
В Україні поступово дорожчає цукор. Для цього є дві причини, вважають експерти.
За інформацією ТСН, першою причиною здорожчання цукру експерти називають "необґрунтовані спекуляції щодо можливого дефіциту цукру в новому сезоні".
Друга причина – подальша девальвація гривні. Адже дорожчають імпортні складові виробництва. Лише у жовтні цього року оптова ціна на солодкий пісок зросла на 12%.
Зазначимо, якщо ще місяць тому у черінвецьких супермаркетах цукор вартував максимум 11-12 гривень за кілограм, то нині бачимо на ціннику 16-19 гривень.
Тим часом у Міністерстві аграрної політики та продовольства запевняють, що наразі немає підстав для зростання ціни на цукор, оскільки внутрішнє виробництво перевищує попит.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Залишити коментар