
виходять не тільки дуже смачні страви, вони ще й дуже корисні.
Містять високий рівень антиоксидантів.
Баклажани багаті антиоксидантами – речовинами, які допомагають клітинам організму захищатися від пошкоджень, що викликаються молекулами вільних радикалів. Особливо багато в цих овочах антоціанів. Один з них, насунін, довів свою ефективність у справі захисту клітин в наукових дослідженнях.
Забезпечують вітамінами і мінералами.
Вживання баклажанів зміцнює здоров’я завдяки вмісту цінних мікроелементів.
До складу овочів входять:
вітамін E – ефективний антиоксидант;
вітаміни групи B – нормалізують обмін речовин в організмі;
калій і магній – благотворно впливають на роботу серцевого м’яза;
мідь і фосфор – корисні для кісткової системи;
кальцій – зміцнює кістки, усуває ламкість судин у людей різних вікових груп;
аскорбінова кислота підтримує імунну систему.
вітамін K – бере участь у побудові клітин.
Покращують кровотворення.
Вживання м’якоті баклажанів сприяє виробленню червоних кров’яних тілець. В результаті підвищується рівень гемоглобіну.
Допомагають від подагри.
Для подагриків плюс цих овочів – їх сечогінний ефект, у результаті з організму разом з уриною вимиваються солі сечової кислоти, що провокують запалення і болі.
Покращують роботу внутрішніх органів.
Систематичне вживання баклажанів позитивно позначається на стані багатьох органів. Наприклад, завдяки цьому очищаються жовчовивідні шляхи і кишечник, поліпшує стан судин і діяльність серця (що попереджає розвиток атеросклерозу). Також баклажани допомагають роботі нирок і печінки.
Знижують рівень цукру в крові.
У баклажанах у великій кількості містяться волокна, засвоєння яких уповільнює швидкість травлення і всмоктування глюкози в організмі. Більш повільне всмоктування робить рівень цукру в крові стійким і запобігає діабет.
Допомагають знижувати вагу.
Баклажани повільно перетравлюються, залишаючи відчуття повного шлунка довше.
Если вы заметили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter
Оставить комментарий