• УКР
  • РУС
  • vidido.ua
  • pogliad.ua
  • Транспорт
  • Нерухомість
  • Робота
Pogliad.ua – П’ятниця, 24 Березня 2023
  • Новини 
    • Чернівці
    • Буковина
    • Україна
    • Світ
    • Політика
    • Гроші
    • Інтерв'ю
    • Кримінал
    • Здоров'я
    • Освіта
    • Культура
    • Спорт
    • Архів
  • Фото
  • Відео
  • Блоги
  • Афіша
  • Пропозиції 
    • Авто
    • Побут
    • Будівництво
    • Гардероб
    • Продукти
    • Послуги
    • Різне
  • Life 
    • Авто
    • Леді
    • Кухня
    • Історія
    • Наука
    • Відпочинок
    • Поради
    • Цікаве
  • Прес-релізи
X
Пошук по сайту
Додати
X
Додати оголошення / новину
Новину на pogliad.ua
Оголошення на vidido.ua
Оголошення в газету Від і дО
Розміщення інформації на ресурсах Від і дО
X

Нове фото


Форма заявки

X
Розміщення оголошення за допомогою форми - це зручний спосіб, який економить Ваш час. Після заповнення заявки з Вами зв'яжеться оператор "Від і дО" з 9-00 до 18-00.
Увага! Останній термін подачі оголошення через сайт - вівторок, 18 год.



Дякуємо за ваш відгук!

Рецепти приготування риби від кулінарного експерта Юлії Харик

Новини
21.09.2014 | 16:32
3
7738
Коментувати
Поділитись
Facebook Twitter Viber Telegram Whatsapp
Роздрукувати
Рецепти приготування риби від кулінарного експерта Юлії Харик
Добра риба - смачна юшка
korisni-porady.co.ua
A A A
Завдяки хорошим та перевіреним рибним рецептам від професійного кухаря Юлії Харик, вдало проведете час на кухні

Чи може бути щось смачніше за рибу із хрумкою скоринкою? Зазвичай купуємо додому свіжого не дзеркального коропа (після чищення шкірочка риби ніжніша, ніж у дзеркального). Нарізані шматки присмачуємо сумішшю із солі, чорного перцю та великою кількістю цибулі, нарізаної напівкружальцями. Ставимо під прес і залишаємо маринуватися у холодильнику на ніч або декілька годин. Опісля обвалюємо у кукурудзяному борошні і смажимо на олії. Смакота виходить! Але це все, мабуть, надто просто для справжніх гурманів, тож подаємо святково-хитрі рецепти від кулінарного експерта «Погляду» Юлії Харик.

Стейк з риби

Інгредієнти: 4 стейки горбуші, 2 середніх помідорчики, 1 ч. л. приправи до риби, 1 ст. л. лимонного соку, по 1 ст. л. олії для маринаду та смаження.

Спосіб приготування:

З приправи, олії та лимонного соку зробіть маринад. Ним ретельно натріть стейки та залиште на 2-3 години в холодильнику.

На невеликій кількості олії обсмажте рибу, по дві хвилини з кожного боку.

Помідори наріжте шматочками, викладіть їх на рибу, трішки посоліть та тушіть під кришкою 7-10 хвилин.

Лосось із броколі

Інгредієнти: філе лосося, голівка броколі, 2-3 ч. л. нежирного йогурту (можна й без нього), 2 ст. л. олії, лимонний сік, сіль, перець, 2-3 зубчики часнику, кунжут.

Спосіб приготування:

Броколі слід розібрати на суцвіття, проварити 2-3 хвилини. Рибу посолити, поперчити, збризнути лимонним соком.

Приготуйте заправку: йогурт, кунжут, олію, сіль змішайте, додайте вичавлений часник.

На фольгу викладіть рибу, броколі, полийте заправкою, загорніть фольгу і поставте в духовку.

Випікати при температурі 180ºС 10-15 хвилин.

Ця страва дуже проста і швидка в приготуванні, до того ж корисна!

Філе лосося із солодким перцем

Інгредієнти: 2 стейки філе лосося, 2 ст. л. лимонного соку, 4 шт. болгарського перцю, цибулина, зубчик часнику, 100 мл бульйону, сіль, мелений чорний перець, 3 ст. л. олії без запаху.

Спосіб приготування:

Філе помити і скропити лимонним соком. Солодкий перець почистити і нарізати смужками. Обчищену цибулю нарізати кружальцями, а часник – необхідно розрізати навпіл і натерти ним форму, в якій будете запікати рибу.

