
М'ясо по-французьки – безпрограшний варіант для святкового столу. Його легко приготувати, а інгредієнти доступні цілий рік. Особливу роль відіграє сир, що входить до складу страви.
Складові: картопля – 7 шт (середніх); свинина – 600 гр; цибуля ріпчаста – 2 шт; гриби печериці – 200 гр; сир – 200 гр; майонез – 150 гр; часник – 1 чл; паприка – 0,5 чл; орегано – 0,5 чл; сіль, перець чорний мелений.
Приготування
Свинину наріжте тонкими скибочками та злегка відбийте з двох сторін через харчову плівку. Посоліть, поперчіть, змастіть майонезом і залиште промаринуватися на 15-20 хвилин.
Картоплю очистіть, наріжте тонкими кружечками, промийте у воді, додайте паприку, орегано, часник, сіль, перець, дві столові ложки майонезу. Перемішайте. Гриби помийте та наріжте тонкими пластинами. Сир натріть на великій тертушці, а цибулю наріжте тонкими кільцями.
На дно скляної форми викладіть цибулю та розрівняйте. Потім викладіть на цибулю м'ясо, далі картоплю (сік злийте) та гриби. Сир розділіть на дві частини і зверху посипте однією частиною і змастіть майонезом. Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин. Дістаньте з духовки, посипте рештою сиру і запікайте ще сім хвилин до красивої золотистої скоринки.
Поради
- Сир беріть твердих сортів.
- Використовуйте будь-яке м'ясо: свинину, яловичину, курку.
- Замість скляної форми, можна випікати на деку.
Если вы заметили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter
Оставить комментарий