Випічка виходить трохи вологою, ніжною та повітряною всередині
Літній легкий пиріг зі свіжою полуницею випікається за простим рецептом. Головне – добре збити яйця і довго не вимішувати тісто, щоб воно не осіло. Випічка виходить трохи вологою, ніжною та повітряною всередині, а згори прикрашена полуницею з хрусткою скоринкою.
Складники: борошно – 200 г; яйця – 2 шт.; цукор – 150 г (+1 ст. л. для посипання пирога); молоко – 60 г; сметана 20% – 60 г; олія – 60 г; розпушувач – 9 г; ванільний цукор – 1 пакетик; полуниця свіжа – 250 г; сіль – щіпка.
Приготування
- Збийте блендером яйця з цукром, ванільним цукром та сіллю до білої пишної маси. Поступово влийте молоко, сметану, олію і перемішайте блендером.
- Всипте просіяне борошно з розпушувачем. Акуратно за допомогою лопатки вимішуйте тісто знизу вгору.
- Полуницю помийте, висушіть. Ягоди розріжте навпіл.
- Дно форми застеліть пергаментом, змастіть вершковим маслом і присипте трохи борошном.
- Вилийте тісто у форму, лопаткою розрівняйте тісто. Зверху викладіть полуницю, присипте цукром.
- Випікайте пиріг у заздалегідь розігрітій духовці за температури 180 градусів 40 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою. Пирогу дайте повністю охолонути у формі. Готовий пиріг посипте цукровою пудрою.
Поради
- Усі інгредієнти використовуйте кімнатної температури.
