• УКР
  • РУС
  • vidido.ua
  • pogliad.ua
  • Транспорт
  • Нерухомість
  • Робота
Pogliad.ua – Четвер, 21 Січня 2021
  • Новини 
    • Чернівці
    • Буковина
    • Україна
    • Світ
    • Політика
    • Гроші
    • Інтерв'ю
    • Кримінал
    • Здоров'я
    • Освіта
    • Культура
    • Спорт
    • Архів
  • Фото
  • Відео
  • Блоги
  • Афіша
  • Пропозиції 
    • Авто
    • Побут
    • Будівництво
    • Гардероб
    • Продукти
    • Послуги
    • Різне
  • Life 
    • Авто
    • Леді
    • Кухня
    • Історія
    • Наука
    • Відпочинок
    • Поради
    • Цікаве
  • Прес-релізи
X
Пошук по сайту
Додати
X
Додати оголошення / новину
Новину на pogliad.ua
Оголошення на vidido.ua
Оголошення в газету Від і дО
Розміщення інформації на ресурсах Від і дО
X

Нове фото


Форма заявки

X
Розміщення оголошення за допомогою форми - це зручний спосіб, який економить Ваш час. Після заповнення заявки з Вами зв'яжеться оператор "Від і дО" з 9-00 до 18-00.
Увага! Останній термін подачі оголошення через сайт - вівторок, 18 год.



Дякуємо за ваш відгук!

Пригостіть себе чимось смачненьким

Кухня
06.12.2020 | 13:07
0
720
Коментувати
Поділитись
Facebook Google+ Twitter Viber Telegram Whatsapp
Роздрукувати
Пригостіть себе чимось смачненьким
Склад варенухи відрізнявся у залежності від регіону приготування
Depo.ua
A A A
Кулінарне натхнення прийде, якщо знайти свій ідеальний рецепт тієї чи іншої страви або напою

Традиційний український напій «Варенуха»

Інгредієнти: сухофрукти - 600 г, вода - 3 л, цукор - 400 г, мед - 500 г, лавровий лист - 3 шт., кориця - 5 г, гвоздика - 5 г, кардамон, мускатний горіх - 5 г.

Спосіб приготування:

Сухофрукти (яблука, груші, сливи, абрикоси та інші за смаком) перебрати, помити, залити теплою кип’яченою водою і настоювати 6 годин. Згодом додати цукор і варити до готовності сухофруктів.

Потім узвар процідити, додати мед, прянощі, довести до кипіння і витримати на маленькому вогні 10-15 хвилин. Залишити настоюватися 4 години, ще раз процідити і подавати до столу.


Суп з гарбуза і томатів з беконом

Пригостіть себе чимось смачненьким

Інгредієнти: м'якуш гарбуза - 300 г, консервовані томати у власному соку - 1 банка (450 г), цибулина - 1 шт., часник – 2 зубчики, чебрець – 2 гілочки, сухе біле вино - 100 мл, оливкова олія - 2 ст. л., сіль, перець, паприка копчена - за смаком, тонкі скибочки копченого бекону.

Спосіб приготування:

Цибулю і часник дрібно нарізати. Гарбуз порізати невеликими кубиками.

На оливковій олії обсмажити цибулю, додати часник, чебрець і гарбуз. Обсмажувати на середньому вогні 6-7 хвилин, додати вино, тушкувати під кришкою 8-10 хвилин, видалити гілочки чебрецю, додати томати.

Довести до кипіння овочі, подрібнити у блендері, при необхідності додати бульйон або воду.

Довівши суп до бажаної густоти, повернути на вогонь, посолити і поперчити до смаку, прогріти.

Бекон обсмажити на сухій сковороді, викласти на паперові рушники.

При подачі бекон розкришити в кожну тарілку чи склянку або подати суп з цілим шматочком бекону.


