
33-річна Крістіна Дольник створює торти, які вражають своєю реалістичністю. Фото її кондитерських робіт у соцмережах набирають тисячі вподобань, а замовлення розписані на роки. У "солодке плавання" киянка подалася після весілля сестри. Вона допомагала готувати весільний торт, пише "Вечірній Київ".
- Одразу скажу, що до цього я не займалась випічкою і погано орієнтувалась навіть в елементарних процесах. Але, по-перше, не могла відмовити сестрі. По-друге, така пропозиція стала для мене своєрідним викликом: зможу чи ні. Саме після весільного торта для сестри у мене й почали з'являтись перші замовлення. Тому я без вагань вирішила звільнитись із банку, - пригадує жінка.
Солодкому мистецтву колишня банкірка навчалася самостійно. Освоювала сферу на власних помилках.
- Я просто шукала рецепти у Google, навіть не завжди дивлячись відеоуроки. Наприклад, уявила собі, що весільний торт сестри повинен бути у біло-голубих відтінках, і шукала банально в інтернеті будь-який білосніжний крем. Про сумісність інгредієнтів я тоді особливо не думала. І таки помилилась, бо поєднала Бізе із мармеладом, і воно підступно просочилось у коржі. Але гості цього не помітили, - розповіла кондитерка.
Вартість та час приготування торта залежить від декору. В середньому 1 кг з декором коштує від $70-90 й готується близько трьох днів.
- Найдорожчим виробом був чотирикілограмовий шоколадний корабель - 29 тисяч гривень. Восьмикілограмовий торт у вигляді ферми вартував 16 тисяч, ваза з квітами - близько 8 тисяч, невеличкий акваріум - майже 6 тисяч, - зауважила жінка.
Фото: instagram.com/dolnyk.art.cake
Джерело: Вечірній Київ
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Залишити коментар