Не зрадити в новорічну ніч православній традиції постити перед Різдвом допоможуть рецепти монастирської кухні та ноу-хау від священиків і професійних кухарів. Про це йдеться в сюжеті ТСН.
У час дії заборони на м'ясо, сир, молоко та яйця, в монастирі радять харчуватися простішими та здоровішими стравами. До прикладу, грибним супом, кашею та узваром. Із делікатесів пропонують рибний шашлик – із форелі або коропа. Кажуть, він готується значно швидше за м'ясний, а засвоюється організмом незрівнянно ліпше.
Економні рецепти до новорічного столу
Священик о. Георгій на родинний новорічний стіл власноруч готує суші. Замість сиру використовує тофу. А свято, замість гучних веселощів, пропонує присвятити вдумливому підбиттю підсумків минулого року та побудові планів на наступний.
На професійній кухні кажуть, що відтворити з вегетаріанських продуктів більшість традиційних страв, включно із салатом олів'є та шубою, не становить великої проблеми. Рибні продукти там замінюють морською капустою, звичайний майонез – пісним, а м'ясо – рослинною ковбасою. Та запевняють, що різниці в смаку при правильному приготуванні – практично не відчувається.
Відео: ТСН
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Залишити коментар