• УКР
  • РУС
  • vidido.ua
  • pogliad.ua
  • Транспорт
  • Нерухомість
  • Робота
Pogliad.ua – Субота, 23 Січня 2021
  • Новини 
    • Чернівці
    • Буковина
    • Україна
    • Світ
    • Політика
    • Гроші
    • Інтерв'ю
    • Кримінал
    • Здоров'я
    • Освіта
    • Культура
    • Спорт
    • Архів
  • Фото
  • Відео
  • Блоги
  • Афіша
  • Пропозиції 
    • Авто
    • Побут
    • Будівництво
    • Гардероб
    • Продукти
    • Послуги
    • Різне
  • Life 
    • Авто
    • Леді
    • Кухня
    • Історія
    • Наука
    • Відпочинок
    • Поради
    • Цікаве
  • Прес-релізи
X
Пошук по сайту
Додати
X
Додати оголошення / новину
Новину на pogliad.ua
Оголошення на vidido.ua
Оголошення в газету Від і дО
Розміщення інформації на ресурсах Від і дО
X

Нове фото


Форма заявки

X
Розміщення оголошення за допомогою форми - це зручний спосіб, який економить Ваш час. Після заповнення заявки з Вами зв'яжеться оператор "Від і дО" з 9-00 до 18-00.
Увага! Останній термін подачі оголошення через сайт - вівторок, 18 год.



Дякуємо за ваш відгук!

Тісто на вареники: як замісити гарне тісто на молоці, воді і кефірі

Кухня
12.01.2021 | 17:58
0
537
Коментувати
Поділитись
Facebook Google+ Twitter Viber Telegram Whatsapp
Роздрукувати
Тісто на вареники: як замісити гарне тісто на молоці, воді і кефірі
Тісто на вареники
ua.depositphotos.com
A A A
Вареники - це гордість української кухні

Вареники - це одне з найбільш впізнаваних страв української кухні, яке відоме у всьому світі. Для приготування цієї страви в тонко розкатане тісто кладуть солодку або солону начинку. Потім краї вареників защипують і кладуть ласощі в киплячу воду. Замішування тіста - найвідповідальніший етап в приготуванні вареників. Якщо тісто буде занадто тонким - начинка може випасти, а вареники із занадто крутим тістом не проваряться повністю.

Тісто для вареників на дріжджах зі сметаною

  • Пшеничне борошно - 500 г.
  • Сметана - 200 г.
  • Вода - 0.25 ст.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Дріжджі - 5 г.
  • Сіль - 1 ч. л.

Дріжджі розпустити в теплій воді. У миску з водою і дріжджами додати сметану, сіль, цукор і перемішати. Додати до продуктів борошно і замісити тісто руками. Якщо тісто не липне до рук - воно готове.

Перекласти тісто в каструлю, накрити рушником і залишити в теплому місці на півгодини.

Дріжджове тісто для вареників з вершковим маслом

  • Борошно - 700 г.
  • Цукор - 4 ст. л.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Сухі дріжджі - 2 ч. л.
  • Вода - 250 г.

У 100 г гарячої води розчинити масло, додати цукор і дрібку солі, розмішувати до однорідності. Охолодити суміш до температури приблизно 40 градусів, розчинити дріжджі. Всипати в миску борошно і поступово додавати 150 г теплої води, замісити тісто. Накрити тісто поліетиленовим пакетом і залишити на 2 години.

Тісто для вареників без яєць

  • Борошно пшеничне - 1 ст.
  • Вода кип'ячена - 100 мл.
  • Рослинна олія - 1 ст. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.

Борошно просіяти на стіл гіркою. У центрі зробити поглиблення, влити воду і замішувати тісто руками. Тісто має бути однорідним і злегка липким. Перекласти тісто в миску і накрити рушником, залишити на 40 хвилин. Потім знову викласти тісто на стіл, зробити поглиблення в центрі. Влити в центр олію і замішувати до повного вбирання олії. Загорнути тісто в харчову плівку і прибрати в холодильник на півтори години.

Заварне тісто для вареників

  • Борошно - 3 склянки.
  • Яйця - 1 шт.
  • Окріп - 1 ст.
  • Рослинна олія - 1 ст. л.
  • Щіпка солі.

