
Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився дуже простим способом ароматизації олії грибами, який підгледів у одній з книжок.
"Не всі відомі шеф-кухарі люблять ділитися своїми секретами. Але Рене Редзепі, творець культового ресторану Noma, легко розповідає про них на сторінках своїх книжок. Його творчість мене надихає і я хочу поділитися цим з вами. Я розповім про надзвичайно простий спосіб ароматизації олії грибами, який підгледів у одній з книжок Рене. В принципі це можуть бути будь-які ароматні спеції або коріння, але з грибами виходить просто диво", - зазначив Є. Клопотенко.
Інгредієнти: білі гриби (або польські) - 200 г, соняшникова олія (рафінована або виморожена) - 200 г, сіль за смаком.
Приготування:
- Гриби переберіть. Використовуйте тільки неушкоджені гриби з однорідною структурою. Духовку розігрійте до 60-70 градусів. Якщо гриби дуже великі, поріжте їх на невеликі шматочки.
- Викладіть в банку або керамічну ємність. Залийте олією, щоб вона повністю покрила гриби.
- Поставте до духовки на 8-12 годин. Дістаньте, злийте олію в пляшку додайте туди трохи солі. Насолоджуйтеся смаком ароматної олії, під час додавання її до салатів, у каші, пасту та інші ваші улюблені страви.
Джерело: ТСН
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Залишити коментар