Варення з дині є кулінарною рідкістю. Це вишуканий десерт із ніжним ароматом дині та незрівнянним смаком. Готується таке варення на основі дині та цукрового сиропу, але часто у нього додають лимонний сік, ягоди, ваніль, корицю чи імбир.

Варення з дині

  • Диня (м'якоть) - 500 г
  • Цукор - 200 г
  • Кардамон (коробочки) - 2 шт.
  • Бодян - 1 шт.
  • Лимон (сік і цедра) - 1 шт.

М'якоть дині очистити від шкірки, нарізати кубиками.

В емальовану посудину покласти м'якоть дині, цукор, насіння кардамону, очищені від коробочок, зірочку бодяну, цедру та сік одного лимона.

На повільному вогні довести варення до кипіння, постійно помішуючи, проварити до повного розчинення цукру, прибрати чашку з вогню й залишити остигати.

Наступного дня довести варення до кипіння на повільному вогні й проварити 5-8 хвилин. Через день ще раз довести варення до кипіння і проварити 5-8 хвилин.

Варенням можна ласувати одразу, а можна закрити на зиму. В такому разі у гарячому вигляді потрібно розкласти його в простерилізовані банки, герметично закрити й зберігати в темному місці.

Варення із дині з апельсином

  • Диня (м'якоть) - 1 кг
  • Апельсини - 150 г
  • Ваніль (стручок) - 1 шт.
  • Цукор - 750 г
  • Вода - 150 мл

Нарізати диню кубиками середніх розмірів.

Добре помити апельсин, щоб змити з поверхні шкірки всі шкідливі речовини. Тонким шаром зрізати з апельсина шкірку, намагаючись не зачепити білий шар, який додасть варенню непотрібну гірчинку. Дрібно нарізати цедру, а апельсин очистити й вичавити з нього сік.

У велику каструлю насипати цукор, налити воду і викласти нарізану диню. Додати апельсинову цедру та апельсиновий сік. Ванільний стручок поділити навпіл, відскребти насіння і додати його в каструлю з іншими інгредієнтами. Кидаємо туди ж половинки стручка.

Покласти каструлю на повільний вогонь, довести її вміст до кипіння, варити упродовж 50 хвилин, часто перемішуючи. Робити це найкраще дерев'яною ложкою.

Поки вариться варення, простерилізувати банки і кришки.

Готове варення гарячим розкласти по банках, закатати кришками і перевернути догори дном. Закутати пледом та залишити на добу остигати. Потім варення можна прибрати в комору або льох на зберігання.

Варення з дині та малини

  • Малина - 800 г
  • Диня (м'якоть) - 1500 г
  • Лимон - 2 шт. Лайм - 1 шт.
  • Цукор коричневий - 200 г
  • Цукор - 1800 г

Лимони, лайм, диню та малину вимити й обсушити. З лимонів і лайма зняти цедру, сік віджати. Цедру залити віджатим соком та засипати коричневим цукром, відставити на годину настоюватися.

Диню розрізати навпіл, очистити від насіння, нарізати на шматочки, видалити шкірку, а м'якоть нарізати невеликими кубиками.

Цедру з коричневим цукром перекласти у каструлю, залити 200 мл води, всипати решту цукру, перемішати й на середньому вогні довести до кипіння.

Висипати у киплячий сироп шматочки дині, знову довести до кипіння і варити впродовж 5 хвилин. Додати малину і проварити ще 5 хвилин, періодично знімаючи піну. Дати охолонути, відставивши на 5-6 годин. Потім знову покласти на вогонь і варити з моменту закипання 20 хвилин.

Дати охолонути і розкласти по стерилізованих банках, закрити кришками, зберігати у прохолодному місці.

Теги: диня – рецепт – варення – десерт

Джерело: УНІАН

Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter

Схожі записи

Яблучний джем: як приготувати апетитний смаколик
Яблучний джем: як приготувати апетитний смаколик
Варення з абрикосів: три легкі рецепти приготування
Варення з абрикосів: три легкі рецепти приготування
Смачне варення з черешні: 3 простих рецепти приготування
Смачне варення з черешні: 3 простих рецепти приготування
Рецепт полуничного варення без варіння ягід: покрокова інструкція
Рецепт полуничного варення без варіння ягід: покрокова інструкція
Альвіна Абрамчук
X
Орфографічна помилка в тексті:

Залишити коментар

Мінімальна довжина коментаря 5 символів  Вихід
Unknown user
Мінімальна довжина коментаря 5 символів  Вихід
Unknown user

Популярні новини

Стало відомо, коли в Україну прийдуть справжні морози
Стало відомо, коли в Україну прийдуть справжні морози 29.12.2020 16:14
  0   50585
На Буковині сталася смертельна ДТП
На Буковині сталася смертельна ДТП 17.01 18:47
  0   14769
Українців попередили про погіршення погодних умов
Українців попередили про погіршення погодних умов 27.12.2020 16:37
  0   14060
У річці, поблизу Рима, виявили тіло українки
У річці, поблизу Рима, виявили тіло українки 07.01 23:05
  0   12055
Степанов розповів, яким може бути карантин вже до літа
Степанов розповів, яким може бути карантин вже до літа 19.01 19:18
  6   11813

Кухня

< >
Смачний та наваристий капусняк: як приготувати апетитну страву
Смачний та наваристий капусняк: як приготувати апетитну страву
Сьогодні о 18:38
  103

Блоги

< >
Наталія
 274
На роботу не пускав, докоряв кожною копійкою і бив Наталія Батракова
© 2003 – 2021
Використання матеріалів pogliad.ua дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на pogliad.ua.
Проект входить в медіагрупу

Фоторепортажі

М. Гуйтор: Ініціативна група повинна розробити конкретні пропозиції для врегулювання постачання газу по кожній ОТГ
М. Гуйтор: Ініціативна група повинна розробити конкретні пропозиції для врегулювання постачання газу по кожній ОТГ Вчора о 14:51
Тарифний протест у Чернівцях: до пікетувальників вийшов перший заступник голови ОДА
Тарифний протест у Чернівцях: до пікетувальників вийшов перший заступник голови ОДА Вчора о 13:41
У Чернівцях відбувся пікет біля облдержадміністрації через високі тарифи
У Чернівцях відбувся пікет біля облдержадміністрації через високі тарифи Вчора о 13:11

Відеорепортажі

М. Гуйтор: Ініціативна група повинна розробити конкретні пропозиції для врегулювання постачання газу по кожній ОТГ
М. Гуйтор: Ініціативна група повинна розробити конкретні пропозиції для врегулювання постачання газу по кожній ОТГ Вчора о 14:51
Тарифний протест у Чернівцях: до пікетувальників вийшов перший заступник голови ОДА
Тарифний протест у Чернівцях: до пікетувальників вийшов перший заступник голови ОДА Вчора о 13:41
У Чернівцях відбувся пікет біля облдержадміністрації через високі тарифи
У Чернівцях відбувся пікет біля облдержадміністрації через високі тарифи Вчора о 13:11

Меню

  • Чернівці
  • Буковина
  • Україна
  • Світ
  • Політика
  • Гроші
  • Кримінал
  • Здоров'я
  • Освіта
  • Культура
  • Спорт

Редакція

  • Контакти
  • Рекламодавцям
  • Від і дО

Контакти

(0372) 522-080

poglyad.chn@gmail.com

м. Чернівці, пр. Незалежності 96, 6 поверх

Соцмережі

Розробка сайту – Brilliant IT
  • Новини
  • Фото
  • Відео
  • Блоги
  • Інтерв’ю
  • Афіша
  • Life
  • Новини компаній
  • Карта сайту