Смакуйте яйця Скоча в аерофритюрниці цього Великодня
Фарбування варених яєць на Великдень виглядає дуже привабливо і, безумовно, приносить задоволення, але цього року подумайте про те, щоб прикрасити свої яйця чимось ще більш смачним: ковбасою. Яйце Скоча є одним з найприємніших способів приготування варених яєць. Зазвичай їх смажать у глибокій олії, щоб зберегти їх неперевершену форму, але цей варіант мінімізує використання олії та безлад, використовуючи аерофритюрницю. Ось рецепт приготування хрустких, соковитих яєць Скоча в аерофритюрниці.
Що таке яйце Скоча?
У своїй основі яйце Скоча є чарівно простим: це варене яйце, обгорнуте в приправлену ковбасу. Це важке частування, обгорнуте в панірувальні сухарі, смажать, щоб ковбаса досягла ідеальної готовності. Щасливий споживач може розбити смачну, м’ясну оболонку, щоб виявити красиво приготовлене яйце в центрі. Це, по суті, портативний сніданок.
Крім основ, є багато можливостей для індивідуальних налаштувань. Додайте спецій до ковбаси зі своїми улюбленими травами чи приправами. Також можна додати хрусткий бекон, обсмажені цибулі або нарізану шинку в суміш. Підніміть панірувальні сухарі щіпкою кайенського перцю або посипте їх кунжутним насінням. Дайте волю креативності або виберіть мінімалістичний підхід, щоб дати простір поєднанню ковбаси та яєць.
У цьому процесі я зовсім відмовляюся від традиційної сковороди на користь аерофритюрниці. Процес підготовки залишається подібним, але щоразу, коли я можу вибрати компактну конвекційну одиницю для столу, я скористаюсь можливістю. Цей метод не тільки спрощує приготування їжі з мінімальним споживанням олії, але також спрощує процес прибирання, рятуючи мою скромну однокімнатну квартиру від аромату метушливої кухні.
Як приготувати яйця Скоча
1. Відваріть свої яйця
Найкращий спосіб зварити яйця — це метод, який ви любите найбільше. Особисто я варю яйця на парі близько 12 хвилин, в результаті чого виходить ніжний жовток, що радує кремовою текстурою. Ці яйця продовжать готуватися в аерофритюрниці, тому трохи недоваривши їх, ви досягнете ідеального варення, коли вони будуть повністю готові. Після приготування дайте яйцям охолонути і очистіть їх.
2. Приготуйте суміш ковбаси
Щоб зберегти паніровку з ковбаси ніжною, я люблю додавати зволожені панірувальні сухарі до суміші. Я змішую дві столові ложки приправленої суміші для фаршування з двома столовими ложками гарячої води в великій мисці, щоб досягти цього. Додайте ваш вибір молотої ковбаси — м’якої чи гострої, залежно від ваших смакових вподобань. Приправте сіллю та додатковими спеціями, змішуючи до повного з’єднання.
3. Загорніть яйця
Розпочніть з приблизно 125 грамів борошна в мисці для обсипання. Обваляйте кожне яйце в борошні, створюючи легке покриття, яке допомагає ковбасі міцно триматися. Розділіть суміш ковбаси на чотири порції, хоча ви можете впоратися з покриттям п’яти яєць тоншими шарами.
Покладіть аркуш харчової плівки на рівну поверхню. Помістіть одну порцію суміші ковбаси на плівці та накрийте її ще одним аркушем. Стисніть суміш ковбаси в шестидюймову котлету. Зніміть верхній шар і покладіть обваляне в борошні яйце в центрі. Використовуючи краї харчової плівки, обгорніть яйце ковбасою. Використовуючи пальці за межами плівки, переконайтеся, що ковбаса рівномірно покриває яйце, і щільно закрийте краї.
Після того як яйце буде надійно закріплене, розгорніть його і покладіть на решітку, щоб відпочити, поки ви повторюєте цей процес з іншими яйцями.
