
Джем зі слив – смачна солодка заготовка на зиму. Рецепт його приготування в домашніх умовах доволі простий. Сливовий джем оцінять не лише любителі попити чайку, він ще й буде гарним наповненням для різного печива, пиріжків чи булочок.
Сливовий джем з лимонною кислотою
- Сливи - 1 кг
- Цукор - 1 кг
- Вода - 0,5 ст.
- Лимонна кислота - 0,5 ч.л.
Помити сливи й видалити кісточки. Залити їх водою і покласти на плиту.
Довести сливи до кипіння і варити впродовж 15-20 хвилин. Коли мине вказаний час, засипати у каструлю склянку цукру, все перемішати. Після того, як розчиниться цукор, додати ще склянку цукру і продовжувати цю процедуру до розчинення всього цукру.
Потім варити джем на середньому вогні, помішуючи, приблизно 40-45 хвилин.
Приблизно за 5 хвилин до готовності джему всипати лимонну кислоту. Готовий сливовий джем розлити по чистих простерилізованих банках і закрити кришками. Дати охолонути.
Джерело: Уніан
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Залишити коментар