• РУС
  • УКР
  • vidido.ua
  • pogliad.ua
  • Транспорт
  • Недвижимость
  • Работа
Pogliad.ua – Среда, 27 Января 2021
  • Новости 
    • Черновцы
    • Буковина
    • Украина
    • Мир
    • Политика
    • Деньги
    • Интервью
    • Криминал
    • Здоровье
    • Образование
    • Культура
    • Спорт
    • Архив
  • Фото
  • Видео
  • Блоги
  • Афиша
  • Предложения 
    • Авто
    • Быт
    • Строительство
    • Гардероб
    • Продукты
    • Послуги
    • Разное
  • Life 
    • Авто
    • Леди
    • Кухня
    • История
    • Наука
    • Отдых
    • Советы
    • Интересное
  • Пресс-релизы
X
Поиск по сайту
Добавить
X
Добавить объявление / новость
Новость на pogliad.ua
Объявления на vidido.ua
Объявление в газету Від і дО
Размещение информации на ресурсах От и До
X

Нове фото


Форма заявки

X
Размещение объявления с помощью формы - это удобный способ, который экономит Ваше время. После заполнения заявки с Вами свяжется оператор "От & nbsp; и & nbsp; К" с 9-00 до 18-00.
Внимание! Последний срок подачи объявления через сайт - вторник, 18 час.



Спасибо за ваш отзыв!

Як приготувати баклажанну ікру: найкращі рецепти смачної закуски

Кухня
24.08.2020 | 16:56
1
1492
Комментировать
Поделиться
Facebook Google+ Twitter Viber Telegram Whatsapp
Распечатать
Як приготувати баклажанну ікру: найкращі рецепти смачної закуски
Рецепт ікри з баклажанів
ua.depositphotos.com
A A A
Апетитна ікра з баклажанів підійде і до повсякденного столу, і на застілля

Ароматна й пряна баклажанна ікра – дуже смачна закуска. Робиться така заготовка на зиму з найпростіших продуктів, а рецепт приготування є доволі простим.

Класична баклажанна ікра

  • Баклажани - 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Рослинна олія - 2 ст.л.
  • Помідори - 1 шт.
  • Оцет - 1 ч.л.
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком

Баклажани розрізати навпіл і відправити у духовку запікатися на 25 хвилин при температурі 180°С.

З помідора зняти шкірку, опустивши в окріп, а потім в холодну воду. Нарізати його кубиками.

Нарізати цибулю кубиками та обсмажити з олією до прозорості. Додати помідори, обсмажити. У процесі посолити і поперчити.

Із запеченого баклажана зняти шкірку. Нарізати його кубиками і додати до цибулі з помідором. Перемішати, влити оцет. Протушкувати все разом приблизно 8 хвилин. За бажання додати спеції. Баклажанну ікру можна залишити в такій консистенції або подрібнити її, використовуючи блендер, м'ясорубку або сито.

Домашня баклажанна ікра на зиму

  • Баклажани - 1 кг
  • Морква - 135 г
  • Цибуля ріпчаста - 130 г
  • Болгарський перець - 300 г
  • Помідори - 315 г
  • Кріп - 7 г
  • Часник - 7 г
  • Оцет - 30 мл
  • Рослинна олія - 65 г
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком

Помити баклажани, зварити їх у невеликій кількості води до готовності. Очистити баклажани від шкірки і подрібнити у блендері або за допомогою м’ясорубки.

Почистити та помити також моркву, цибулю, солодкий болгарський перець (вийняти з нього насіння), порізати ці овочі дрібними кубиками. Обсмажити їх на рослинній олії в сковороді до золотистого забарвлення. Потім додати до овочів ошпарені окропом, очищені від шкірки й подрібнені у блендері помідори.

Тушкувати всю масу приблизно 10 хвилин. З'єднати всі овочі, додати сіль за смаком, мелений перець, оцет і тушкувати до повної готовності. Перекласти ікру в стерилізовані банки й закрити кришками. Зберігати ікру слід у прохолодному місці.

Баклажанно-кабачкова ікра

  • Баклажани - 425 г
  • Кабачки - 560 г
  • Морква - 200 г
  • Часник - 30 г
  • Цибуля ріпчаста - 200 г
  • Томатна паста - 100 г
  • Соняшникова олія - 100 мл
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • Петрушка сушена - за смаком
  • Мелений коріандр - за смаком
  • Столовий оцет - 1 десерт.л.

Розігріти у сковороді олію. Цибулю нарізати півкільцями, обсмажити на невеликому вогні до м'якого стану.

Баклажани промити, очистити від шкірки, нарізати кубиками. Додати до обсмаженої цибулі.

Кабачки нарізати кубиками (якщо вони не дуже молоді, краще видалити насіння й очистити від шкірки). Додати їх до баклажанів з цибулею.