Буряковий суп-пюре

Пригостіть себе чимось смачненьким

Інгредієнти: буряк (сирий) - 500 г, картопля - 4 шт., цибуля (червона) - 1 ш.т, овочевий бульйон - 1 л, червоний винний оцет - 1 ст. ложка, вершки (10-15% жирності) - 200 мл, чорний мелений перець - 0,5 ч. ложки, мелена паприка - 0,5 ч. ложки, сушений базилік - 0,5 ч. ложки, сіль - 1 ч. ложка, сметана - для подачі.

Спосіб приготування:

Буряк очистіть і наріжте невеликими кубиками. У каструлі закип’ятіть бульйон, додайте у нього буряк, влийте оцет і варіть на маленькому вогні 40 хвилин.

Картоплю і цибулю очистіть і наріжте кубиками. Додайте їх до буряка і варіть, поки всі овочі не стануть м’якими.

Потім всі овочі подрібніть у блендері. Додайте вершки і всі прянощі, доведіть до кипіння. Подавайте суп зі сметаною.


Суп із галушками

Пригостіть себе чимось смачненьким

Інгредієнти (для бульйону): 700 г курки, 4 картоплини, 1 білий корінь (пастернак, селера), 2 цибулини, 1 морква, пучок зелені (кріп, петрушка), 2 ст. ложки олії, 1 лавровий лист, 2 горошини духмяного перцю, чорний мелений перець та сіль до смаку, 2 л води.

Інгредієнти (для галушок): 8 ст. ложок борошна, 130 мл молока, 1 ч. ложка вершкового масла, 1 яйце, дрібка солі.

Спосіб приготування:

Спочатку зваріть курячий бульйон. Курку помийте, обробіть, покладіть у каструлю, залийте холодною водою, доведіть до кипіння, зніміть піну і зменшіть вогонь.

Дрібно поріжте цибулю, картоплю – невеликими шматочками. Моркву потріть на крупній тертці. Подрібніть зелень.

Бульйон посоліть, додайте у нього білий корінь, половину цибулі, лавровий лист, духмяний перець і варіть на повільному вогні приблизно 40 хвилин. З готового бульйону дістаньте білий корінь і викиньте. У бульйон додайте картоплю і варіть 10 хвилин.

Цибулю обсмажте на олії 5 хвилин, потім додайте до неї моркву і обсмажте іще 5 хвилин. Додайте у суп засмажку і зелень, доведіть до кипіння.

Приготуйте галушки. Відокремте жовток від білка і покладіть білок у холодильник.

Розм'якшене вершкове масло розітріть з жовтком. Поступово і потроху вливайте у суміш молоко і додавайте борошно, постійно помішуючи.

Збийте вінчиком охолоджений білок із сіллю у піну, акуратно додайте у тісто і перемішайте. Тісто для галушок має вийти консистенцією густої сметани.

Швидко й акуратно додайте галушки у суп. Це зручно робити чайною ложкою, набираючи 1/2 ложки тіста і опускаючи його в киплячий суп. Не варто набирати ложкою занадто багато тіста − галушки у процесі варіння збільшуються в об'ємі.

Потім варіть суп із галушками ще 5 хвилин. Готові галушки мають спливти на поверхню.

Суп посоліть і поперчіть до смаку. Подавайте суп із галушками гарячим.


Пташине молоко без випічки

Пригостіть себе чимось смачненьким

Інгредієнти: 30 г желатину, 4 ст. л. цукру, 4 ст. л. какао, 1 склянка молока, 400 г сметани, 250 г маскарпоне, 150 мл нежирних вершків, 1 склянка цукру, вершкове масло (для змащення форм).

Спосіб приготування:

Залити склянкою холодної води 10 г желатину для шоколадного шару. Дати настоятися. Перемішати цукор (4 ст. л.) і какао-порошок (4 ст. л.). Коли желатин розбухне, додати у нього цукор з какао. Підігріти, щоб розчинився желатин. Вилити у підготовлену силіконову форму (змащену вершковим маслом). Поставити в морозильну камеру, щоб застигла суміш хвилин на 20-30.