Духовку нагрійте до 200º С. Перець і цибулю покладіть у форму, влийте бульйон. Філе посоліть і поперчіть. Потім його слід викласти на овочі і зверху полити олією. Накрийте кришкою або фольгою і поставте на 20-30 хвилин у духовку. Смачного!

Рибні палички

Інгредієнти: 300-400 г філе хека, невеликий шматочок білого хліба, молоко, 2 ст. л. розтопленого вершкового масла, куряче яйце, трошки зелені, приправа для риби, сіль, мелений чорний перець, панірувальні сухарі, 2 ст. л. манки.

Спосіб приготування:

Хліб замочіть у молоці. Рибу слід перемолоти на м’ясорубці разом із хлібом, але молоко відцідіть. У фарш додайте яйце, манку, зелень, вершкове масло, приправу, сіль, перець. Все добре перемішайте і дайте настоятися близько 10 хвилин. Потім мокрими руками сформуйте палички або круглі котлети і добре запаніруйте їх у сухарях. Готові палички поставте у холодильник на 10 хвилин. Потім смажте їх на невеликій кількості олії до золотистого кольору. Спершу викладайте на серветку, щоб вони увібрали надлишок олії. Якщо їх вийшло надто багато, то частину з них можна залишити у морозильній камері і обсмажити наступного разу.

Сьомга, запечена з лимоном і анісом

Інгредієнти: 700 г сьомги, лимони, оливкова олія, морська сіль, 3 ч. л. анісу.

Спосіб приготування:

Філе сьомги помийте, обсушіть і покладіть на деко, яке перед цим вкрили папером для запікання і трішки змастили олією.

Полийте рибу декількома ложками оливкової олії і соком півлимона, посипте морською сіллю і анісом.

Другу половину лимона наріжте кружальцями і викладіть на рибу.

Так залиште рибу на 15-20 хвилин, а потім кладіть у розігріту духовку на 40 хвилин і запікайте при 200℃.

Ця риба смачна як гаряча, так і холодна. Подати можна з гарніром або зі свіжими овочами. Смачного!

P.S. У поданих рецептах дорогі види риби можна замінити будь-якими мороженими чи охолодженими морськими, не включаючи озерні чи річкові.

Корисні поради

Якщо у риби мутні очі чи сірі зябра – проходьте повз прилавка

1. Щоб напевно бути впевненими у свіжості риби, потрібно купувати її живою. У спеціалізованих магазинах можете знайти декілька сортів риби в акваріумах.

2. В ідеалі, у свіжої риби зябра яскраво-червоного кольору, а у деяких сортів – темно-червоні. Якщо бачите, що зябра посіріли або почорніли – проходьте повз прилавка.

3. Зверніть увагу на очі риби. Якщо вони висохли, випали або виглядають мутними – рибка вже не першої свіжості. У тієї риби, яка підходить для вживання, очі ясні і прозорі.

4. Якщо принюхавшись, ви почуєте різкий «рибний запах» – це привід відмовитися від покупки. Свіжа риба практично не містить ніяких запахів, крім ледь вловимого аромату моря.

5. Луска риби, яка буквально годину тому потрапила на прилавок, виглядає чистою і блискучою. Якщо риба виловлена в морі – на ній не повинно бути слизу, для прісноводних видів це припустимо.

6. Також можна обирати рибу за щільністю м’яса. Потрібно провести невеликий тест – натиснути пальцем на тушу. Побачили вм’ятину, значить, риба не свіжа. А якщо вона швидко відновила форму – можете брати, адже м’ясо свіжої риби дуже пружне.

7. Купуючи рибу мокрого заморожування, дивіться, щоб лід, який її покриває, був схожий на глазур, і щоб на ньому не було пошкоджень, які свідчать про повторне заморожування. Риба сухого і мокрого заморожування повинна бути тверда на дотик, без найменших ознак розм’якшення. Не варто брати рибу з білими плямами або ділянками, що поміняли колір: це свідчить про обмороження або зіпсутість. Скорчене рибне філе повідомляє про те, що його неодноразово розморожували і знову заморожували.