4. Обваляйте зовні в паніровці
У вас вже повинно бути трохи надлишкового борошна від початкового обвалювання. В окремій мисці розбийте сире яйце, а в іншій мисці підготуйте панірувальні сухарі. Приправте панірувальні сухарі сіллю та будь-якими улюбленими травами чи спеціями. Беручи по одному яйцю за раз, обваляйте його ретельно в борошні, потім вбитому яйці, а потім покрийте його панірувальними сухарями. Поверніть кожне яйце на решітку і продовжуйте з іншими. Розігрійте аерофритюницю до 175°C у режимі «смажити», даючи паніровці осісти приблизно п’ять хвилин у цей час.
5. Смажте яйця Скоча в аерофритюрниці
За допомогою спрею для олії акуратно покрийте яйця кулінарною олією, обертаючи їх обережно за потреби для рівного покриття. Якщо спрею для олії немає, ви можете використовувати кулінарну кисть, щоб нанести олію. Помістіть яйця в аерофритюницю і готуйте 20–25 хвилин, перевертаючи їх у останні п’ять хвилин для досягнення рівного золотистого кольору.
Щоб перевірити готовність, термометр можна використовувати, щоб перевірити шар ковбаси, який повинен показувати 70°C для свинини. Дайте яйцям Скоча охолонути протягом кількох хвилин на чистій решітці, перш ніж розламати їх.
Ці яйця Скоча дуже задовольняють. Особисто я віддаю перевагу сумішам свинячої ковбаси з насінням фенхелю, але закликаю вас вибрати те, що вам до вподоби. Насолоджуйтесь ними самостійно, в парі з тостом або навіть з краплею кислуватого кетчупу. Ось і святкове яйце, яке варто відзначати! Тільки не намагайтеся сховати ці коштовності в саду.
Рецепт яєць Скоча в аерофритюрниці
Інгредієнти:
– 5 яєць, з яких 4 відварені та очищені
– 2 столові ложки суміші для фаршування
– 1 смужка бекону, дрібно нарізана
– 450 грамів молотої ковбаси
– ½ чайної ложки солі
– 1 чайна ложка сухих трав (таких як петрушка, шавлія або розчавлений розмарин)
– 65 грамів борошна
– 40 грамів панірувальних сухарів, консервованих або свіжих
– ½ чайної ложки солі
– Нейтральна кулінарна олія для розпилення на яйця
Інструкції:
1. У великій мисці зволожте суміш для фаршування 2 столовими ложками гарячої води. Додайте подрібнений бекон, ковбасу, сіль та сухі трави до однорідності.
2. Покладіть борошно в миску. Легко обваляйте кожне яйце в борошні, потім розмістіть їх на решітці для охолодження на піддоні. Залиште миску з надлишковим борошном.
3. Розділіть суміш ковбаси на чотири порції. Розкладіть аркуш харчової плівки на робочій поверхні та покладіть одну порцію ковбаси на нього, накривши ще одним аркушем харчової плівки зверху. Розплющте ковбасу у котлету діаметром шість дюймів. Обережно зніміть верхній шар плівки і покладіть обвалене в борошні яйце в центр. Використовуйте харчову плівку, щоб щільно загорнути яйце в ковбасу, переконавшись, що шов добре зліплений. Поверніть обгорнуте яйце на решітку та повторіть з іншими яйцями.
4. У вас уже є борошно в одній мисці. В іншій мисці збийте сире яйце. Об’єднайте панірувальні сухарі та половину чайної ложки солі в третій мисці. По одному яйцю за раз, ретельно обваляйте його в борошні, занурте в яйце, а потім покрийте панірувальними сухарями перед поверненням на решітку. Розігрійте аерофритюницю до 175°C у режимі «смажити» та дайте паніровці висохнути приблизно на п’ять хвилин.
5. Використовуючи спрей для олії, щедро змастіть яйця олією. Перемістіть яйця в аерофритюницю та готуйте 20-25 хвилин, перевертаючи їх під час останніх п’яти хвилин. Дайте охолонути на решітці протягом кількох хвилин перед подачею.