
У сезон баклажанів якраз зручно пробувати нові страви з цього овоча. Легкі рецепти з баклажанів дозволять порадувати рідних і близьких незвичайними поєднаннями смаку.
Рулети з баклажанів з соусом песто і сиром
Інгредієнти: баклажани - 2 шт, соус песто - 150 г, твердий сир - 150 г.
Приготування:
Залити баклажан холодною водою і залишити на 30 хв, щоб вийшла гіркота. Потім нарізати уздовж пластинами приблизно 0,5 см завтовшки, сир - брусками. Розігріти сковороду з оливковою олією і обсмажити баклажани з обох боків до рум'яної скоринки.
Посолити і поперчити за смаком.
Перекласти на тарілку і охолодити. Потім намастити смужки баклажанів соусом песто, покласти всередину брусочки сиру і звернути рулетики, зафіксувавши кожен зубочисткою або кулінарної шпажкою.
Баклажанна піца
Інгредієнти: баклажани - 2 шт, томатний соус - 200 г, помідори черрі - 80 г, моцарелла - 100 г, подрібнений базилік - 10 г.
Приготування:
Застелити деко папером для випічки. Нарізати баклажани кружками товщиною близько 1 см. Викласти їх на деко, посипати сіллю і запікати 20 хв.
В цей час крупно натерти моцарелу, а помідори нарізати кубиками. Дістати баклажани і розігріти духовку до максимальної температури. На кожну купу баклажана викласти 1 ст. л. томатного соусу. Посипати помідорами, базиліком та моцарелою.
Запікати при максимальній температурі близько 3-5 хвилин.
Помідори, фаршировані баклажанами
Інгредієнти: баклажани - 250 г, помідори - 500 г, печериці - 300 г, сметана - 200 г, сир - 100 г, часник - 3 зубчики, вершкове масло.
Приготування:
Баклажани нарізати невеликими кубиками. Посолити на 30 хвилин, а після промити у холодній воді. Верхівки помідорів акуратно зрізати і ложкою дістати м'якоть.
На вершковому маслі протушкувати 8 хв. нарізані кубиками баклажани, печериці та м'якоть помідора, попередньо посоливши їх і поперчити.
Приготувати соус. Подрібнений часник з'єднати зі сметаною.
В помідори викласти баклажани-грибну начинку, зверху часниковий соус і тертий сир. Накрити зрізаними верхівками і поставити випікатися в формі при температурі 180 градусів 35 хв. Перед подачею посипати зеленню.
Если вы заметили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter
Оставить комментарий