
Повидло з персиків
Інгредієнти: 1 кг персиків (без кісток), 1 кг цукру.
Спосіб приготування:
Персики вимити, розрізати навпіл та вийняти кісточки. Викласти в скляний посуд, пересипавши цукром, та залишити на ніч. Перелити персики з соком у каструлю та довести до кипіння. Проварити 5 хвилин та зняти з вогню, залишити на 5 годин. Потім знову доводимо до кипіння та кип'ятимо 15 хвилин та знову відкладаємо на 5 годин. Ще раз доводимо до кипіння та варимо 20 хвилин. Гаряче варення заливаємо в підготовлені банки та закупорюємо.
Повидло з абрикосів
Інгредієнти: 2 кг абрикосів, 1 кг цукру, 100 г води.
Спосіб приготування:
Абрикоси вимити, вийняти кісточки. В каструлю засипати абрикоси, цукор та воду. Довести до кипіння та проварити 20 хвилин. Зняти з вогню та охолодити. Повторити так 4 рази. Гарячий конфітюр заливаємо у підготовлені банки та закупорюємо.
Варення з чорної смородини
Інгредієнти: 2 кг чорної смородини, 2 кг цукру.
Спосіб приготування:
Ягоди перебрати, помити та дати секти зайвій воді. Висипати ягоди з цукром у каструлю, доводимо до кипіння. Щойно конфітюр закипить, слід додати сік лимон та варити ще 10 хвилин. Гаряче варення заливаємо в підготовлені банки та закупорюємо.
Малиновий конфітюр
Інгредієнти: 3 кг малини, 2 кг цукру.
Спосіб приготування:
Ягоди почистити та помити. Дати стекти зайвій воді. Малину висипати в каструлю та додати 1/3 частини цукру, залишити на 2 години. Закип'ятити конфітюр та проварити 5 хвилин, зняти з вогню та додати цукор, який залишився, та розмішувати до його розчищення, охолодити. Повторити нагрів ще 2 рази. Гарячий конфітюр заливаємо в підготовлені банки та закупорюємо.
P.S. При варінні варення постійно потрібно розмішувати дерев'яною ложкою. Гарячі закриті банки з варенням перевертайте кришкою донизу та залишайте на ніч.
Смачного!!!
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Залишити коментар