
Експерти запевняють, що сніданок - чи не найважливіша складова денного харчування. Він є запорукою міцного здоров'я та красивої фігури.
- Багато хто відмовляється від сніданку через те, що вважає його приготування складною та довготривалою справою. Та насправді приготувати смачний і корисний сніданок можна швидко і без зайвих зусиль, - запевняє кухар Аліна Войтюк.
Підготувала Уляна ДЕЛІКАТНА
Бутерброди з фетою та помідорами
- хліб - 2 шт.
- помідор - 1 шт.
- фета - 2 ст. л.
Приготування:
Хліб підсушіть у тостері чи на сковороді. Помідор поріжте. Фету треба розім’яти, перемішати з помідором. Викласти на хліб. Також можна додати листочок базиліку.
Омлет з грибами і овочами
- шампіньйони - 3 шт.
- цибуля - 0,5 шт.
- баклажан - 0,5 шт.
- помідори черрі - 3 шт.
- болгарський перець (червоний) - 1/4 шт.
- яйце - 1 шт.
- молоко - 4 ст. л.
- <базилік
- сіль, перець
- олія
Приготування:
Шампіньйони поріжте тонкими пластинками і обсмажте на олії до золотистого кольору. Додайте до грибів порізану тонкими напівкружальцями цибулю, смажте до напівпрозорості. Додайте інші порізані овочі, смажте до готовності баклажанів, посоліть і поперчіть. У тарілці змішайте яйце з молоком, сіллю і перцем, збийте віничком. Смажте омлет на олії до готовності. На одну половину омлету викладіть овочі з грибами, додайте базилік, накрийте зверху другою половиною омлету.
«Геркулес» з сухорфруктами
- «Геркулес» - 200 г
- молоко - 400 мл
- вода - 400 мл
- інжир, фініки, курага, родзинки - 75 г
Приготування:
До «Геркулес» додайте молоко та воду, сухофрукти. Далі потрібно повільно нагрівати, помішуючи, поки каша не загусне. Готову кашу розділіть на порції і подавайте з молоком.
Сирники
- сир - 250 г
- яйця - 1 шт.
- цукор - 1 ст. л.
- сода або розпушувач - 1 ч. л.
- сіль
Приготування:
Замісіть тісто. Готове тісто розділіть на кілька частин і зліпіть невеликі сирники. Обсмажуйте ваші сирники на олії по 3-5 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки. Подавайте гарячими зі сметаною або варенням.
Ліниві млинці
- лимонний сік - 1 ч. л.
- молоко - 1 скл.
- борошно - 1,5 скл.
- вершкове масло - 2 ст.л.
- цукор - 2 ст. л.
- яйця - 2-3 шт.
- сіль
Приготування:
Змішайте лимонний сік, молоко, сіль, цукор і яйця. У сковороді розтопіть вершкове масло, додайте його до цієї суміші, також додайте борошно і ретельно перемішайте. Викладіть тісто на сковороду і залиште готуватися на 5 хвилин, потім переверніть, обсмажуйте ще 1-2 хвилини. За допомогою лопатки розкришіть тісто на невеликі шматочки і перемішайте. Обсмажуйте ще 3-5 хвилин, після чого подайте зі згущеним молоком, варенням або сиропом.
Жульєн з консервованого тунця
- яйця - 4 шт.
- тунець - 1 банка
- свіжа зелень
- сіль, перець
Приготування:
У форми викладіть тунець і поперчіть. У кожну форму вбийте по яйцю, посоліть і поперчіть. Поставте форми в глибоке деко і налийте воду так, щоб вона доходила до середини форм. Поставте деко в розігріту духовку на 5-10 хвилин. При подачі прикрасьте свіжою зеленню.
Яєчня в томатах
- помідори - 2 шт.
- яйця – 2 шт.
- олія
- начинка: гриби, сир, ковбаса та ін..
- перець
- сіль
Приготування:
Помідори вимийте, обсушіть і акуратно зріжте верхню частину. Ложкою видаліть м'яуш і насіння. Усередині змастіть помідор олією, посоліть, поперчіть, викладіть улюблену начинку і зверху розбийте по яйцю. Намагайтеся не пошкодити жовток. Викладіть помідори в форму, змащену олією, і запікайте в духовці до готовності яйця.
Мафіни «Доброго ранку»
- борошно - 150 г
- борошно із суцільного зерна - 50 г
- вівсяні пластівці - 150 г
- розпушувач тіста - 3 ч. л.
- цукор - 50 г
- мелена кориця - 1 ч. л.
- сушена вишня - 100 г
- банани (достиглі) - 2 шт.
- яйця - 2 шт.
- молоко - 200 мл
- оливкова олія - 3 ст. л.
Приготування:
Банани разом з яйцями розітріть у пюре. Додайте молоко і олію, перемішайте всі мокрі інгредієнти. В іншій великій мисці змішайте сухі інгредієнти. Додайте ягоди, перемішайте. Сушену вишню можна замінити родзинками. З’єднайте обидві маси. У форми для мафінів вставте паперові формочки і розкладіть у них тісто – його має вистачити на 12 штук. Випікайте мафіни 25 хвилин при температурі 180°C.
Незвичайні грінки
- багет
- яйця – 2 шт.
- кілька смужок бекону
- помідори - 1-2 шт.
- кілька маслин
- олія,
- сіль, перець
Приготування:
Багет наріжте. Яйця посоліть, поперчіть і збийте. Умочіть багет в яйце, обгорніть беконом і викладіть на змащене олією деко. На кожну грінку викладіть шматочок помідора і нарізані кружальцями маслини. Поставте в розігріту духовку на 7-10 хвилин.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Залишити коментар