Приготування зимового BLT з насиченим томатним соусом
Пересуваючись по області яскравих томатних смаків, поки сезон зростання ще на горизонті, може бути справжньою загадкою. Коли весна розкривається своїми енергійними квітами та обіцяним сонячним світлом, перспектива насолодитися місцевими сонячно-визрілими помідорами залишається спокусливо віддаленою. Проте привабливість трійки бекон, салат і помідор починає настійливо кликати. Замість того, щоб вдаватися до нудного супермаркетного помідора, який не має глибини, я пропоную альтернативу: зимовий BLT, укритий в ніжному грубому томатному соусі.
Я не пропоную лише намазувати супермаркетний соус на шматок хліба і вважати це готовим — давайте віддати належне трохи креативності. Ключ полягає в умілому створенні досвіду з томатами, який не буде нагадувати простий кетчуп. Дотримуючись цих рекомендацій, ви створите багатий, солоний та кислий BLT, який втамує вашу очікувану томатну спрагу.
Перший крок у моїй кулінарній подорожі полягав у щедрому нанесенні цього томатного есе на мій хліб. Спочатку я експериментував з однорідним консервованим томатним соусом та смачним грубим пастовим соусом у банці. Рівніший варіант, на жаль, занадто сильно вбирався в хліб — хоча, якщо це все, що у вас є, він підійде на короткий термін. Врешті-решт, я звернувся до грубого соусу за його підвищеним смаком та здатністю утворювати відмінний шар помідора на хлібі. Щоб підвищити досвід і знищити профіль “магазинного соусу”, я вирішив смажити хліб з томатами у залишковій жирі бекону, тому що хто може заперечувати привабливість хрусткого, золотисто-коричневого смаженого хліба?
Мій висновок? Цей зимовий BLT — це справжня перемога. Після смаження томатний соус створює ніжний підгорілий шар, який посилює смак, завершуючи задоволенням солодкості. Власне, хоча я прагнув до звабливого, кислотного удару свіжих помідорів, швидкий вичавлення лимонного соку над соусом перед складанням сендвіча ефективно заповнює цю порожнечу.
Як професійна порада, що підходить для будь-якого BLT, вибирайте хліб, який поєднує м’яку текстуру з достатньою структурою, наприклад, чабатту або ніжні житні скибочки. Я вибрав прості м’які пшеничні скибки, які, хоча й були задовільними, все ж таки призвели до досить водянистого боку, де соус зустрічався з хлібом. Справедливо зауважити, що така водянистість також є звичайним явищем з традиційними свіжими помідоровими BLT, тож це навряд чи кваліфікується як катастрофа, якщо немає альтернатив.
Як приготувати зимовий BLT
1. Приготуйте бекон
Я віддаю перевагу запікати бекон, хоча метод смаження на сковороді або фритюрниця також підходять — робіть те, що вам подобається. Я кладу кілька смужок на деко, вистелене фольгою, і готую при температурі 175°C приблизно 20 хвилин. Після приготування до бажаного рівня, дайте бекону охолонути і використовуйте частину витопленого жиру для легкого змащення сковороди.
2. Намажте хліб соусом
Збільшіть вогонь до середнього і покладіть шматок хліба в сковороду. Дайте йому підсмажитися з одного боку близько трьох хвилин. На стороні, що дивиться вгору, намажте пару столових ложок вашого улюбленого грубого томатного соусу, розподіляючи його рівним шаром. Я використовував виделку для цієї мети, бо вважаю себе в цьому добрим.
3. Смажте томатний бік
Полийте трохи більше жиру бекону на томатний бік. Різким рухом переверніть хліб, дозволяючи йому шипіти, коли волога випаровуєтся. Дайте цьому боку смажитися ще три хвилини. Після повернення назад ви повинні побачити деякі привабливі обгорілі точки помідора. Дайте хлібу відпочити на решітці близько п’яти хвилин перед складанням сендвіча.
4. Зберіть сендвіч
І тепер — кульмінація: складання (і насолода). Особисто я віддаю перевагу обмазувати свій хліб для BLT майонезом, але оскільки одна скибка вже прикрашена густим томатним соусом, я обмежую майонез до іншої скибки. Накладайте хрусткий бекон та яскравий салат, обережно поклавши на верх томатний хліб — звичайно, томатною стороною вниз.
Цікаво, що я можу стверджувати, що поїдання зимового BLT є простішим заняттям, ніж його традиційний аналог, оскільки тут немає слизьких скибок водянистих помідорів, які заважають. Проте, якщо ви прагнете до чудової текстури свіжих помідорів, не соромтеся додавати їх разом з соусом; останній буде слугувати смаковою страховою сіткою, роблячи будь-яку прісність неважливою.