
Медики стверджують, що виноград приносить надзвичайну користь для роботи організму людини і здоров’я вцілому. Зокрема, за допомогою винограду можна зупинити процес передчасного старіння, бо ця ягода є природним антиоксидантом, що знижує негативний вплив вільних радикалів на клітини і тканини.
У винограді в достатня кількості вітаміну А, який корисний для здоров’я очей і зору. Завдяки вітаміну С, що є у цьому продукті, посилюєтьсяч імунітет. Вітамін В і залізо покращують склад крові, страхують від анемії, особливо корисні червоні сорти. Шкірка і кісточки винограду позитивно впливають на травний тракт, очищаючи його від токсинів і прискорюючи обмін речовин. А калій дуже корисний для серця і судин.

Поширеною є думка, ніби багато винограду їсти не можна, мовляв, через це гладшають. Насправді, у 100 грамах цього продукту міститься лише лише 66 калорій. Хоча виноград підсилює апетит. Треба також мати на увазі, у винограді - багато фруктози, тому його і не рекомендують вживати людям з підвищеним рівнем глюкози в крові, діабетикам і при ожирінні. Тоді як усі інші можуть собі дозволити їсти виноград навіть кожен день, норма - не більше 300 грамів для дорослої людини.
Если вы заметили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter
Оставить комментарий