• УКР
  • РУС
  • vidido.ua
  • pogliad.ua
  • Транспорт
  • Нерухомість
  • Робота
Pogliad.ua – Середа, 03 Березня 2021
  • Новини 
    • Чернівці
    • Буковина
    • Україна
    • Світ
    • Політика
    • Гроші
    • Інтерв'ю
    • Кримінал
    • Здоров'я
    • Освіта
    • Культура
    • Спорт
    • Архів
  • Фото
  • Відео
  • Блоги
  • Афіша
  • Пропозиції 
    • Авто
    • Побут
    • Будівництво
    • Гардероб
    • Продукти
    • Послуги
    • Різне
  • Life 
    • Авто
    • Леді
    • Кухня
    • Історія
    • Наука
    • Відпочинок
    • Поради
    • Цікаве
  • Прес-релізи
X
Пошук по сайту
Додати
X
Додати оголошення / новину
Новину на pogliad.ua
Оголошення на vidido.ua
Оголошення в газету Від і дО
Розміщення інформації на ресурсах Від і дО
X

Нове фото


Форма заявки

X
Розміщення оголошення за допомогою форми - це зручний спосіб, який економить Ваш час. Після заповнення заявки з Вами зв'яжеться оператор "Від і дО" з 9-00 до 18-00.
Увага! Останній термін подачі оголошення через сайт - вівторок, 18 год.



Дякуємо за ваш відгук!

Пальчики оближеш: рецепти смачних дерунів

Кухня
22.05.2020 | 18:48
0
1872
Коментувати
Поділитись
Facebook Google+ Twitter Viber Telegram Whatsapp
Роздрукувати
Пальчики оближеш: рецепти смачних дерунів
Деруни або просто оладки з картоплі - дуже популярне блюдо в європейській кухні
depositphotos
A A A
Добірка найкращих рецептів

Деруни або просто оладки з картоплі - дуже популярне блюдо в європейській кухні. Мало того, воно поширене навіть у Латинській Америці.

В Україні заведено подавати деруни зі сметаною. Їх можна смажити на сковороді, запікати в духовці. Це смачне блюдо подобається всім, особливо, якщо ви приготуєте деруни з м'ясом.

Кілька рецептів смачних дерунів: від найпростіших, до дерунів "з родзинкою".

Деруни класичні

  • 5 середніх картоплин
  • 1 яйце
  • борошно
  • рослинна
  • олія
  • сіль, перець

Картоплю очистити й натерти на крупній тертці. Віджати сік, додати яйце і борошно, щоб вийшло тісто по густоті як сметана. Смажити деруни у великій кількості рослинної олії з двох боків.

Деруни з м'ясом

  • Фарш - 600 г
  • Картопля - 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Сіль, спеції - за смаком
  • Олія рослинна

Картоплю і цибулю натерти на тертці. Додати фарш, посолити, поперчити, приправити за смаком. Додати яйце і перемішати. Деруни смажити у великій кількості олії, викладаючи їх ложкою на пательню.

Обсмажуємо деруни на повільному вогні 3 хвилини з кожного боку.

Деруни з грибами

  • Картопля - 700-800 г
  • Гриби свіжі - 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 150 г
  • Борошно - 1-2 ст. ложки
  • Яйце куряче - 1-2 шт.
  • Сметана - 1-2 ст. ложки
  • Сіль, перець - за смаком
  • Рослинна олія

Гриби нарізати тонкими пластинками. Цибулю нарізати кубиками. Обсмажити гриби з цибулею на рослинній олії. Картоплю натерти, віджати сік. Додати яйця, посолити й поперчити за смаком. Додати сметану і гриби з цибулею. Всипати трохи борошна. На розігріту з маслом сковороду ложкою викладати деруни. Смажити до золотистого кольору з обох боків.

Деруни без яєць

  • Картопля - 8 шт. (близько 1 кг)
  • Борошно - 1-2 ст. ложки
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Олія рослинна

Картоплю і цибулю натерти на дрібній тертці. Посолити та поперчити за смаком. Додати борошно. Розігріти сковороду, налити рослинну олію. Столовою ложкою викласти деруни на пательню. Смажити деруни на середньому вогні до золотистого кольору з двох сторін.

Деруни в духовці

  • Картопля - 500 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Сир твердий - 70 г
  • Олія рослинна
  • Базилік, орегано, паприка - за смаком
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль, перець - за смаком

Картоплю очистити та натерти на крупній тертці. Викласти натерту картоплю в глибоку миску і залити водою. Цибулю нарізати півкільцями й додати до картоплі. Картоплю з цибулею промити під проточною водою. Добре віджати овочі й перекласти в миску. Додати спеції. Сир натерти на крупній тертці й додати до картоплі, вбити яйце. Все добре перемішати. Деко застелити папером і змастити рослинною олією. Викласти картопляну масу на деко і розрівняти.