Теги: риба – кухня – приготування – поради – рецепти

Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter

Схожі записи

Рибку до пива будь-де краще не купувати
Рибку до пива будь-де краще не купувати
З кабачків, як і з картоплі, можна приготувати безліч різноманітних страв
З кабачків, як і з картоплі, можна приготувати безліч різноманітних страв
Як приготувати добрий гуцульський бануш, радять буковинські кулінари
Як приготувати добрий гуцульський бануш, радять буковинські кулінари
Як приготувати піцу з пишного тіста й соковитої начинки
Як приготувати піцу з пишного тіста й соковитої начинки
krystik (krystik)
X
Орфографічна помилка в тексті:

Залишити коментар

Мінімальна довжина коментаря 5 символів  Вихід
Unknown user
1
1 21.09.2014 15:10:03
Очень полезная статья. Ведь мы с нашими доходами каждый день едим лосось, семгу, горбушу...Уж прям и не знаем как готовить, а то все приелось!!!Вы б статью написали как прокормить семью из 3 человек на 1000 грн.
Відповісти
Повар
Повар 21.09.2014 21:14:04
Користувач 1: Очень полезная статья. Ведь мы с нашими доходами каждый день едим лосось, семгу, горбушу...Уж прям и не знаем как готовить, а то все приелось!!!Вы б статью написали как прокормить семью из 3 человек на 1000 грн.В точку. Нам что попроще, например блюда из картофеля и тыквы.З.Ы. Если бы сие чудо приобрел, то явно рецепт был бы взят не из этого ресурса.
Відповісти
сонцеясний
сонцеясний 21.09.2014 23:10:25
Мне в блюдах лососевые больше нравятся малосольные или маринованные т.е. без термообработки. К предыдущим комментаторам +100
Відповісти
Мінімальна довжина коментаря 5 символів  Вихід
Unknown user
Ми на зв’язку!

Популярні новини

На Буковині зареєстрували перехід релігійної громади з УПЦ до ПЦУ
На Буковині зареєстрували перехід релігійної громади з УПЦ до ПЦУ 14.03 14:01
  0   8116
На зупинці Дріжджзавод у Чернівцях раптово помер водій автобуса
На зупинці Дріжджзавод у Чернівцях раптово помер водій автобуса 10.03 16:27
  1   6334
За добу у місті Чернівці трапилося три аварії з потерпілими
За добу у місті Чернівці трапилося три аварії з потерпілими 10.03 11:55
  0   5935
Викрили буковинця, який організував незаконне переправлення осіб через кордон
Викрили буковинця, який організував незаконне переправлення осіб через кордон 24.02 16:54
  0   5903
Гірськими стежками прямували до ЄС: на Буковині вкотре спіймали ухилянтів
Гірськими стежками прямували до ЄС: на Буковині вкотре спіймали ухилянтів 28.02 16:32
  4   5361
© 2003 – 2023
Використання матеріалів pogliad.ua дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на pogliad.ua.
Проект входить в медіагрупу

Фоторепортажі

У Чернівцях пройшов чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту в приміщеннях
У Чернівцях пройшов чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту в приміщеннях Сьогодні о 15:11
Вагітна файна, як та писанка
Вагітна файна, як та писанка 22 Бер 2023 о 16:16
На Буковині ліквідували масштабну лінію виробництва фальсифікованого елітного алкоголю та кави
На Буковині ліквідували масштабну лінію виробництва фальсифікованого елітного алкоголю та кави 22 Бер 2023 о 16:05

Відеорепортажі

Цьогоріч у Чернівецькій області планують висадити 2,1 млн сіянців
Цьогоріч у Чернівецькій області планують висадити 2,1 млн сіянців 22 Бер 2023 о 10:25
У Чернівцях триває облаштування тротуару на вулиці Університетській
У Чернівцях триває облаштування тротуару на вулиці Університетській 21 Бер 2023 о 15:28
Чоловік із гранатою прийшов у чернівецький суд: подробиці від поліції
Чоловік із гранатою прийшов у чернівецький суд: подробиці від поліції 17 Бер 2023 о 17:07

Меню

  • Чернівці
  • Буковина
  • Україна
  • Світ
  • Політика
  • Гроші
  • Кримінал
  • Здоров'я
  • Освіта
  • Культура
  • Спорт

Редакція

  • Контакти
  • Рекламодавцям
  • Від і дО

Контакти

(050) 374-25-22

[email protected]

м. Чернівці, пр. Незалежності 96, 6 поверх

Соцмережі

Розробка сайту – Brilliant IT
  • Новини
  • Фото
  • Відео
  • Блоги
  • Інтерв’ю
  • Обзор
  • Life
  • Новини компаній
  • Карта сайту