Яйце розбити в миску і збити з сіллю і олією. Всипати до яйця 3 склянки борошна і замішувати тісто. Отриману масу залити крутим окропом і замісити тісто спочатку ложкою, а потім руками. Якщо тісто дуже липке - додати трохи борошна. Вимісити тісто до однорідності і пластичності. Після замішування залишити тісто при кімнатній температурі на 20 хвилин і приступити до ліплення вареників.

Теги: кухня – рецепт – рецепти – вареники – тісто

Джерело: Уніан

Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter

Схожі записи

Салати з консервованим тунцем: найсмачніші святкові рецепти
Салати з консервованим тунцем: найсмачніші святкові рецепти
Дивовижні ласощі на святковий стіл: найкращі рецепти десертів
Дивовижні ласощі на святковий стіл: найкращі рецепти десертів
Канапе на новорічний стіл: як приготувати смачні й оригінальні закуски
Канапе на новорічний стіл: як приготувати смачні й оригінальні закуски
Закуски на новорічний стіл: варіанти різних святкових частувань
Закуски на новорічний стіл: варіанти різних святкових частувань
Альвіна Абрамчук
X
Орфографічна помилка в тексті:

Залишити коментар

Мінімальна довжина коментаря 5 символів  Вихід
Unknown user
Мінімальна довжина коментаря 5 символів  Вихід
Unknown user

Популярні новини

Стало відомо, коли в Україну прийдуть справжні морози
Стало відомо, коли в Україну прийдуть справжні морози 29.12.2020 16:14
  0   50536
На Буковині сталася смертельна ДТП
На Буковині сталася смертельна ДТП 17.01 18:47
  0   14549
Українців попередили про погіршення погодних умов
Українців попередили про погіршення погодних умов 27.12.2020 16:37
  0   14046
У річці, поблизу Рима, виявили тіло українки
У річці, поблизу Рима, виявили тіло українки 07.01 23:05
  0   12000
Степанов розповів, яким може бути карантин вже до літа
Степанов розповів, яким може бути карантин вже до літа 19.01 19:18
  6   11586

Кухня

< >
Урізноманітнюємо домашнє меню
Урізноманітнюємо домашнє меню
Сьогодні о 15:27
  170

Блоги

< >
Наталія
 406
Коли вип’ю, то втрачаю контроль над собою Наталія Батракова
© 2003 – 2021
Використання матеріалів pogliad.ua дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на pogliad.ua.
Проект входить в медіагрупу

Фоторепортажі

Серед стародруків краєзнавчого музею Чернівців - Арифметика Леонтія Магницького
Серед стародруків краєзнавчого музею Чернівців - Арифметика Леонтія Магницького Сьогодні о 14:02
В обласній лікарні у Чернівцях розпочали надавати неврологічну допомогу
В обласній лікарні у Чернівцях розпочали надавати неврологічну допомогу Вчора о 16:11
У Чернівцях відбувся Подзвін за полеглим Героєм Олександром Гарбузом
У Чернівцях відбувся Подзвін за полеглим Героєм Олександром Гарбузом Вчора о 13:54

Відеорепортажі

Кращі сейви голкіпера Буковини І. Фіяла у 2020 році
Кращі сейви голкіпера Буковини І. Фіяла у 2020 році Сьогодні о 13:48
Приймала пологи і на печі, і на підводі
Приймала пологи і на печі, і на підводі Сьогодні о 13:24
У Чернівцях відбувся Подзвін за полеглим Героєм Олександром Гарбузом
У Чернівцях відбувся Подзвін за полеглим Героєм Олександром Гарбузом Вчора о 13:54

Меню

  • Чернівці
  • Буковина
  • Україна
  • Світ
  • Політика
  • Гроші
  • Кримінал
  • Здоров'я
  • Освіта
  • Культура
  • Спорт

Редакція

  • Контакти
  • Рекламодавцям
  • Від і дО

Контакти

(0372) 522-080

poglyad.chn@gmail.com

м. Чернівці, пр. Незалежності 96, 6 поверх

Соцмережі

Розробка сайту – Brilliant IT
  • Новини
  • Фото
  • Відео
  • Блоги
  • Інтерв’ю
  • Афіша
  • Life
  • Новини компаній
  • Карта сайту