Желатин (20 г) заливаємо 1 склянкою холодного молока, залишаємо розбухати. Сметану, маскарпоне, вершки нежирні і 1 склянку цукру збити до густоти. Прогріваємо набряклий в молоці желатин і виливаємо в ємність з молочною масою, не вимикаючи міксер, і збиваємо до повного перемішування. Залишаємо хвилин на 10, щоб охолола маса.

Виймаємо з морозилки форму із застиглим шоколадним шаром. Виливаємо зверху білий шар.

Кладемо у холодильник до повного застигання (на ніч). Потім викладаємо обережно з форми.


Український узвар із сухофруктів

Пригостіть себе чимось смачненьким

Інгредієнти: 200 г меду, 200 г чорносливу, 200 г сушених груш, 200 г сушених яблук, 100 г родзинок, 3 л води.

Спосіб приготування:

Підготуйте сухофрукти – промийте їх теплою водою і залийте холодною водою. Накрийте кришкою і залиште на 2-3 години.

Налийте в каструлю 3 літри води, покладіть груші і яблука і варіть на повільному вогні 15 хвилин. Потім додайте в узвар чорнослив та родзинки і варіть ще 10-15 хвилин.

Наприкінці додайте мед, нехай закипить і зніміть узвар з вогню. Процідіть узвар і подавайте до столу охолодженим.


Морквяні котлети

Пригостіть себе чимось смачненьким

Інгредієнти: молоко - 50 мл., курячі яйця - 1 шт., морква - 600 г, манна крупа - 4 ст. л., рослинна олія, сіль - 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Для приготування цієї страви підготуйте моркву, манну крупу, молоко, яйце та сіль. Для обсмажування знадобиться рафінована соняшникова олія. Якщо хочете зробити котлети солодкими, додайте до них і цукор.

Моркву ретельно вимийте, заберіть із неї усі забруднення. Залийте її холодною водою та поставте варитися. Готовність перевіряйте, проштрикуючи велику морквину ножем у найтовстішому місці. Якщо ніж входить вільно, значить, овочі зварилися. Одразу ж злийте гарячу воду та залиште моркву вистигати без кришки.

Із вистиглої моркви зніміть шкірку. М’якуш наріжте невеликими шматочками, перекладіть у блендер. Зробіть із моркви пюре у блендері.

Перекладіть морквяне пюре в широку миску. Додайте до нього яйце, молоко, сіль. Усе перемішайте.

Насипте манної крупи та знову перемішайте. Закрийте миску плівкою та поставте у холодильник на пів години. Манна крупа вбере зайву рідину, набухне, і морквяна маса стане густою.

Підготовлений морквяний «фарш» повинен вийти м’яким, але пластичним. Зліпіть із нього круглі чи продовгуваті котлетки.

Олію розігрійте у сковорідці та викладіть котлети. Обсмажуйте їх з обох боків. На кожен бік піде приблизно 2 хвилини.

Складіть усі котлети в сковорідку, підлийте трохи води та закрийте кришкою. Протушкуйте 10 хвилин. Після цього котлети стануть м’якими, тому перекладайте їх на тарілку акуратно лопаткою.


Торт «Спартак»

Пригостіть себе чимось смачненьким

Інгредієнти: вершкове масло - 100 г, вершки 10% - 3 ст. л., курячі яйця - 2 шт., какао-порошок - 20 г, штучний мед - 2 ст. л., борошно - 450 г, цукор - 200 г, сода - 1,5 ч. л.

Спосіб приготування:

У каструлі розтопити вершкове масло, додати до нього цукор, мед, какао-порошок, вершки, збиті яйця. Варити на малому вогні, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру. Коли цукор розчиниться, додати соду, варити до збільшення маси у 3 рази. Охолодити цю масу. Після цього частинами всипати борошно, замісити м'яке тісто.

Зробити з тіста ковбаску, поділити її на вісім рівних частин. Присипати робочу поверхню борошном і розкачати коржі товщиною 2 мм.