Випікати при 190 градусах 35-40 хвилин. Готовий дерун нарізати на порційні шматки.

Теги: кухня – рецепт – приготування – поради – рецепти – деруни

Джерело: Уніан

Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter

Схожі записи

Ароматно-соковита тушкована капуста: як приготувати апетитну страву
Ароматно-соковита тушкована капуста: як приготувати апетитну страву
Оригінальні страви з картоплі: чотири цікавих рецепти
Оригінальні страви з картоплі: чотири цікавих рецепти
Ніжні заварні тістечка: як приготувати неймовірні профітролі із сирним кремом
Ніжні заварні тістечка: як приготувати неймовірні профітролі із сирним кремом
Готуємо вдома смачно і ситно
Готуємо вдома смачно і ситно
Альвіна Абрамчук
X
Орфографічна помилка в тексті:

Залишити коментар

Мінімальна довжина коментаря 5 символів  Вихід
Unknown user
Мінімальна довжина коментаря 5 символів  Вихід
Unknown user

Популярні новини

Стрілкам годинника дамо спокій
Стрілкам годинника дамо спокій 28.02 11:05
  4   30591
Молочний завод у Чернівцях виробляє молоко, кефір та сметану під 2-ма марками
Молочний завод у Чернівцях виробляє молоко, кефір та сметану під 2-ма марками 19.02 13:55
  1   16525
У Румунії під час хрещення захлинулася півторамісячна дитина
У Румунії під час хрещення захлинулася півторамісячна дитина 05.02 22:45
  3   15332
Магнітні бурі у березні будуть штормити дуже сильно
Магнітні бурі у березні будуть штормити дуже сильно 28.02 19:21
  0   13329
На польському кордоні затримали 42-х українців
На польському кордоні затримали 42-х українців 08.02 23:10
  2   11282

Кухня

< >
Український борщ потрапив у ТОП-3 найкращих супів світу
Український борщ потрапив у ТОП-3 найкращих супів світу
28 Лют 2021 о 20:17
  488

Блоги

< >
Наталія
 992
Кожного разу, коли потрібно вирішувати проблему насильства у сім’ї, я вкотре переживаю свою… Наталія Батракова
© 2003 – 2021
Використання матеріалів pogliad.ua дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на pogliad.ua.
Проект входить в медіагрупу

Фоторепортажі

Б. Ковалюк: Коли ми пропонували механізм, щоб не допустити карантинних обмежень, до нас не дослухалися
Б. Ковалюк: Коли ми пропонували механізм, щоб не допустити карантинних обмежень, до нас не дослухалися Сьогодні о 12:07
Пікет під Чернівецькою ОДА: підприємці обіцяють вийти на роботу попри обмеження
Пікет під Чернівецькою ОДА: підприємці обіцяють вийти на роботу попри обмеження Сьогодні о 11:34
Вимагають послабити карантин: у Чернівцях підприємці знову пікетують ОДА
Вимагають послабити карантин: у Чернівцях підприємці знову пікетують ОДА Сьогодні о 10:15

Відеорепортажі

Б. Ковалюк: Коли ми пропонували механізм, щоб не допустити карантинних обмежень, до нас не дослухалися
Б. Ковалюк: Коли ми пропонували механізм, щоб не допустити карантинних обмежень, до нас не дослухалися Сьогодні о 12:07
Пікет під Чернівецькою ОДА: підприємці обіцяють вийти на роботу попри обмеження
Пікет під Чернівецькою ОДА: підприємці обіцяють вийти на роботу попри обмеження Сьогодні о 11:34
У ФК Буковина - новий головний тренер
У ФК Буковина - новий головний тренер Вчора о 12:45

Меню

  • Чернівці
  • Буковина
  • Україна
  • Світ
  • Політика
  • Гроші
  • Кримінал
  • Здоров'я
  • Освіта
  • Культура
  • Спорт

Редакція

  • Контакти
  • Рекламодавцям
  • Від і дО

Контакти

(0372) 522-080

poglyad.chn@gmail.com

м. Чернівці, пр. Незалежності 96, 6 поверх

Соцмережі

Розробка сайту – Brilliant IT
  • Новини
  • Фото
  • Відео
  • Блоги
  • Інтерв’ю
  • Обзор
  • Life
  • Новини компаній
  • Карта сайту