
Бурякова ікра
Інгредієнти: невелика морквина, невеликий буряк, соняшникова олія - 1 столова ложка, цибуля - 1 шт., томатна паста - 1 столова ложка, часник - 2-3 зубчики.
Спосіб приготування:
Сиру моркву й буряк тремо на тертушці і тушкуємо з олією.
Окремо обсмажуємо цибулю в олії.
Додаємо томат, сіль, перець і цукор.
Змішуємо моркву, буряк і цибулю з томатом.
Можна покласти в ікру варені і подрібнені гриби, обсмажені з цибулею.

Оселедець у томатному соусі з чорносливом
Інгредієнти: цибуля - 3 шт., томатне пюре – 3 склянки, чорнослив – 15 шт., майоран – 1 ч. л., карі – 1 ч. л. без верху, запашний перець – 6 горошин, гвоздика – 6 шт., сіль та перець за смаком, дрібка мускатного горіха, дрібка кориці, олія, філе маринованого оселедця – 450 г, петрушка для прикрашання.
Спосіб приготування:
Оселедець заливаємо водою і замочуємо на 2-3 години. Опісля зливаємо воду і навскіс нарізаємо шматочками.
Цибулю почистити, розрізати навпіл і нарізати тонкими напівкружальцями. Потім цибулю обсмажуємо доти, доки вона не стане прозорою і додаємо майоран та карі. Згодом поливаємо це все томатним пюре, додаємо запашний перець і гвоздику. Тушкуємо, доки рідина не випарується. В кінці додаємо розрізані навпіл сливи. Отриманий соус приправляємо мускатним горіхом, корицею, сіллю і перцем. Знімаємо з вогню, даємо охолонути і з’єднуємо з оселедцем. Перед подачею прикрашаємо зеленню.

Овочевий плов у горщиках
Інгредієнти: рис – 1 склянка, грибний бульйон – 2 склянки, зелений горошок – 150 г, мариновані або заморожені опеньки – 150 г, цибуля ріпчаста – 1 шт., томатна паста – 2 ст. л., зелень, цукор – пів ложки, карі, чорний перець і сіль за смаком.
Спосіб приготування:
Спочатку готуємо розсіл. У склянку води додаємо томатну пасту, цукор і сіль. Після закипання розсолу кладемо у нього горошок і проварюємо близько 5 хвилин.
Ріпчасту цибулю необхідно нарізати на невеликі кубики та трішки пасерувати на олії. Тепер до цибулі можна додати опеньки та трохи обсмажити.
Рис необхідно ретельно перебрати та кілька разів промити.
Розклавши крупу в горщики, додаємо відвар з горошком, а також цибулю з грибами. Тепер можна страву посолити та додати приправи.
Підготовлену для приготування кашу заливаємо гарячим грибним бульйоном. Потім горщики закрити кришками і покласти у духовку, яку попередньо нагрівають до 200 градусів. Готується овочевий плов близько 40 хвилин.
Солянка із солених грибів
Інгредієнти: гриби солені – 60 г, капуста квашена – 150 г, цибуля ріпчаста – 20 г, огірки квашені – 50 г, олія – 15 г, томатна паста – 15 г, цукор – 5 г, сухарі панірувальні – 5 г, сливи мариновані – 15 г, лимон – 1/6 шт., зелень, сіль, лавровий лист, перець чорний горошком - за смаком.
Спосіб приготування:
Зливаємо розсіл з солених грибів, дрібно нарізаємо й обсмажуємо на олії.
Окремо підсмажуємо нарізану напівкружальцями цибулю.
Перемішуємо цибулю з грибами, додаємо сіль і половину очищених від шкірки і насіння, дрібно нарізаних огірків.
Квашену капусту викладаємо в каструлю з розігрітою олією і тушкуємо 1-1,5 години.
За 15-20 хвилин до закінчення тушкування додаємо томатну пасту, нарізані часточками солоні огірки, цукор, сіль, чорний перець і лавровий лист.
Половину тушкованої капусти викладаємо у змащену олією і посипаний меленими сухарями сотейник, на капусту викладаємо підготовлені гриби.
Добре розминаємо, покриваємо капустою, посипаємо меленими сухарями, скроплюємо олією і запікаємо в добре розігрітій духовці 20-25 хвилин.
Готову солянку посипаємо нарізаною зеленню, прикрашаємо маринованими сливами і кружальцями лимона.

Тюфтельки з квасолі з горіховою підливою
Інгредієнти: квасоля – 300 г, цибуля ріпчаста – 3 шт., помідор – 2 шт., борошно – 20 г, олія для смаження – 150 г, сухарі панірувальні – 3 ст. л., горіхи волоські – 150 г, винний оцет, сіль, перець мелений – за смаком.
Спосіб приготування:
Квасолю варимо до готовності, відкидаємо на друшляк і даємо стекти відвару (відвар зберігаємо).
Перетираємо квасолю через сито, або пропускаємо через м’ясорубку.
Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо й обсмажуємо з подрібненими помідорами доти, доки не випарується рідина і маса не загусне.
Потім з’єднуємо її з квасолею, додавши борошно і дрібно посічену зелень.
З отриманого фаршу формуємо кульки трохи більші, ніж волоський горіх, обвалюємо їх у мелених сухарях й обсмажуємо з усіх боків в олії.
Для підливи - ядра волоських горіхів злегка обсмажуємо і перемелюємо. Розводимо горіхову масу відваром квасолі, додаємо до смаку сіль, мелений перець і винний оцет. Доводимо до кипіння і охолоджуємо.
При подачі тюфтельки поливаємо горіховою підливою.

Мексиканська закуска «Гуакамоле»
Інгредієнти: авокадо стигле - 2 шт., помідор стиглий - 1 шт., сік невеликого лайма, цибуля шалот (можна ріпчасту) - 25 г, зелень петрушки чи кінзи - кілька гілочок, перець чилі (невеликий) - 1 шт., сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Спосіб приготування:
Перець чилі очистити від насіння і дрібно нарізати. Цибулю почистити і нарізати маленькими кубиками. Зелень петрушки теж нарізати.
Помідор опустити на кілька секунд у киплячу воду, облити холодною водою, зняти шкірку, вийняти насіння і нарізати маленькими кубиками.
Авокадо поздовжньо розрізати навпіл, вийняти кісточку, очистити від шкірки, нарізати шматками. Трохи полити соком лайма, щоб м’якуш авокадо не потемнів, і розім’яти виделкою чи подрібнити в блендері.
До авокадо додати підготовлені інгредієнти: помідор, перець чилі, петрушку, цибулю. Посолити, поперчити, додати сік лайма за смаком. Все перемішати.

Смачного!
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Залишити коментар