Їжа та кулінарія

Підготуйте найсмачніший м’ясний хлібець у вашому повітрян

Приготуйте ідеальну м’ясну запіканку у фритюрниці

Вона буде красиво підрум’янена і соковита менш ніж за 20 хвилин.

М’ясна запіканка – це одна з тих ностальгійних страв, яка насправді заслуговує на відновлення. Хоча в останні часи вона втратила популярність, її не потрібно порівнювати з сумнівною масою напівсирого сірого м’яса з вашого юності. Навпаки, вона може перетворитися на красиво підрум’янену, соковиту страву, яка швидко готується, якщо приготувати її у вашій фритюрниці.

Приготування м’ясної запіканки у фритюрниці – це цілком переважний досвід порівняно з традиційним методом у духовці. Духовка не йде в жодне порівняння з ефективністю фритюрниці! Як багато домашніх кухарів, я прагну страв, які є і смачними, і швидкими. Термін “смачні” тут має велике значення; в іншому випадку я міг би легко обмежитися розігрівом їжі в мікрохвильовій печі (і тоді я залишився б без професії). Конвекційна система обігріву фритюрниці сприяє швидкому приготуванню та відмінному підрум’яненню, значно скорочуючи середній час приготування м’ясної запіканки в духовці (яка може тривати до години). Тому це відмінна альтернатива.

Як приготувати м’ясну запіканку у фритюрниці

Хоча я надаю рецепт нижче, специфіка того, який рецепт м’ясної запіканки ви оберете, досить гнучка. Основним чинником є розміри вашої фритюрниці. Якщо ваша звичайна підготовка передбачає два кілограми фаршу, сформованого в хлібочку завдовжки 30 сантиметрів, ви зіштовхнетесь з обмеженням, якщо кошик фритюрниці вимірює лише 25 сантиметрів по діагоналі. У цьому випадку вам потрібно буде або сформувати вищий хліб, або обрати два менші.

Для моєї м’ясної запіканки я дрібно натер половину жовтої цибулі в великий змішувальний посуд, додавши сіль і різноманітні сухі приправи разом з панірувальними сухарями. Я змішав ці інгредієнти і залишив їх на короткий час, щоб сухі компоненти вбрали вологу з цибулі. Після цього я додав кілограм яловичого фаршу і яйце, поки суміш не стала однорідною.

В залежності від ефективності попереднього розігріву вашої фритюрниці, може бути доцільно попередньо розігріти; моя вимагає лише хвилину, тому я зазвичай пропускаю цей етап. Поширено, що люди готують свої м’ясні запіканки у формі для випікання, особливо в духовці, де тривале перебування у сухому повітрі може призвести до висихання. Однак, я не рекомендую цього у фритюрниці: використання каструлі збільшить час приготування і затримає вологу, заважаючи отримати хрустку скоринку. М’ясна запіканка, приготована у фритюрниці, розвиває тонку, але смачну скоринку ззовні, зберігаючи при цьому соковитий внутрішній шар. Використання каструлі лише ускладнить отриманий результат.

Сформуйте м’ясну запіканку у вподобану вами форму і обережно покладіть її у кошик. Якщо вона втратить свою форму під час перенесення, ви можете легко відновити її, як тільки вона стабілізується. Встановіть фритюрницю на режим “запікання” при 190°C на 15 хвилин, перевернувши хліб після 10 хвилин для рівномірного підрум’янення. Використовуйте термометр для м’яса, щоб перевірити готовність; в центрі температура повинна становити 68°C. Якщо у вашому рецепті є додаткове м’ясо, будьте готові до тривалого часу приготування. Після завершення дайте м’ясній запіканці відпочити близько 10 хвилин, оскільки подальше приготування підвищить внутрішню температуру до 71°C.

Хоча я не використовую соус з кетчупу, ви можете сміливо змастити цим кислуватим топінгом під час останніх п’яти хвилин приготування, одразу після перевертання хліба, якщо вам подобається цей солодко-солоний глазур. Наріжте м’ясну запіканку для подачі разом зі свіжим салатом та солодкою кукурудзою. У закритій ємності в холодильнику ваші залишки залишатимуться свіжими до п’яти днів.

Рецепт м’ясної запіканки у фритюрниці

Інгредієнти:

– ½ жовтої цибулі
– 3 столові ложки панірувальних сухарів
– ¾ чайної ложки солі
– ⅛ чайної ложки MSG
– 1 чайна ложка соусу Ворчестершир
– ½ чайної ложки рибного соусу
– 1 чайна ложка часникового порошку
– ½ чайної ложки сушеного кропу
– ½ чайної ложки кайенського перцю (або чилі)

– 1 кілограм сирого яловичого фаршу
– 1 яйце

Інструкції:

1. Дрібно натріть цибулю в велику миску за допомогою терки або мікропланки. Змішайте з наступними восьми інгредієнтами і дайте суміші постояти п’ять хвилин. Додайте фарш і яйце, перемішуючи до однорідності.

2. Встановіть фритюрницю на режим “запікання” при 190°C. Сформуйте м’ясну суміш у хліб і обережно покладіть його в кошик фритюрниці. Готуйте 10 хвилин, потім переверніть хліб. Готуйте ще п’ять хвилин. Внутрішня температура повинна досягти 68°C. Якщо це ще не так, продовжуйте готувати ще три хвилини і знову перевірте температуру. Дайте відпочити 10 хвилин перед нарізкою.

Схожі публікації

Як приготувати блінчики: покроковий рецепт з рекомендаціями

Volodymmyr

Не відмовляйтесь від залишків, перетворіть їх на піцу.

Volodymmyr

Чи можна їсти каштани: усе, що потрібно знати

Volodymmyr