
- Перше, на що потрібно звертати увагу, купуючи кондитерські вироби, - це дата виготовлення та термін придатності. Що менше простояв товар, то він якісніший, і, навпаки, коли термін придатності закінчується, то відповідно товар вже не такий свіжий. За кордоном перед завершенням терміну придатності товари роздають навіть безкоштовно. У нас же все по-іншому, продають до останнього, а то й перебивають дату. А тому на термін придатності треба дивитися дуже уважно, чи він не переклеєний, - розповідає в. о. начальника Держінспекції з питань захисту прав споживачів у Чернівецькій області Надія Кутиніна.
- На кондитерські вироби покупці скаржаться неодноразово. Особливо потрібно звертати увагу на цукерки з горішками, тому що часто бувало, особливо теплої пори, коли в них заводилися черв’яки. Якщо розгорнули цукерку, а на ній є пліснява, чи відчувається згірклий запах - це свідчить, що товар неякісний. Невластивий смак і невластивий запах так само свідчать про те, що товар не можна споживати.
Солодкі ласощі з гіркими цінами
- Якщо солодощі чи печиво поламане чи деформоване – то це є непридатний харчовий продукт. Зараз у новому технічному законі йдеться, якщо товар має якісь недоліки, значить, він не має товарного вигляду, а товари, які не мають товарного вигляду, не повинні реалізовуватися. Після покупки потрібно попробувати продукт, чи має він властивий даному виду продукції смак, запах, вигляд, - продовжує фахівець. - Важливо уважно читати маркування і склад продукції. Якщо у складі є пальмова олія, я б не рекомендувала купувати такий продукт, якщо там сім-вісім «Ешок», так само краще відмовитися від покупки.
Краще підбирати продукцію, яку виготовляють згідно з вимогами ДСТУ. І ще одне, краще обирати продукт, в якому термін придатності менший. Адже що довше може зберігатися продукт, то більше в ньому «Ешок» та інших не надто корисних речовин.
Уляна ДЕЛІКАТНА
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Залишити коментар