Слідом додати натерту моркву. Трошки підсолити все, щоб овочі пустили сік. Добре перемішати. Накрити кришкою й тушкувати 40-50 хвилин на маленькому вогні до готовності всіх інгредієнтів, періодично перемішуючи.

Далі додати нарізаний часник і томатну пасту, добре перемішати. Тушкувати ще 10-15 хвилин. Приправити сіллю, меленим чорним перцем, меленим коріандром, петрушкою.

Ікру можна вживати в такому вигляді або подрібнити в блендері.

Додавши в кабачково-баклажанну ікру оцет, перекласти її в стерилізовані банки та закатати на зиму.

Теги: страва – кухня – рецепт – ікра – поради – баклажани

Если вы заметили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Похожие записи

Гриби на мангалі: як готувати смачні печериці на багатті
Гриби на мангалі: як готувати смачні печериці на багатті
Смачні равіолі: як приготувати ароматно-апетитну страву
Смачні равіолі: як приготувати ароматно-апетитну страву
Ніжно-ароматний жульєн: як приготувати смачну страву
Ніжно-ароматний жульєн: як приготувати смачну страву
Соковиті кабачки в духовці: як приготувати смачну овочеву закуску
Соковиті кабачки в духовці: як приготувати смачну овочеву закуску
Альвіна Абрамчук
X
Орфографическая ошибка в тексте:

Оставить комментарий

Минимальная длина комментария 5 символов  Выход
Unknown user
Аноним
Аноним 07.09.2020 08:57:49
Цікаво. Треба спробувати!
Ответить
Минимальная длина комментария 5 символов  Выход
Unknown user

Популярные новости

Стало відомо, коли в Україну прийдуть справжні морози
Стало відомо, коли в Україну прийдуть справжні морози 29.12.2020 16:14
  0   50623
На Буковині сталася смертельна ДТП
На Буковині сталася смертельна ДТП 17.01 18:47
  0   14839
Українців попередили про погіршення погодних умов
Українців попередили про погіршення погодних умов 27.12.2020 16:37
  0   14082
У річці, поблизу Рима, виявили тіло українки
У річці, поблизу Рима, виявили тіло українки 07.01 23:05
  0   12105
Степанов розповів, яким може бути карантин вже до літа
Степанов розповів, яким може бути карантин вже до літа 19.01 19:18
  6   11894

Кухня

< >
Смачний та наваристий капусняк: як приготувати апетитну страву
Смачний та наваристий капусняк: як приготувати апетитну страву
Вчера в 18:38
  305

Блоги

< >
Наталія
 365
На работу не пускал, упрекал каждой копейкой и бил Наталія Батракова
© 2003 – 2021
Использование материалов pogliad.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий - гиперссылки) на pogliad.ua.
Проект входит в медиа группу

Фоторепортажи

У Чернівцях відбувся мітинг до Дня пам'яті жертв Голокосту
У Чернівцях відбувся мітинг до Дня пам'яті жертв Голокосту Сегодня в 13:38
Серед стародруків краєзнавчого музею Чернівців - Октоїх (Восьмигласник)
Серед стародруків краєзнавчого музею Чернівців - Октоїх (Восьмигласник) Сегодня в 09:41
У краєзнавчому музеї Чернівців відкрили виставку На злеті почуттів
У краєзнавчому музеї Чернівців відкрили виставку На злеті почуттів Сегодня в 08:54

Видеорепортажи

У Чернівцях відбувся мітинг до Дня пам'яті жертв Голокосту
У Чернівцях відбувся мітинг до Дня пам'яті жертв Голокосту Сегодня в 13:38
ЗМІ показали елітний маєток С. Ротару під Києвом
ЗМІ показали елітний маєток С. Ротару під Києвом Сегодня в 11:08
М. Гуйтор: Ініціативна група повинна розробити конкретні пропозиції для врегулювання постачання газу по кожній ОТГ
М. Гуйтор: Ініціативна група повинна розробити конкретні пропозиції для врегулювання постачання газу по кожній ОТГ 25 Янв 2021 в 14:51

Меню

  • Черновцы
  • Буковина
  • Украина
  • Мир
  • Политика
  • Деньги
  • Криминал
  • Здоровье
  • Образование
  • Культура
  • Спорт

Редакция

  • Контакты
  • Рекламодателям
  • Від і дО

Контакти

(0372) 522-080

poglyad.chn@gmail.com

г. Черновцы, пр. Независимости 96, 6 этаж

Соцсети

Разработка сайта – Brilliant IT
  • Новости
  • Фото
  • Видео
  • Блоги
  • Интервью
  • Афиша
  • Life
  • Новости компаний
  • Карта сайта