Випікати коржі у духовці, розігрітій до 180 градусів 3 - 5 хвилин.

Коли коржі охолонуть, перемастити їх заварним кремом на свій смак.

Підготувала Віра СОКІЛ

Теги: торт – страва – суп – їжа – кухня – рецепт – приготування – напій

Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter

Схожі записи

Покроковий рецепт лінивих пельменів з імбирем
Покроковий рецепт лінивих пельменів з імбирем
Смачно та просто: як приготувати квасолевий суп
Смачно та просто: як приготувати квасолевий суп
Просто і корисно: як приготувати моркву по-корейськи
Просто і корисно: як приготувати моркву по-корейськи
Наваристий суп із галушками: як приготувати ароматно-апетитну страву
Наваристий суп із галушками: як приготувати ароматно-апетитну страву
krystik (krystik)
X
Орфографічна помилка в тексті:

Залишити коментар

Мінімальна довжина коментаря 5 символів  Вихід
Unknown user
Мінімальна довжина коментаря 5 символів  Вихід
Unknown user

Популярні новини

Стало відомо, коли в Україну прийдуть справжні морози
Стало відомо, коли в Україну прийдуть справжні морози 29.12.2020 16:14
  0   50450
На Буковині сталася смертельна ДТП
На Буковині сталася смертельна ДТП 17.01 18:47
  0   14174
Українців попередили про погіршення погодних умов
Українців попередили про погіршення погодних умов 27.12.2020 16:37
  0   14010
У річці, поблизу Рима, виявили тіло українки
У річці, поблизу Рима, виявили тіло українки 07.01 23:05
  0   11894
Степанов розповів, яким може бути карантин вже до літа
Степанов розповів, яким може бути карантин вже до літа 19.01 19:18
  6   11294

Кухня

< >
Найсмачніша запіканка з грибами: як приготувати ситну страву
Найсмачніша запіканка з грибами: як приготувати ситну страву
Вчора о 12:25
  215

Блоги

< >
Наталія
 197
Коли вип’ю, то втрачаю контроль над собою Наталія Батракова
© 2003 – 2021
Використання матеріалів pogliad.ua дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на pogliad.ua.
Проект входить в медіагрупу

Фоторепортажі

На Соборній площі Чернівців демонтують головну новорічну ялинку міста
На Соборній площі Чернівців демонтують головну новорічну ялинку міста Сьогодні о 10:40
На Водохреще у храмах Чернівців відбулося освячення води
На Водохреще у храмах Чернівців відбулося освячення води 19 Січ 2021 о 12:19
У терапевтичному відділенні Новоселицької ЦРЛ триває ремонт
У терапевтичному відділенні Новоселицької ЦРЛ триває ремонт 18 Січ 2021 о 12:44

Відеорепортажі

На Соборній площі Чернівців демонтують головну новорічну ялинку міста
На Соборній площі Чернівців демонтують головну новорічну ялинку міста Сьогодні о 10:40
Ремонтувати міжнародну трасу М-19 у Чернівецькій області планують і в 2021 році
Ремонтувати міжнародну трасу М-19 у Чернівецькій області планують і в 2021 році 19 Січ 2021 о 17:56
На Водохреще у храмах Чернівців відбулося освячення води
На Водохреще у храмах Чернівців відбулося освячення води 19 Січ 2021 о 12:19

Меню

  • Чернівці
  • Буковина
  • Україна
  • Світ
  • Політика
  • Гроші
  • Кримінал
  • Здоров'я
  • Освіта
  • Культура
  • Спорт

Редакція

  • Контакти
  • Рекламодавцям
  • Від і дО

Контакти

(0372) 522-080

poglyad.chn@gmail.com

м. Чернівці, пр. Незалежності 96, 6 поверх

Соцмережі

Розробка сайту – Brilliant IT
  • Новини
  • Фото
  • Відео
  • Блоги
  • Інтерв’ю
  • Афіша
  • Life
  • Новини компаній
  • Карта сайту